ORTA ZORLUKTA

Bakla favası tarifi

Bakla favası tarifi

En sevilen mezelerden bakla favasını evinizde kolayca yapabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru iç bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • Göz kararı su
  • 1 fincan zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu

Hazırlanışı

Kuru baklayı akşamdan ılık suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Baklayı ekleyip 4-5 dakika daha kavurun. Limon suyunu, tuzu, şekeri ve baklanın üzerini 3 parmak geçecek kadar suyu ilave edip arada karıştırarak baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişen baklayı blender'dan geçirin ve dereotunun yarısını ince doğrayıp içine ilave edip karıştırın. Servis tabağınıza alıp üzerini kalan dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Kırmızı kuru soğanı incecik doğrayıp favanın içine karıştırabilirsiniz.



resimli yemek tarifleri pratik tarifler Meze Tarifleri

Lezizz Öneriler