GeriTatlı Tarifleri Aside tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aside tarifi

Aside tarifi

Pekmezden yapılan aside, Kayseri mutfağının geleneksel tatlılarından biri. Kısa sürede hazırlanması ve lezzetli olması asideyi sevilen tatlılardan biri haline getiriyor. Üstelik çok da sağlıklı. Besleyici olduğu kadar un helvasına benzeyen görüntüsüyle de gönlünüzü fethedecek bu nefis tarifi denemek isterseniz, haydi mutfağa! Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı pekmez
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı un

Aside tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede tereyağını eritin.

Unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Pekmez ve suyu ayrı bir kasede karıştırın.

Üzerine unu da ekleyip karıştırmaya devam edin.

Koyu bir kıvama gelince kaselere bölüştürün.

Üzerine ceviz serpip ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun...