Kocamın ilgisizliği beni ihanette sürükledi

Dokuz yıllık evliyim, eşimin ilgisizliği beni o kadar yıprattı ki anlatamam. Sonunda hayatıma internetten tanıştığım biri girdi. Onunla çok mutluyuz, bana eşimin göstermediği ilgiyi, sevgiyi ve yakınlığı gösteriyor.

Haberin Devamı

Güzin Abla, eskiden köşenizde yasak aşk yaşadıklarını yazanları okudukça kınardım. Ama maalesef şu an kınanacak kişi ben oldum.
Ben dokuz yıllık evliyim, eşimin ilgisizliği beni o kadar yıprattı ki anlatamam.
Belki şimdi “sen de kadınlık görevini yerine getirseydin” diyenler olabilir. Ama o kadar çok şey yaptım ki evliliğimi kurtarmak için; kilo verdim, saçımı başımı değiştirdim yine olmadı.
Hiçbir zaman, şöyle eşimin boynuna sarıldığımda bütün sıkıntılarımı atacak kadar mutlu olamadım.
Şimdiye kadar hep ben mücadele vermişim evliliğimiz için. En son bu yaz boşanma aşamasına kadar geldik. Ama eşime göre bizde bir sorun yok, ben abartıyormuşum.
Aslında eşim çok iyi biri. Ama ilgisizliği, beni hep yalnız bırakması bendeki sevgiyi bitirdi. Bir çiçeğe su vermezseniz o çiçek zamanla solar, ben de soldum, yoruldum.
Beni seven, beni sahiplenen bir eşim olmasını o kadar isterdim ki...
Maddi sıkıntı var evet, ama inanın maddiyat bir yere kadar, sevgi olunca bunların hepsinin üstesinden gelinir. Ama bakın bu sevgisizlik beni nerelere getirdi; benim de hayatıma internetten tanıştığım biri girdi. Onunla çok mutluyuz, bana eşimin göstermediği ilgiyi gösteriyor. Aramızda cinsellik yok ama beni çok mutlu ediyor. Her gece yastığa başımı koyduğumda düşünmekten uyuyamıyorum.
Eminim bizim durumumuzda olan o kadar çok insan var ki? Allah’ım ben eşimden çok şey istemedim ki ama o neden kendine çekidüzen verip, evliliğimizi kurtarmaya çabalamadı? İlgisizliği beni ihanete sürükledi.
İnanın kendimi çok sorguluyorum; ben ne yapıyorum, diye ama yaşadıklarımı bir ben bilirim. Lütfen insanın ne yaşadığını bilmeden, kimse kimseyi kınamasın.
Yanlış anlamayın, tasvip edilecek bir konu değil, sadece yapılan yanlış da olsa, ilgisizlik sorumsuzluk insanı bu duruma getirebiliyor.
Ne yapabilirim, ne dersiniz?
Rumuz: Yalnızım

Haberin Devamı

Bir konuda çok haklısın kızım, son zamanlarda bu senin durumunda giderek çok daha fazla kadınla karşılaşır oldum. Kısacası kadınlar da evlilikte mutlu olmadıklarında, sevgiyi bir şekilde başkasında aramaya kalkışabiliyorlar.
Burada erkekleri taklit ettikleri söylenemese de, bir anlamda ihaneti onlardan öğrendiler denebilir. Evet, asla tasvip edilecek bir durum değil, hem üstelik kadınlar erkeklere nazaran çok daha fazla duygusal davrandıklarından, onlar gibi evlilik dışı ilişkiyi önemsemezlik edemiyorlar, gerçek anlamda sevmeden, bağlanamıyorlar.
Ama sonuçta bu çıkmazdan da sıyrılmaları gerekiyor, çünkü bu çok yıpratıcı bir durum.
Madem sevgin bitmiş, boşanmayı düşünmüyor musun kızım?

Haberin Devamı

İki erkek arasında kaldım

Merhaba, ben 17 yaşında bir genç kızım. Üç senemi tek bir erkeğe adadım
ama o beni hiç sevmedi.
 Defalarca ayrıldık, son bir aydır yine beraberiz ama bana sürekli küfür ediyor. Bir yandan da benimle evlenmek istediğini söylüyor.
Öte yandan şu an yeni biriyle daha tanıştım, bana çok değer veriyor, çok seviyor. Ne yapmam lazım Güzin Abla, yardım et lütfen.
Rumuz: July

Kızım dur bakalım, 3 seneni tek bir erkeğe mi vermişsin? Yani 14’ünden beri mi onunlasın? Hem de seni üzen, küfür kelam birine öyle mi? Hadi canım kızım, lütfen aklını başına topla. Bu kadar genç yaşta bunca dert, bunca acı... Gözünü seveyim, bırak ardında, çek git, düşünme bile...

Yazarın Tüm Yazıları