GeriÇorba Tarifleri Aşçıbaşı çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aşçıbaşı çorbası tarifi

Aşçıbaşı çorbası tarifi

Soğuk kış günlerinde ilaç niyetine içeceğiniz aşçıbaşı çorbası hem çok lezzetli hem de çok pratik. Unuyla, şehriyesiyle, mercimeğiyle gayet de doyurucu olan içinizi ısıtacak bu çorbayı denemek isterseniz tarifimiz hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Aşçıbaşı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları 6 su bardağı suda haşlayın. Suyunu bir kenara alıp etini de bir çatal yardımıyla didikleyin.

Yemeklik doğradığınız soğanları tencerede kızdırdığınız yağda kavurmaya başlayın.

Soğanlar yumuşayınca unu ekleyip pembeleşene kadar kavurmayı sürdürün. Ardından salçaları da ilave edin.

Bu esnada mercimekleri yıkayıp tencereye ekleyin. 2 dakika kadar çevirdikten sonra tavuk suyu ve tuzu da ilave edip kapağını kapatın.

Şehriyeleri başka bir tencerede 1 çay bardağı suda haşlayın. Domatesleri küp küp, maydanozları ince ince doğrayın.

Mercimekler pişince pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar el blender’ıyla ezin.

Şehriye, maydanoz, domates ve baharatları da tencereye ekleyip bir taşım daha kaynatın. Çorbanız hazır…