GeriMeze Tarifleri Acur turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acur turşusu tarifi

Acur turşusu tarifi

Turşular sofralarımıza özellikle kış aylarında lezzet katıyor. Yazın tazecik, lezzetli malzemelerle yapılan turşuların tadına da kesinlikle doyum olmuyor. Örneğin acurla kıvamını asla kaybetmeyen, nefis turşular yapabilirsiniz. “Peki ama nasıl?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. İşte nefis acur turşusunun tarifi…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram ince acur
  • 2 baş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 litre sirke
  • Su
  • Taze fesleğen
  • 1 avuç kuru nohut

Acur turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Bu malzemeler 3 kilogramlık kavanoz içindir.

Sarımsakları soyun.

Acurları iyice yıkayıp bir kürdan yardımıyla birkaç yerlerini delin.

Acurları kavanoza yerleştirin.

Sarımsakları ve nohutları da acurların aralarında kalan boşluklara yerleştirin.

Fesleğen dalını en üste yerleştirin.

Sirke, limon tuzu ve tuzu karıştırıp kavanoza doldurun.

Kalan boşluğu da kireçsiz içme suyuyla doldurun.

Kavanozu biraz çalkalayın.

Ağzını sıkıca kapattığınız kavanozu güneş almayan kuru bir yerde 3 hafta kadar bekletin.

Bu sürenin sonunda turşunuz yemeye hazırdır.