GeriSebze Yemeği Tarifleri Altın sarısı patates tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Altın sarısı patates tarifi

Altın sarısı patates tarifi

Patates kızartmak çok kolay görünmekle birlikte bazı püf noktalarına dikkat etmeyi gerektirir. Örneğin yağın sıcaklığı, patateslerin boyutları ve pişirme süresi çok önemlidir. Altın rengi patatesler elde edeceğiniz bu tarifin püf noktası ise patatesleri iki kez kızartmak. İşte tarifi...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 patates
  • Sıvı yağ
  • Baharat

Altın sarısı patates tarifi Nasıl yapılır?

Aynı boyutlarda kestiğiniz patatesleri, soğuk suda bekletip süzün. Kısık ateşte kızgın yağda patatesleri 4 dakika kızartıp çıkarın.

Patatesleri süzdükten sonra tekrar kızgın yağa atarak kızartın. Tekrar süzdükten sonra servis edebilirsiniz.