Lansmanlar, hayaller, yeni şarkılar

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Deezer, Türkiye’de aktif yayın hayatına geçişinin 2. ayını bir parti ile kutladı. Babylon’da gerçekleştirilen lansman partisinde Hande Yener, Pinhani, Sapan sahne aldı. Aynı gece DJ kabini de boş durmadı. Davetlileri DJ setleriyle Sarp Dakni, Barış Akpolat ve Oben Budak gece boyunca yaktı, kavurdu.

Deezer’ın lansman gecesi aslında biraz da Hande Yener’in lansman gecesi sayılır. Sözleri Berksan’a bestesi ve düzenlemesi Volga Tamöz’e ait “Biri Var” şarkısı ilk kez bu gecede tanıtıldı. Hande Yener ne zaman yeni bir şarkı yapsa, eski alışkanlık olsa gerek meraklanmadan edemiyorum. Yeni bir şarkı yayınlamasının beni mutlu etmesinden çok, başka aranjör ve söz yazarlarıyla şarkılar yapmaya başlaması beni daha çok sevindiriyor. Keşke bir tane daha “Apayrı” tadında albüm daha yayınlasa, sayfalar dolusu yazsak, anlatsak, ne güzel hayaller bunlar.

Haberin Devamı

Lansmanlar, hayaller, yeni şarkılar

Bundan sadece 6 ay öncesine dönüp bakıyorum da, dijital müzik platformları bu kadar popüler bile değildi ve ben dahil birçok kişi daha farklı bir müzik dinleme alışkanlığına sahipti. Geçen gün bir arkadaşımla konuşurken fark ettim, Spotify, Deezer gibi müzik platformları sayesinde gerçekten bir devir gerçekten kapanıyor. Gelişen bu yeni müzik dinleme alışkanlığı sayesinde hem yeni birçok grubu, sanatçıyı anında takip edebiliyoruz, hem de dünya genelindeki müzik trendlerinden aynı anda haberdar olabiliyoruz. İnsanların daha rafine, daha kendine özgü müzik tüketimi ortaya çıkmaya başlıyor. Eski müzik satın alma alışkanlıkları ciddi anlamda bir değişime uğruyor. Birçok kişi tüm bu teknolojilerin hızlı tüketimi pompaladığını söyleyebilir ama ben uzun vadede bu yeni kültürün Türkiye’de müziğe büyük katkı getireceğini düşünüyorum.

Hazır lansmanlardan, yeni şarkılardan konuyu açmışken buradan devam edelim. Lilly Allen yeni bir şarkı ile geri döndü.

Haberin Devamı

Lansmanlar, hayaller, yeni şarkılar

En son 2009 senesinde yayınladığı “It’s Not Me, It’s You” albümünden sonra aile kurma, anne olma tecrübeleriyle müzik hayatına ara veren Lilly, yine sivri dilli ama bir o kadar da hareketli “Hard Out Here” single’ı ile listelere hızlıca daldı. Dün kendi twitter hesabından belirttiğine göre şarkı, önce itunes chart’ta 7 sonra da 1. sıraya yerleşmiş durumda. 2014 Lily’nin senesi olsun, benim buna itirazım yok, bilakis çok da sevinirim.

Sanırım bu hafta kış mevsiminin en iyi konserleri bizleri bekliyor.

Lansmanlar, hayaller, yeni şarkılar

Bu akşam ve yarın akşam (19-20 Kasım) uzun zamandır görmek istediğim Olafur Arnalds Salon İKSV sahnesinde olacak. Bildiğim kadarıyla maalesef Olafur Arnalds konserinin biletleri tükenmiş durumda.

Haberin Devamı

Lansmanlar, hayaller, yeni şarkılar

Diğer yandan Ane Brun da 3 akşam Salon İKSV’de sahne alacak. 21-23 Kasım arası Salon İKSV’de Ane Brun'a Tonbruket de eşlik edecek.

Lansmanlar, hayaller, yeni şarkılar

Haftanın bir diğer büyük konseri de Babylon’da 21 Kasım Perşembe günü Jonh Grant olacak. 2013’ün en iyi albümlerinden olan “Pale Green Ghost”u canlı canlı dinlemek isteyenlerin kaçırmak istemeyeceği bir performans olacak. Konserin biletleri hala satışta, tükenmeden almanız umuduyla.

KARIŞIK KASET

Bu Karışık Kaset ’in sahibi Ozan Sakin oldu.

Aslında uzun zamandır aklımda olan bir çalışmaydı ama uygun zamanı yakalamak ancak bu yazıya denk geldi.

Ozan benim twitter kazançlarımdan. Zaman içinde insan öyle samimi oluyor ki twitter sayesinde, düşününce ne kadar uzun süredir tanıdığımı bilemiyorum bile. “Osakin” adıyla twitter’da sosyal medya ve dijital pazarlama konusunda ufkumu açan Ozan’ı twitter kullananlar için önemle tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Ozan’ın bu listeyi hazırlarken “Sesine hasta olduğum, daha doğrusu sesi beni ısıtan adamlar. Bir gece playlisti bu, gündüz dinlenmez kesinlikle” diye de eklemiş.

Liste Spotify’da Mutlak Kulak feat. @osakin adıyla da dinlemeye hazır şekilde sizleri bekliyor.

Keyifli dinlemeler…

1. Matt Elliott - The Right To Cry

2. Matt Elliott - Prepare For Disappointment

3. Nekropsi - Daphnis

4. We Were Evergreen - Kilmore's End | Sofar Paris (#083)

5. Seskamol - Seskamol

6. Gareth Dickson - This is the Kiss

7. Gareth Dickson - Solina Sea

8. Dry the River - Shield Your Eyes

9. Dry the River - Shaker Hymns

10. Midlake - Fortune (Alternative version)

11. Midlake - Aurora Gone

Haberin Devamı

12. Matt Elliott - Forty Days

13. Howe Gelb, M. Ward, Vic Chestnutt - Way it Goes

14. Moonface - Barbarian

15. Pinback - Loro

16. Jim James - The State of the Art (A.E.I.O.U.)

17. Bon Iver - Holocene

18. Bon Iver - Towers

19. Surfjan Stevens - To Be Alone With You

20. Tim Hecker - Black Refraction

https://twitter.com/hkky

Yazarın Tüm Yazıları