Kulaklarım kaşınıyor

Güzin ABLA
Haberin Devamı

İzmir'den Recai

Sevgili ablacığım, ben 22 yaşında bir gencim. Benim sorunum kulaklarımın aşırı kaşınması. Doktora gittim. Bana kulaklarımla çok fazla uğraştığımı, temizlemek için çok aşırı çaba gösterdiğimi, bunun kulaklarıma zarar verdiğini söyledi. Ben de bu işe şaştım. Neden aşırı temizlik kulaklara zarar versin ki? Doktora sormaya çekindiğim için size soruyorum. Nerede yanlış yapıyorum?

***

Sevgili oğlum, doktorun tabii ki doğru söylemiş. Kulaklar gerçekten çok hassas organlardır. Ve bildiğin gibi aşırı kurcalanmaktan hoşlanmazlar. Kulağın zara kadar olan iç kısmına herhangi bir sert cisim sokmak, örneğin şu ünlü pamuklu çubuklarla temizlemeye çalışmak son derece sakıncalı. Doktorlar özellikle bu pamuklu çubuklara çok kızıyorlar. Kullanılmasını yasaklıyorlar. Ya da asla kulağın iç kısımlarına kadar sokulmaması gerektiğini, ancak dış kısımlarını bunlarla temizlemenin sakıncası olmadığını söylüyorlar. Erkeklerde kulak iç kısmının çok daha kısa olduğunu söylemeliyim. Çünkü kulağını iyice temizleyeceğim derken, kolaylıkla kulak zarını zedeleyebileceğini hatırlatmak istedim. Bu pamuklu çubuklar, senin yakındığın alerjik kulak kaşıntılarına sebep olabiliyorlar. Kulaklarını temizlemek için, ince bir tülbenti çok az sabunlanmış bir suya batırıp, küçük parmağınla kulağının içini temizlersin. Daha sonra da bu tülbentin kuru kısmıyla nemini alırsın. Her sabah da yine kuru bir tülbentle kulaklarını kurularsın. Dış kısımlarını pamuklu çubukla temizleyebilirsin. Doktorun kaşıntıya karşı sana alerjiyi giderecek bir damla vermiştir sanırım.

Cinsel konuları açık konuşalım

Erkek de beğenildiğini hissetmek ister:

Erkeğin de en az kadın kadar sevilmeye, beğenildiğini ve arzulandığını hissetmeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle, kadınlar bu konuyu düşünmelidirler. Eşine iltifatlar eden, onun erkeklik gücünü öven, onun gururunu okşayan kadınlar vazgeçilmez kadınlardır. Aksine erkeğini küçük düşürmeye çalışan, onu küçümser tavırlar takınan kadınlar kolaylıkla aldatılabilirler.



Yazarın Tüm Yazıları