Koşulsuz zevk: Koşma

Haftada kaç kez koşuyorsunuz?

Peki, koşu süreniz ne kadar? Bu soruların yanıtları çok önemli. Çünkü eğer kendinize planlı olarak yeni hedefler belirlerseniz, bedeniniz normalden üç kat fazla ödüllendirilecektir; mükemmel bir figürle, enerjiyle ve ekstra porsiyon mutlulukla tabii...

aftada en az 3 kez yaklaşık 5 kilometre koşmak (ki bu da aşağı yukarı 30 dakika ediyor) kişiyi yaşama motive eden en önemli etkenlerdendir... Zaten bu durumda siz düzenli olarak egzersiz yaparak vücudunu gerginleştiren ve kas yapmasını sağlayan fitness koşucuları grubuna dahilsiniz demektir. Yeteneklisiniz, sağlıklı bir özgüvene sahipsiniz, kaliteli bir yaşam standardınız var, üstelik bir parça çikolata yedikten sonra kendinizi suçlu hissetmeyecek kadar da cesursunuz. Çünkü siz hiç hareket etmeyenlere oranla haftada en az 100 kalori daha fazla yakıyorsunuz.

Ancak kendinizi hep aynı "level"da tutmaya başlar, yani günün hep aynı vakitlerinde, aynı tempoda koşar, yeni riskler almaya da açık olmazsanız, hiç şüphesiz birkaç ay sonra bu monotonluk egzersizinizi can sıkıcı hale getirecektir. Oysa uzmanlara göre içindeki koşma aşkını uyanık tutmak isteyenler değişikliklere, eğlenceye ve giderek artan derecelere hazırlıklı olmalı... Çünkü ruh ve beden ancak böylelikle zinde kalabilir. Koşma sporunda zinde kalmanın en önemli koşulu, sürekli yeni egzersiz teknikleri geliştirmek... Vücut kendisine gösterilen başka hedeflere ulaşmak istediği sürece yeteneğini geliştirir.

Şu testosteron dedikleri

Biliyor musunuz, aslında kadın vücudunda da erkeklik hormonu olarak bilinen testosteron mevcut... Üstelik diğer birçok hormon gibi o da önemli bir amaca hizmet ediyor. "Aşka getirme" görevi dışında kas sisteminin yapılanmasını sağlıyor, cildin gerginliğinden sorumlu ve selüliti engelliyor. Zaman zaman daha da ileri giderek karşı koyma gücünü ateşliyor, cesaretlendiriyor, abartıldığında ise agresyona kadar varıyor. A, C ve E vitaminleri, B grubu vitaminleri, çavdar ekmeği, balık, süt ürünleri ve fındıkta bulunan çinko, magnezyum ve mangan, testosteron hormonu üretimini harekete geçiriyor.

Seks kimliğinizi belirleyin

Yatak odanızın stili, sürekli sizi seksi olarak tanımlayan birilerinin olup olmadığı, seks için uygun durumlar karşısında kendinize hakim olup olamadığınız, seks kavramları içerisine sıkışıp sıkışmadığınız, seksteki karakterinizi ele veriyor.

1. Seks yaparken ne hissediyorsunuz?

* Seks yapmayı seviyorum

Eğlenceli bir aktivite

á Sıradan bir şey gibi geliyor

Seks yapmayı sevmiyorum

2. Seksin hayatınızdaki önemi nedir?

* Olmazsa yaşamıma devam etmekte zorlanabilirdim

Çok çok önemli

á Ne çok önemli, ne de önemsiz

Onsuz da yaşayabilirim

3. "Yatak odanızda yenilik" dersek, sizin aklınıza...

* Sağlıklı bir seksin temeli olduğu gelir

Sağlıklı seksin önemli bir parçası olduğu gelir

á Sağlıklı seks için çok da gerekli olmadığı gelir

Seks yaşamına zararlı olabileceği gelir

4. Seks hayatınıza hangi sıklıkta yenilikleri kabul edersiniz?

* Her yeni cinsel ilişkimde olabildiğince yenilik denerim ve yeniliğe açığımdır

Her yeni cinsel ilişkimde işime yarayacak birkaç hareket öğrenirim

á Yeni ilişkilerimde işime yarayacak birkaç bilgiye ulaşmayı ihmal etmem, bildiğimden de şaşmam

Özel ilişkilerimde yeniliklere açığımdır; mesela evlilik yıldönümümüzde

5. Partnerinizle nerede cinsel ilişkiye girmek istersiniz?

* Yatak ve yatak olarak görebileceğimiz her yerde

Çoğunlukla yatak ama evin herhangi bir odasında da olabilir

á Bazen yatakta, bazen evin diğer odalarından birinde

Bazen yatakta ama genellikle evin

başka odalarında

6. Cinsel ilişkiden duyduğunuz memnuniyeti işaret ya da sesle gösterir misiniz?

* Evet, her defasında

Evet, genellikle

á Evet, bazen

Ses mi?

7. Seksi iç çamaşırlarınız ya da giysileriniz var mı?

* Çok var ve hepsini kullanıyorum

Birkaç tane, çok nadir kullanıyorum

á Birkaç tane ve artık kullanmıyorum

Birkaç tane almıştım, kullanmadım

8. Seks oyuncaklarından hiç kullandınız mı?

* Evet, partnerimle kullanıyoruz ve kesinlikle çok eğlenceli

Evet, partnerimle kullanıyoruz ama hiç de eğlenceli değil

á Evet, partnerimle geçmişte kullanıyorduk ama artık tercih etmiyoruz

Hiçbir zaman öyle oyuncaklar kullanmadık/kullanmadım.

9. Siz çıplakken partneriniz sizi izlediğinde neler hissediyorsunuz?

* "Nasıl görünüyorum" derim

á İç çamaşırlarımla yanında gezmeyi tercih ederim çünkü öyle daha seksiyim

Benim için baksa da bir, bakmasa da...

Bakmasından hoşlanmıyorum, galiba biraz utangacım. Bana bakarsa bendeki eksiklikleri göreceğinden korkuyorum.

10. Açık ve net olarak fantazilerinizi kavramlaştırırsanız...

* Akılda kalıcı ve değişkenlik gösteren fazla fantazim var

Birkaç tane akılda kalıcı ve detaylı fantazim var

á Basit birçok fantazim var

Pek fantazi kurmam

DEĞERLENDİRME

Sonuca ulaşmak için, seçtiğiniz cevapların karakterlerini (yıldız, kare, yuvarlak ve üçgen) sayıp, aşağıdaki sonuçlardan seksteki kimliğinizin haritasını çıkarabilirsiniz.

"Yıldız"lar fazlaysa

Vahşi, seksi, tutkularının peşinden giden birisiniz. Partneriniz, eğer cinsel güç olarak sizin yanınızda yetersiz kalmıyorsa, dünyanın en mutlu kadınısınız. Zaten size yetersiz geldiği anda partnerinizi bırakıp gidecek kadar seks merkezli yaşıyorsunuz. Libidonuz ortalamanın üstünde ve "benim" diyen erkeğin bile karşınızda heyecandan titremesini sağlıyorsunuz.

"Kare"ler fazlaysa

İlişkilerinizde duygusal bağa önem veriyorsunuz, ama seks işin içine girince akan sular duruyor ve dizginlerinizi serbest bırakıyorsunuz. Cinsel birliktelik fikri olmazsa olmazlarınızdan, ama ölçüp tartıp sonrasında kendinizi teslim etme fikrini benimsiyorsunuz. Seks oyunları, flörtöz hareketler vazgeçemediklerinizden ancak temkinli yaklaşmayı ihmal etmiyorsunuz.

"Yuvarlak"lar fazlaysa

İkili temaslarda fazla çekingen olduğunuz zamanlarda partnerinizi zorluyorsunuz. Kendi istek ve arzularını sürekli dizginlemesi gerektiğini, seçici olanın siz olduğunu hissettiriyorsunuz. Devamında yaşanan "baş ağrıları", "canım istemiyor"lar da bunun eseri... Halbuki siz de seksi partneriniz kadar seviyorsunuz ve yapıyorsunuz. Ancak karşınızdakine bir hiçmiş gibi davranmayın! Onu dinlemeyi ve isteklerine cevap vermeyi deneyin. Göreceksiniz ki sıkıntılarınız en aza inerken, mutluluğunuz tepe noktasına ulaşacaktır.

"Üçgen"ler fazlaysa

Seks sizin için önemsiz bir ayrıntı... Ama unutmayın ki erkeklerin istekleri, sizin isteksizliğinden daha fazladır ve bu tutumunuzla partnerinizin sizden uzaklaşmasına neden olabilirsiniz. Seksi sevmiyor ve yokluğundan etkilenmiyor olabilirsiniz, ancak partneriniz bu konuda sizin kadar sabırlı davranmayacaktır! Felaket tellallığı yapmayalım ama biraz kitap karıştırmanın zamanı gelmiş de geçiyor bile...

Gözlük kullananlar nasıl makyaj yapmalı

Gözlerinizin gözlük camlarının ardında daha etkili bir şekilde parlamasını istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey birkaç küçük ipucunu aklınızda bulundurmak...

Allığınızı yanakların daha altına sürün: Gözlük çerçevesinin tam da bittiği yere sürülen allığın nasıl görüneceğini hayal bile etmek istemezsiniz. Üstelik camın içinde kalan kısmı yansıma dolayısıyla gözlüğün kirliymiş gibi algılanmasına neden olabilir. Bu yüzden elmacık kemiklerinizi her zaman gözlük çerçevenizin bittiği yerden itibaren vurgulayın.

Uzağı göremiyorsanız, koyu renklere ihtiyacınız var demektir: Camlar gözlerinizi büyük gösterdiği için, onları güçlü renklerdeki farlarla yeniden küçültebilirsiniz. Siyah eye-liner da bu efekti yaratmanızda size yardımcı olacaktır. Ayrıca camlar yansıtma özelliğinden dolayı olanı daha da fazla gösterdiği için, farın içindeki tozlar ve pırıltılar abartılı görünebilir. Bu yüzden kremsi ya da likit formda ürünler seçmenizde fayda var. Hipermetroplar için ideal renklerin başında kahve tonları, füme ve yeşil sayılabilir.

Bırakın rujunuz dikkat çekici olsun: Kullandığınız far canlı bir renkte değilse, o zaman seçiminizi pembe ya da kırmızı rujlardan yana yapabilirsiniz. Aksi takdirde karşınızdaki insanın dikkatini sadece gözlüğünüz çekecektir.

Yakını göremiyorsanız, açık renkler seçin:
Size uygun gözlüklerin camları gözlerinizi küçük gösterir. Açık, parlak farlarla onları yeniden irileştirebilirsiniz. Başka bir ipucu daha; beyaz bir eye-liner’la üst kirpik diplerinize ince bir çizgi çekin. Kirpiklerinizi de iki kat daha fazla maskarayla belirginleştirin. Hipermetroplar için en ideal far renkleri bej, uçuk pembe, beyaz ve açık gridir.

ÜRÜN MARKET

Lancome’un yeni sonbahar-kış makyaj koleksiyonu bu kez Agatha Christie’nin Doğu Ekspresi’nde Cinayet" romanından ilham alıyor: Her şey hediye olarak Çin’den gelen küçük çekmeceli kutu ile başlar. Kutu o kadar gizemlidir ki, markanın uluslararası makyaj tasarım direktörü’ne Christie’nin bu efsanevi hikayesini anımsatır. Ve koleksiyonun arzu objeleri yavaş yavaş ortaya çıkar.

Göz çevrenizi şımartın

Bir gün aynaya baktığınızda, siz ciddi dursanız bile gülme çizgilerinizin kaybolmadığını fark edeceksiniz. Bu izler sevinç, stres ve günde 10 bin kez gerçekleştirdiğimiz göz açıp kapama refleksinin olağan sonuçları.

Yüzün diğer bölgelerinde deri 2 mm. kadarken, göz çevresindeki deri sadece 0,35 mm. inceliktedir. Bu yüzden yüzün en fazla ve acil bakım gerektiren bölgesi de göz çevresidir. Aynı zamanda nem oranının çok daha az olduğu bu bölgede lef sirkülasyonu daha yavaştır. Bu ise şişliklerin en önemli sebebidir.

Göz altı halkalarına gelince; bunlar çoğu zaman bakımsızlığın sonucu olarak ortaya çıkar. Tüm bunlara bir de yaşlanmayla birlikte cildin incelmesi ve saydamlaşması eklenince, cilt altındaki ince damarlar görülmeye başlar. Bu yüzden güzellik uzmanlarının kadınlara en önemli uyarısı, göz çevresine daha özel bir bakım uygulamalarıdır.

Bu bölgeyi yüzün diğer bölümlerinden ayrı tutmanız gerektiğini unutmayın. Ve göz çevresinin hassas derisini özel bakımlarlar, sonuca odaklı yoğun içerikli ürünlerle içeriden destekleyin.
Yazarın Tüm Yazıları