Kütüphanelerle ilgili diğer öneriler

KÜTÜPHANE HAFTASI’nda kütüphaneci dostlarımdan, okurlarımdan epeyce e-posta aldım. Cevap veren de vardı yeni tartışma konuları getiren de... Arada iyi haberler de veriyorlardı. Yerimin elverdiği ölçüde, bunlardan bazılarını size aktarıyorum.

Haberin Devamı

Hiç kuşkusuz hepimizin dileği, eski kütüphanelerin onarılması, her yaştaki okurların gereksinimini karşılayacak modernlikte olması, yeni kütüphane binalarının yapılmasıdır. Bütün bu dileklerin temelinde, kütüphanecilerin kadrolarını, çalışma koşullarını düşünmek, meslekten olanları desteklemek konusunu da yetkililerin unutmamasını dilerim.

* * *

BİTLİS İl Halk Kütüphanesi’nden Hakan Yücel, henüz 7 aylık bir çalışan olduğunun altını çizip, ilk “Kütüphaneler Haftası”nın mutluluğuyla, bizi de mutlu eden bilgiler paylaşıyor:

Bitlis İl Halk Kütüphanesi olarak, bu zamana kadar çok güzel şeyler yaptık; Emniyet Müdürlüğümüz tarafından kütüphanemize 1.850 çocuk kitabı, 5 satranç takımı, 1 adet projeksiyon cihazı ve ekranı, çeşitli çocuk oyunları hediye edildi. Bu sayede Bitlis çocuk okur sayısını artırıp ileride yetişkin okur neslinin temellerini atıyoruz. 7 aylık kısa bir sürede 3.219 olan kullanıcı sayımız 4.849 oldu. 2.012 kitap ödünç alma sayımız 36.880 iken, 2.013 ilk çeyreğinde şimdiden 17.121’e ulaştık. Bitlis 49. Kütüphane Haftası ana teması olan Yenileşim’e ayak uyduruyor ve giderek etkin bir kurum olma yolunda sağlam adımlar atıyor. Bitlis’te kütüphanemiz okurlara çok güzel hizmetler sunuyor”.

Bir diğer güzel haber de Zonguldak’tan. Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi 26 Mart 2013 itibariyle 24 saat hizmet vermeye başladığını bildiriyor:

Yaklaşık 2300 metrekarelik kapalı alanı, konforlu ve modern yapısıyla örnek bir merkez durumunda olan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, hizmet imkânlarını genişletmeye devam ediyor. Üniversite öğrencileri, 33.804 basılı kaynağın yanında, 3.100.250 elektronik kaynağa haftanın yedi günü 24 saat boyunca erişim olanağı sağlayacak olan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’nden günün her saati yararlanabilecekler. Açık raf sistemine göre çalışan ve bilgiye kolay erişim imkânı sunan kütüphanede 695 farklı başlıkta toplam 9383 dergi yer alıyor. Ayrıca, 32 farklı süreli yayın aboneliği ve düzenli olarak sağlanan beş adet ulusal ve beş adet yerel gazete ile kullanıcılarına Magazin Köşesi’nde gündemi takip etme imkânı sağlıyor. Library Press Display gazete veritabanı ile 95 ülkenden, 54 dilde 2.000’den fazla günlük gazeteye tam sayfa orijinal gazete baskısıyla aynı günde erişilebiliyor”.

* * *

Haberin Devamı

GELECEK yıl Kütüphaneler Haftası’nda sorunların değil, müjdeli haberlerin konuşulmasını diliyorum. Kütüphanelerle ilgili yazılara hafta haricinde de devam edeceğim...

Yazarın Tüm Yazıları