Küçük şişedeki mucize: Serum

Etkili, pahalı ve dermatologlara göre şaşırtıcı etkileri var. İşte, küçücük şişenin yarattığı mucizenin detayları...

Haberin Devamı

KOYU LEKELER: Derideki pigmentlerin aşırı düzeyde artması sonucu ciltte koyu renkli lekeler oluşur. Hidrokinon içerikli serumlar, bu koyu lekelerin rengini açmakta etkin rol oynar. Ama dikkatli olunması gereken bir nokta var; dermatologlar hidrokinon maddesinin ciltte iritasyona neden olabileceğini söylüyor. Bu maddeyi krem içinde tolere edemeyen hassas ciltler için kademeli de olsa melanin üretimini azaltan ve böylelikle tahriş riskini hafifleten C vitaminli içerikler öneriliyor.
KIRIŞIKLIKLAR VE SARKMALAR: Retinol, tetra peptid ya da penta peptid bileşenli bir serum kolajen üretmini destekler, cildi sıkılaştırır ve belirgin çizgilerin görünümünü iki haftadan daha az sürede azaltır. Bir şeker molekülü olan rhamnose ise hücre metabolizmasını hızlandırır; elastin ve yaşlanma sürecinde etkili proteinlerle bir araya gelerek hücre metabolizmasının yeniden oluşturulmasına yardımcı olur. Bu süreç aynı zamanda kolajenlere zarar veren enzimleri durdurur. Hızlı bir etki için kırışıklıkları gevşeten formüller içeren ürünleri tercih edebilirsiniz.
HASSAS CİLTLER: Kremlerdeki yumuşatıcı etkiyi artırıcı özelliklerle donatıldıklarından beri yeni nesil serumlar, retinol ya da alfa hidroksi asit gibi bazı içerikleri tolere edemeyen hassas ciltlerde de rahatlıkla kullanılabiliyor. Eğer hassas bir cilde sahipseniz, o zaman uzmanların size önerisi üzüm çekirdeği, badem ve susam ekstreleri/yağları gibi cildi yatıştırıcı anti-imflamatuar antioksidanlar. Bu içeriklerin cildinize yeterince yararlı olacağını düşünmüyorsanız, satın almadan önce test ürünlerini deneyebilirsiniz.
KURU CİLTLER: Nemlendiren ve dolgunlaştıran hyalüronik asit, özellikle kuru ciltler için ideal... Bu, ince yapısı ve diğer ürünlerle uyumu dolayısıyla serumların içeriklerinde sıklıkla kullanılan bir madde. Cildin koruyucu tabakasına kolaylıkla nüfuz ettiğinden, nemlendirme etkisi hızlıca sonuca ulaştırıyor.

Haberin Devamı

DOĞRU KULLANIM İÇİN...
Dermatologların özellikle üzerinde durdukları nokta, serumu uyguladıktan sonra 15 dakika kadar cilde nüfuz etmesini beklemek gerektiği... Ardından nemlendiricinizi uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

SERUMLARIN RAF ÖMRÜ
Serumlar da çoğunlukla kremler ya da losyonlar gibi iki yıla kadar raf ömrüne sahip. Ancak C vitamini ve retinol gibi kolay bozulabilecek yoğun içerikli serumların hızlıca tüketilmeleri gerekiyor. Çünkü serumlar krem ya da losyonlardan çok daha küçük oranlarda üretildiklerinden ve bu durum da raf ömürlerini minimize ettiğinden, kremlerden daha kısa sürede tüketilmeleri şart.

Makyaj çantası düzenleme sanatı

Fondöten sızıntıları, kırılmış far parçaları, pudra kırıntıları; makyaj çantanız bu gibi sebeplerle içler acısı hale gelebilir. Oysa söz konusu sorundan kurtulmak için küçük birkaç detaya dikkat etmeniz yeterli.

ALMADAN ÖNCE İÇİNE BAKIN: Naylon astarlı bir makyaj çantasını temizlemek, koton, deri ya da diğer kumaşları olanlara göre çok daha kolaydır. Ayrıca herhangi bir şeyin dökülme riskine karşı da ıslak mendillerinizi çantanızda hazır bulundurun.
İKİ KERE KONTROL EDİN: Kaçınılmaz bir tatsızlığı önlemek için tüplerin kapaklarını sıkıca kapattığınızdan emin olun. Farlar ve pudralar da kılıflarında saklanmalı. Eyeliner kapakları ise her zaman patlamaya hazır bomba gibidir. Bu yüzden kalem formunda olanlarını satın almaya özen gösterin.
FIRÇALARI AYIRIN: Fırçaları boyutlarına göre farklı fermuarlı çantalarda saklayın. Böylelikle koyu renkli far fırçalarınızın allık fırçalarınızı kirletmesini önlemiş olursunuz.
YENİDEN DÜZENLEYİN: Düzenli olarak her ay makyaj çantanızı boşaltın, ters yüz edin. Islak mendille içini temizleyin. Yılda dört kez makyaj çantanızdaki ürünleri elden geçirin. Kapatıcı, bronzer ve allık dışındaki ürünleri yeni sezon trendlerine göre yenileyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sigara içenlere özel diyet

Tüketilen besinlerin, sigara bırakma girişimindeki başarıyı bire bir etkilediğini biliyor muydunuz?

Uzmanlara göre meyve ve sebze tüketiminin yoğunluğu, sigara alışkanlığından kurtulma süresini kısaltıyor. Günde dört ya da daha fazla çeşitte sebze ve meyve yiyen 1000 sigara tiryakisi üzerinde Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, bu gruptakilerin meyve ve sebze tüketiminde günde iki çeşidin üzerine çıkmayan tiryakilere göre daha alt düzeyde bir bağımlılık gösterdikleri saptanmış. Elde edilen sonuçlarda, mevye ve sebzedeki liflerin doygunluk hissini artırarak sigara içme isteğini azalttığı ve sigaranın tadını da kötüleştirdiği saptanmış.

Haberin Devamı

Bu hediye setleri yılbaşına özel

Tekin Acar, yılbaşında ne alacağına henüz karar verememiş olanlar için farklı hediye seçenekleri sunuyor. Üstelik etkileyici fiyat avantajlarıyla...

* Hayali bir çiçek: Givenchy Dahlia Noir
İçinde Givenchy Dahlia Noir Edp 75 ml, Givenchy Dahlia Noir Skin Dew Tube 75 ml ve kokulu mum bulunan avantajlı set, 249 TL
* Kadınların arzuladığı erkek: Fan Di Fendi Pour Homme
İçinde Fan Di Fendi Edt Pour Homme 100 ml ve Fan Di Fendi Edt Pour Homme All Over Shampoo 100 ml bulunan avantajlı set, 185 TL
* Vücudunuzu saran seksi koku: Burberry Body Intense
İçinde Edp 85 ml, Burberry Body Intense Body Lotion 100 ml, Burberry Body Intense Shower Gel 100 ml ve Burberry Body Intense Edp mini 4.5 ml bulunan avantajlı set, 259 TL
* Klasikten vazgeçmeyenlere: Burberry Classic
İçinde Edt 100 ml, Burberry For Men All Over Shampoo 100 ml ve Burberry For Men After Shave Balm 100 ml bulunan avantajlı set, 172 TL

Yazarın Tüm Yazıları