GeriMutfak Tüyoları Bamya nasıl saklanır? Haşlamadan, çiğ bamyayı dondurucuda ve buzlukta saklamanın püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bamya nasıl saklanır? Haşlamadan, çiğ bamyayı dondurucuda ve buzlukta saklamanın püf noktaları

Bamya nasıl saklanır? Haşlamadan, çiğ bamyayı dondurucuda ve buzlukta saklamanın püf noktaları

Bamya, lif yönünden zengin bir besin olmasının yanı sıra kalorisi de oldukça düşük. Bol miktarda A, B ve C vitaminlerini içeren bamya sağlık için vücut için faydalı gıdalardan. Yaz aylarının sağlıklı sebzelerinden olan bamyayı dondurucuda saklayarak kış boyunca tüketebilirsiniz. Peki bamya nasıl saklanır? İşte haşlamadan, çiğ bamyayı dondurucuda ve buzlukta saklamanın püf noktaları...

Bamya, günlük lif ihtiyacının yaklaşık %10’unu karşılıyor. Bağırsak fonksiyonlarının düzenlenmesine de yardımcı oluyor. Kilo vermek isteyenler için de ideal. Bu sağlıklı sebze yaş veya kuru olarak tüketiliyor. Daha uzun süre tüketebilmek için de uygun koşullarda saklanması oldukça önemli. Sizin için bamya saklamanın püf nokyalarını adım adım anlattık. İşte detaylar...

Bamya nasıl saklanır Haşlamadan, çiğ bamyayı dondurucuda ve buzlukta saklamanın püf noktaları

BAMYA NASIL SAKLANIR?

İlk olarak çürümüş ve delik olarak bamyaları ayıklayın. Daha sonra bol su ile güzel yıkayın. Bıçak yardımıyla sap kısımlarını huni şeklinde alın. Ancak fazla derin kesmemeye dikkat edin. Çünkü bamyaların saklama süresini kısaltmakla birlikte salyalanmasına neden olabilir.

Daha sonra tencerede suyu kaynatın. Diğer taraftan da bir kaba soğuk su ve buz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca birkaç damla limon suyu ekleyin.

Bamyaları önce sıcak suya atıp 2-3 dakika bekletin. Ardından bir kevgir yardımıyla bamyaları çıkarıp soğuk suya alın. Burada da 3-4 dakika kadar bekletip çıkarın.

Şoklama işleminden sonra bamyaları kağıt havlu üzerine çıkarın. Tamamen kuruyunca da porsiyonlara ayırıp buzdolabı poşetlerine koyun ve ağzını hava almayacak şekilde düğümleyin.

Hazırladığınız bamyaları 1 yıl boyunca tüketebilirsiniz.

False