GeriKurabiye Tarifleri Bademli ballı bisküvi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bademli ballı bisküvi tarifi

Bademli ballı bisküvi tarifi

Evinizde, film izlerken veya iş yerinizde çalışırken bir şeyler atıştırmak istediğiniz anlarda, imdadınıza yetişecek bir atıştırmalık bademli ballı bisküvi. Hazırlanması oldukça pratik olan bademli ballı bisküvileri denemek isterseniz tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı toz badem
  • Yarım su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı bal
  • 40 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı file badem

Bademli ballı bisküvi tarifi Nasıl yapılır?

Toz bademi ve unu derin bir kaba koyup karıştırın.

Üzerlerine bal ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Tereyağını küçük bir tencerede eritin ve karışıma ilave edin.

Son olarak sütü ekleyip güzelce karıştırın.

Tamamen homojen karışmış bir hamur elde edene kadar karışımı yoğurun.

Hamurunuzu ince bir şekilde açın. Bir bıçak yardımıyla şeritler halinde kesin veya kurabiye kalıpları kullanarak şekillendirin.

Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine file bademleri serpiştirin ve hafifçe bastırın.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.