GeriAirfryer Tarifleri Airfryer islim kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Airfryer islim kebabı tarifi

Airfryer islim kebabı tarifi

İslim kebabı, diğer adıyla kürdan kebabı sofralarınıza çok yakışacak. Üstelik Airfryer ile yapımı da çok kolay. Üzerine eklenen domates sosuyla da lezzetini katlayacak. Dilerseniz yanında pilav ve salata ile enfes bir menü oluşturabilirsiniz. Peki Airfryer'da islim kebabı nasıl yapılır, kaç dakikada pişer? İşte Airfryer islim kebabı tarifi...

  • Buharda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Airfryer islim kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı yoğurma kabına alın.

Üzerine rendelenmiş kuru soğan ve sarımsak, ince ince doğranmış maydanoz, galeta unu, baharatları ekleyip yoğurun. Dilerseniz 1 adet yumurta da ekleyebilirsiniz.

Harcınızı güzelce yoğurduktan sonra köftenize şekil verin.

Patlıcanların sap kısmını alıp, alacalı soyun.

Ardından ince ince dilimleyin.

Daha sonra patlıcanları Airfryer haznesine dizip, üzerini bir fırça yardımı ile yağlayın.

180 derecede 5 dakika kadar kızartın.

Ardından köftelerin de Airfryer'da 200 derecede kontrollü olarak pişirin.

Ortasına da köfte yerleştirin ve bohça şeklinde kapatıp bir kürdan batırarak açılmamalarını sağlayın.

Diğer patlıcan ve köftelere de aynı işlemi uygulayın.

Kürdanların boş kısımlarına da domates ve biber parçaları saplayın.

Sosu için de salça, su ve tuzu bir kasede karıştırın ve kebabınızın üzerine gezdirip tekrar Airfyer'a yerleştirin.

Kebabınızı 200 derecede 15 dakika pişirin.

Afiyet olsun.