Köpek öldüren adam para cezası alacak

Geçen akşam bir adam, mahallenin küpeli köpeğini döverek öldürmüş. Hakkında tutanak tutuldu ancak sadece para cezası alarak kurtulacak.

Haberin Devamı

Geçen akşam saat 18:00 sularında bir kişi, mahallenin küpeli köpeğini döverek öldürmüş. Köpeği döverken gören üç kişi, olaya müdahale etmesine rağmen köpeği kurtarmaya muvaffak olamamış.
Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi ekibi, görgü şahitlerinden tutanak ile köpeği teslim almış. Kanuni işlem yapılması için düzenlenen tutanak, Orman ve Su İşleri Eskişehir Şubesi Müdürlüğü’ne teslim etmişler.
Her ne kadar dernek olarak bu işin takipçisi olsak da bu kişinin sadece idari para cezası alacak olması vicdanımızı rahatlatmıyor.
Sahipsiz hayvanlara karşı işlenen suçlar maalesef kabahat sayılıyor. Bu nedenle de bugünkü yasaya göre, sadece idari para cezası uygulanıyor.
Bu can sahipli olsaydı, yapan kişi Türk Ceza Kanunu’nun 151-1 ve 151-2 maddesi gereğince 3 aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacaktı.
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun kabahatler kapsamından çıkarılmasının ne kadar elzem olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Bugün hayvana yapan, yarın insana yapıyor.
Yaşam Hakkına Saygı Derneği adına Sibel B. - Feride S.

Haberin Devamı

“Hayvan hakları yasası zaten var ya” diyenlere bu yazı örnek olmalı. Düşünün ki, bu adamın köpeği öldürme nedeni, sadece onu rahatsız etmesiymiş. Düşünün sokakta bir can bu kişinin canını sıkmış, çözümü de onu öldürmekte bulmuş. Yarın aynı şeyi bir insana yapmayacağı ne malum?
Sanki onun en doğal hakkıymış gibi, almış eline sopayı öldürünceye kadar vurmuş da vurmuş. Vahşete bakın! Çevreden müdahale edenler olmuşmuş! Gerçekten müdahale etmek isteselerdi, adamın elinden sopayı alamazlar mıydı? Ama tabi alt tarafı bir köpek bu, onun için kendini riske atmaya değer mi? “Başımı ne derde sokayım şimdi?” deyip geçmişlerdir.
Yerlerde sürünen, can havliyle bas bas bağıran bir zavallı köpeciktir çünkü, kime ne? Bu haberi yasayı yeterli bulanlara ya da yasayla ilgili çok kesin kararlar alınıyor, diyenlere ithaf ediyorum.
Okusunlar, bir kez daha düşünsünler lütfen. Bunu yapabilen, insanım diye geçinen o kişi, bir fırsat bulsa, eminim başka canları da hiç düşünmeden alabilir ve işlediği cinayet yüzünden gazetelerin üçüncü sayfalarına geçebilir pek yakında.

Haberin Devamı

Depremzede Van kedisi için yuva arıyorum

Sevgili Güzin Abla, 6 aylık, dişi, tuvalet eğitimi ve aşıları olan, gerçek bir Van kedim var. O bir depremzede. Onu sahiplenmiştim ama ailevi sebeplerden dolayı vermem gerekiyor. Son derece duygusal bir kedi. Siz sahiplenmek isterseniz veya küçük çocuğu olmayan sahiplenecek birini tanıyorsanız lütfen bana ulaşın.
aysesafaktur@hotmail.com

Kedinizi hem de böyle depremzede ve duygusal bir Van kedisini vermek zorunda olmanıza çok üzüldüm. Zaten darbe yemiş, şanssızlığını gerçek anlamda bir hayvansever aileyle yenecek bu Van kedisine bakmak isteyenler varsa, lütfen okuruma ulaşsın. Bana gelince, bu güzelim kediciği almak isterdim ama iki kedim, bir köpeğim ve bahçede baktığım onlarca kediyle, halimi tahmin edin artık.

Yazarın Tüm Yazıları