GeriEt Yemeği Tarifleri Arap kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arap kebabı tarifi

Arap kebabı tarifi

İskenderun bölgesinde oldukça sık yapılan bu lezzeti sizler de çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Arap kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı tereyağıyla birlikte tencereye koyun. Küp küp doğranmış soğanı, karabiberi ve tuzu atın. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırmak suretiyle kavurun.

Biber salçası, ince kıyılmış yeşil biber, doğranmış domates ve pul biber koyun. 1 bardak su ekledikten sonra kısık ateşte 20 dakika pişirip servis yapın.