Kraliçe Elizabeth bizi niye öpüyor

NUR Batur’un deyişi ile ilk defa 1971 yılına 45 yaşında iken Türkiye’ye gelen ve "Atatürk çok yakışıklıymış. Gözleri ve kaşları bir kadın için dayanılmaz" diyen Ana Kraliçe Elizbeth 38 yıl sonra 83 yaşında niye Türkiye’ye geldi?

Bunun yanıtını emekli bir diplomat okurumuz veriyor:

Abdullah Gül’ün kaşı gözü için değil herhalde...

Ya da bayram değil, seyran değil kraliçe bizi niye öptü?
GÜNÜN SÖZÜ
"Çoğu kişinin kafasında birer çip var. Daha doğrusu takılmış bunlar. Dışardan bir sinyal aldığı zaman vaziyet ediyor ve robotlaşıyor."
(F. M.)


Kraliçe Elizabeth’e ’ABD’liler niye cenaze törenine katılmadı?’ diye soran dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, Çankaya Köşkü’nde kendisine Atatürk’ün çok özel resimlerini göstermişti. Şimdi o resimlerin çoğu ’restorasyon’ adı altında yerinde değil.

Ya yerleri değiştirildi. Ya da depoda.

Kraliçe acaba hangi resimleri beğenecek?

İngilizler kendilerini hálá Büyük Britanya sayıyor. Aslında saygı duyulacak bir davranış.

Bu sebeple kraliçe Ankara’da Çankaya Köşkü’nde kalmayabilir. İstanbul’da da bir savaş gemisinde kalacak. O kadar mağrur ki...
Mesaj Panosu
MELİH Gökçek ’Anneler Günü’
nde eşi Nevin Gökçek’in resimleriyle Ankara’yı donatmış. Eşiyle Anneler Günü’nü kutlarken, Zübeyde Hanım ise unutulmuş görünüyor. Zübeyde Hanım başörtülü, Nevin Hanımın ise başı açık... Yani başı açık laiklik mesajı. Seçimler yaklaşıyor. Gökçek, ’laiklik pazarı’ açıyor.

A.T.

KADİR Topbaş "Çimlere basılabilir" demişti. Ümraniye’de çimenlere bastım bekçiden küfür işittim. Beyaz Masa’yı aradım "Ümraniye olunca kendisini ilgilendirmeyeceğini" söyledi. Eğer siz Büyükşehir’e ait bir parkta olsaydınız çimler size fena. Talimat şu galiba "Topbaş üzerine her türlü PR çalışması yapılacak. Topbaş ismi markalaştırılacak. Hizmeti boşver."
Mustafa SARI
ABD’ye gidince bizimkilerin kaç saat kaldıkları ile övündüğü Beyaz Saray’da da kalmıyor. ABD’nin İngiliz sömürgesi olduğu dönemdeki bir evde kalıyor.

BOP YERİNE BAP MI?

AB siyasi bir birlik olmaktan her geçen gün uzaklaşıyor. Kraliçe’nin ’bizi öpmesinin’ iki sebebi var:

1- Fransa, Rusya, İran ve Çin yakınlaştı. İngiltere telaşlandı. Türkiye’yi bu yakınlaşmanın dışında tutmaya çalışacak. Fransa’nın teorisi şu. AB ancak Rusya, İran ve Türkiye ile tarihi, doğal kaynak birlikteliği ile Büyük Avrupa’yı kurabilir. Bu Avrupa ancak Çin ya da ABD’ye karşı alternatif olabilir.

2- Türkiye’deki iç politikayı elle yoklamak. Erdoğan’dan sonra Ali Babacan mı? Başkası mı başbakan olacak? Ama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ’toprağım’ muamelesi yaptığı Beşir Atalay’ı başbakan yapabilir. Mir Dengir Fırat’a karşı Beşir Atalay bölgesel güneydoğu temsilciliği üstünlüğünü kazanabilir.

Bunlar konuşulacak. Ama Kraliçe ile değil ’gölgedeki’ isimler ile...

Bir parça anlatabildim mi?

Kraliçe bizi niye öpüyor diye?

Gül, Kral’ın hediyesini iade etmeyi düşünür mü

HATAYLI berber Sabri Boğday’ın, S.Arabistan’da ikinci yargılaması da yapılmış ve başı kesilecekmiş. Eğer basın hiçbir şey yapmazsa bu Türk vatandaşının başı gerçekten kesilecek. Ben sadece bir kişiyim, çok üzülüyorum. Bu insanı tanımıyorum. Sadece basının bu konuda yeterli haber yapmadığının farkındayım. Yapabileceğiniz bir şeyler var mı?

Zekiye TULLOCH-İSTANBUL

(Okurlarımızdan, Boğday’ın canının katledilmemesi için başka mesajlar da alıyoruz. İşte bunlardan biri: "Cumhurbaşkanı Gül, ölüm olayı gerçekleşirse, S. Arabistan Kralı’ndan aldığı cinsi ve kıymeti bilinmez/ öğrenilmez/açıklanmaz hediyesini iade etmelidir.")

Numan Kurtulmuş kimin alternatifi
Haberin Devamı

ERHAN Göksel’in yeni parti kurucuları arasında ismini ortaya attığı Prof. Numan Kurtulmuş kimdir? İspanya’da, partisinin (SP) bir grup üst yöneticisiyle durum değerlendirmesi yapan Prof. Numan Kurtulmuş, Erbakan’dan sonra Kutan’ın veliahtı olarak kabul ediliyor.

Belirli bir çevre kendisini parti liderliği için itiyor. Osmanlı’da subay olan dedesi Ünye’li. Aynı adı taşıdığı dedesi ’Amentü Şerhi’ adlı kitabın yazarı. Babası Kapalıçarşı’da kuyumculuk yaptı. 54 yaşındaki Tayyip Erdoğan ne kadar Kasımpaşalı ise 49 yaşındaki Kurtulmuş da o kadar Fatihli...

İ.Ü. İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Bir süre önce vefat eden Prof. Sebahattin Zaim’in asistanlığını yaptı. Master’ını Amerika’da tamamladı. Sosyal siyaset, işçi yönetim ilişkileri, yönetim ve organizasyon, sendikalar ve sendikacılıkta yeni trentler ve insan kaynakları konusunda yayınlanmış makaleleri var... Halen SP Genel Başkan Yardımcılığını sürdürüyor. M. Zahit Kotku cemaatine bağlı olduğu biliniyor. Saygın ve etik değerlere bağlı. FP ve SP’de gönüllerdeki ’prens’ olarak adı geçiyor.

AKP İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR

’Taraf’ yazarı Elif Çakır Tempo’da 26.12.2005’te yazdığı bir yazıda Kurtulmuş’u şöyle anlatıyor:

"Tayyip Erdoğan da, Numan Kurtulmuş da aynı tabandan geliyor. Aralarında farklar elbette var. Erdoğan partinin içinden gelen birisi. Numan Kurtulmuş ise partiye 1998 yılında dahil oldu. İkisi de karizmatik, ikisi de genç. (...) Erbakan’ın alternatifi Erdoğan oldu. Erdoğan’ın alternatifi ise Kurtulmuş gibi geliyor bana..."

"(Kurtulmuş) Türkiye’de siyaset ortamını küresel güçlerin etkisinden kurtarmak, ikincisi de ülke içinde yönetme alanı olarak siyasetçiye bırakılan küçük payı artırmak, siyasetin etki alanına genişletmek. Çünkü ülkemizde hükümet yönetim alanı kısıtlıdır, diyor."

"AKP’nin üç yıl içinde kendisine verilen krediyi tükettiğine inanıyor. AKP’yi iktidar yapan millet şu üç şeyi istedi: Ekonomik pastadan bana pay ver. Özgürlük alanlarını genişlet ve statükoyu değiştir. Ancak AKP bunların hiçbirisinde başarılı olamadı."

"AKP konjonktür değiştiğinde dağılıverir, ’çünkü konjonktürel desteği önemsiyor. Halk desteğini değil’ görüşünde."

"İmrenilecek bir aile Kurtulmuş’lar... Eğitimiyle, şık giyimiyle, kültürü ile o tam bir ’leydi’; eşi Sevgi Hanım, o da başörtülü. 1998’de Kemal Alemdaroğlu tarafından üniversiteden uzaklaştırılan bir öğretim üyesi." (Onlar da Gül’ler gibi AİHM’ye dava açmışlar) Prof. Kurtulmuş’u dikkatle izlemek gerekiyor.

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

14 MAYIS Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü yanlış politikalara ve serbest piyasa koşullarına kurban edilen ülke tarımının, içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulması için ulusal tarım politikası ve tarımsal üretim planlamasının yapılması gerektiğini belirterek, yanlış politikalarla gözünü kár hırsı bürümüş hükümet destekli spekülatörlerin ekmeğine yağ sürüldüğünü belirttiğini... ANAMUR Hal Komisyoncuları Dernek Başkanı Şeref Gümüş’ün, bu yıl 22.000 dekar alandan 65.000 ton çilek üretimi beklediklerini, ihraç edildikleri Rusya, Polonya ve Romanya’da tat, lezzet ve aroması ile büyük beğeni topladığını, Anamur çileğinin artık aranan bir marka haline geldiğini...

Yazarın Tüm Yazıları