GeriKek Tarifleri Armutlu ve fındıklı kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Armutlu ve fındıklı kek tarifi

Armutlu ve fındıklı kek tarifi

Armut ve fındığın hayran bırakan uyumunu bu pratik tarifle sizlerde misafirlerinize sunabilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 orta boy armut
  • 1 su bardağı irice dövülmüş fındık

Armutlu ve fındıklı kek tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 175 dereceye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın.

Un, şeker, karbonat ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yağı, yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Armudu ve cevizleri karıştırın. Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün. Fırında 60-70 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin.

20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.