ORTA ZORLUKTA

Alman pastası tarifi

Alman pastası tarifi

İçinden bolca akan kremasıyla sizleri büyüleyecek yapımı oldukça basit olan bir tarif.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • Kek için malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Krema için malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

Önce oda sıcaklığında beklemiş yumurtayı ve 1 çay bardağı şekeri kar gibi olana kadar çırpın. Un, süt ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz bir hamur oluşturun. Hamuru yuvarlak ısıya dayanıklı cam bir kaba ya da kelepçeli kalıba dökün, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Kek pişerken tereyağı ve vanilya hariç krema malzemesini sos tenceresine ya da küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Krema kaynayınca tereyağı ve vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakın.

Pişen kekin soğumasını bekleyin. Soğuyan keki ikiye bölün ve içine kremayı sürün. Kekin üzerine pudra şekeri serperek servis edin.


pratik tatlı tarifleri pratik tarifler pasta tarifleri