Kremlerin botoks etkisi

İnce kırışıklıkları açıyor, gözenekleri küçültüyor, problemli bölgeleri gerginleştiriyor... Laboratuvar ortamında geliştirilen yeni ürünler küçük dokunuşlarla ciltte oldukça etkili sonuçlara neden oluyor.

Bazı günlük bakım kremleri botoks etkili içerikleriyle dikkat çekiyor. Bunlardan son dönemde öne çıkanlar arasında GABA (Gamma-Amino asidi) var. Kas sistemini 10 dakika içinde rahatlatıyor ve kırışıklıkları deyim yerindeyse ütüleyerek düzleştiriyor.

Ayrıca magnezyum, mangan ve diğer maddelerle birlikte kompleks oluşturuyor. Kas konsantrasyonundan sorumlu olan bir enzimini deaktive ediyor. Son trend yüksek konsantrasyonlu "adenoxine"e batırılmış bantlar. Geceden kırışıklıkların üzerine yapıştırılıyor ve masajla iyice cilde etki etmesi sağlanıyor. Gece boyunca ciltte eriyor, böylelikle etkisini tamamen gösteriyor. Kasları gevşetici etkileri bulunan kremler özellikle mimik çizgileri olan ciltler için ideal.

Saçlarda çikolata tonları

Kış saçlarında, kahve tonlarının güçlü ve sıcak etkisi birbirinden değişik kesimlerle birleşiyor. MM Bahçecik, amacın kadınların güçlü karakterlerini ve keskin zekalarını yumuşak bir görünüm altında sergilemek olduğunu belirtiyor. Çikolata tonlarının hakim olduğu sezonda saçlar her zamankinden daha enerjik, daha dinamik ve daha sofistike!

ış sezonunda saçlar uzun ya da kısa hemen hemen her boyda kullanılıyor. Model ne olursa olsun dore ve bakır tonlardaki baleyaj ve röflelerle renkler ısıtılıyor, saça parlak, sağlıklı bir görünüm kazandırılıyor. İşte saçlarınızı nasıl kullanacağınıza dair alternatifler...

Uzun saçlardan vazgeçemeyen kadınlar için, sezonda birbirinden değişik kullanım alternatifleri yaratılıyor. Örneğin doğal bir kullanım için saçın orta ve uç kısımlarına iri maşalar yardımı ile yapılan bukleler... Ve bu buklelerle yaratılan yumuşak iri dalgalar... (Üstte) Aynı uzun saç; ondüla çiftli maşa yardımı ile kazandırılan yoğun buklelerle daha enerjik, daha güçlü ve daha hacimli...

Kısa saç denince akla ilk gelen 1960’ların klasiği BOB stil... Yıllara meydan okuyan bu kült model özünden hiçbir şey kaybetmeksizin günümüz değerleriyle yeniden yaratılıyor. Dairesel kesimi, oval kahkülü ile BOB stil; içe katlı olarak kesildiği için içe ya da dışa kısaca her yana taranabilme özgürlüğüne sahip...

Boylar yavaş yavaş uzamaya başladığında kadınların favorisi hiç kuşkusuz yüz ovalindeki boyuyla bu kesim olacak... Orta uzunlukta, kare katlarla şekillendirilen modelde yumuşaklık, yüzü çevreleyen bölüm inceltilerek yaratılıyor. Kesim şekli aynı zamanda kullanım kolaylığı da sağlıyor. Renkte ise koyu kestanenin gücü ön planda...

Bir kare kesim daha... Bu kesimde önler yanlara oranla biraz daha uzun... Yanlara ise hafif katlar verilerek doğal asimetri sağlanıyor. Tepe bölgesi koyu bırakılan saçın uçlarına yoğun, ince ve üçgen bakır röfleler atılarak oluşturulan modelde amaç; rengin gücü ile saçın öne çıkması...

Uç ve ön bölümleri katlarla hareketlendirilen uzun kare modelde ise kahkül inceltilerek kesildiği için farklı yönlere taranıp rahat bir kullanım sağlıyor. Bu şekillendirmede gözler çok daha iyi vurgulanıyor. Renklendirmede ise saçın tamamında sadece uç bölümlere uygulanan baleyajlarla yumuşaklık sağlanıyor.

Davetlerin ardı arkası kesilmediği bir sezona giriyoruz. Ve ardından yılbaşı... Davetlerin olmazsa olmazı ise hiç kuşkusuz topuzlar... MM Bahçecik son derece farklı ve yalın bu sofistike topuzla kadınların davetlere damgasını vurmasını amaçlıyor.

Kesimlerde her zaman kullanım kolaylığını ve modern hayatın gereksinimlerini öngören MM Bahçecik’den sportif bir görünüm için kısa, katlı ve kare bir model... Saç boyu ense bitiminde... Bu modelde uçlar sivriltilerek kesiliyor ve böylece saça kat kazandırılıyor... Son şekil ise yüze ve alına yoğunlaşarak veriliyor.

Bu kış yine atkuyruğu moda

Moda minimalizmin etkisinde kış sezonuna girerken aynı trend saç modellerinde de kendini gösteriyor. Ferretti, Ralph Lauren ve Max Mara gibi dünyanın en ünlü markaları, defile mankenlerini, gergince geriye tarayarak yaptığı atkuyruklarıyla podyuma çıkardı. Bu model özellikle klasik düz uzun saçlarda şık bir görüntü oluşturuyor. Düz toplanmış bir atkuyruğu ya da başın arkasında sıkıca toplanmış bir topuz kış sezonunda "sleek" akımını yansıtıyor. Bu modeli uygularken önemli olan doğru hazırlık. Hafif nemli saçlara köpük uygulayın ve saçlarınızı bir fön makinesi yardımıyla düzleştirin. Daha sonra saçlarınızı sıkıca toplayın ve bir saç spreyi yardımıyla sabitleyin.

Binbir Gece dizisinin yıldızı Bergüzar Korel de saçlarını atkuyruğu yapmayı tercih eden ünlüler arasında. Korel, bu modelle hem şık, sade bir görünüm sergiliyor hem de modayı takip ediyor.

Taşların sırrı

Yakut, elmas, altın ya da pırlanta... Tüm bu değerli madenlerin kırışıklıkları yok ettiğini ve hücrelere enerji verdiğini biliyor musunuz? Son teknolojiyle geliştirilen kremler yeni içerikleriyle kadınlara gençlik ve güzellik vaat ediyor.

Sicilya’nın güneybatısı ve Afrika kıtasına kıyısı olan ince bir volkanik ada olan Pantelleria’daki mineral aktiviteler hálá devam ediyor. Bu da adanın siyah parlak yüzeyini oluşturuyor. Bu zengin, siyah renge adını veren ise mağma hareketlerinin hızla soğuyarak dönüştüğü taşlar. Canlandırıcı, tedavi edici mineraller ve elementler içeriyor. Bu taş şimdilerde kozmetikçilerin dikkatini çekiyor. Cildi şekle sokan silikon, nemlendirici ve dengeleyici potasyum ve sodyum dışında enerji verici demir de bulunuyor.

Susamış cildin ilacı: Aloe vera

Aloe vera kullanımına dair ilk yazılı belgeler İ.Ö. 3500 yılına ait Mısır papirüsleri. Eski Mısırlılar aloe verayı "ölümsüzlüğün bitkisi" olarak adlandırıyorlarmış. Örneğin Kleopatra taze aloe vera sıvısını cildini daha yumuşak ve esnek hale getirmek için kullanıyormuş. Seminol kabilesine ait Kızılderililer ise ona "sessiz şifacı" diyorlarmış. Gerçekten de öyle, aloe vera bilinen en önemli doğal bir ilaç. Yanıklar, yaralar ve enfeksiyonlu bölgeler üzerindeki olumlu etkisi yıllarca biliniyor.

Antibakteriyel, antiseptik özellikleri de kabul görmüş durumda. Aloe vera çok güçlü ve etkili bir nemlendirici, bu nedenle kuru cildin en büyük kurtarıcısı. Bu bitkinin suyu tutma özelliğini şöyle izah etmem mümkün: Bir yaprak aloe vera koparttığınızda onu birkaç hafta susuz dahi bıraksanız kurumaz, ancak uzun bir süre sonra kurur. Kozmetik endüstrisindeki uzmanlar da zaten aloe veranın bu özelliğine güveniyor. Dahası var, aloe vera tek başına bir ezcane sayılır. Yaprakları aralarında A, B1, B2, C ve E gibi 12 vitamin, amino asitlerin olduğu 75 farklı ve yararlı madde ayrıca 20 mineral ve enzim içeriyor.
Yazarın Tüm Yazıları