Kocamın eşcinsel olduğunu yIllar sonra anladIm

Güzin Abla, benimki öyle sıradan bir sorun değil...

Haberin Devamı

Kocamla severek evlendik, 13 yıldır evliyiz. ıki de çocuğumuz var. Uzun zamandır kocamın erkeklere olan ilgisini biraz aşırı buluyor ama ne kadar ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğumu tahmin etmiyordum.
Son birkaç yıldır benden iyice uzaklaştı. Özellikle cinsel yaşamamız hemen hemen yok denecek hale geldi. Bana üç-dört ayda bir yaklaşıyor, o da eminim benim için olmalı.
Bir süredir internette çıplak erkek resimlerine baktığını, porno izlediğini, bu tür sitelere girip homoseksüel erkeklerle sohbet ettiğini fark ettim.
Bunu yüzüne vurmadım henüz. Ama bir de erkek sevgilisi varsa ne yapacağım diye kara kara düşünmeye başladım.
Boşanmak istemiyorum. Ben de eşim de üniversite mezunuyuz. Benim iyi bir mesleğim var. Kısacası korkum, geçim korkusu değil. Bütün sorun, yuvamı yıkmak istemeyişim.
Her şeye rağmen eşimi seviyorum ama ne yapacağımı şaşırdım. Bir an kendinizi benim yerime koyun da düşünün, ne yapabilirim?
Rumuz: Hayalet evlilik

Haberin Devamı

Sevgili kızım, gerçekten öyle sıradan bir sorun değil bu. Eğer eşinin hayatında bir başka kadın olsaydı, eşini seviyor ve onu kaybetmek istemiyor olsaydın, o kadınla mücadele edebilirdin. Ben de seni bu mücadelende desteklerdim.
Ama demek ki, eşin bunca yıllık evliliğine rağmen birden bilinçaltında yatan eşcinsellik eğiliminin farkına varmış. O şimdi başka erkeklere ilgi duyuyor. Dediğin gibi, bir başka erkekle ilişkisi bile olabilir.
Seninle uzun süredir cinsel beraberlik yaşamayıp, senden uzak durmaya çalışıyorsa, bu işin ciddiyeti ortada. Ben bu gibi sorunlara psikolojik açıdan bakılması gerektiğini düşünüyorum.
Zaman zaman bu tür problem yaşadıklarını yazan erkek okurlarım oluyor. Ancak evli değiller ve bana “Dış görünümümden eşcinsel olduğumu asla anlamazsınız, üstelik mevki sahibi, yakışıklı, başarılı bir erkeğim” diye yazıyorlar...
Kızım, eşindeki bu su yüzüne çıkmamış eşcinsel eğilim, acaba kaç yıldır bilinçaltında gizleniyor? Çocukluk döneminde ya da ilk gençlik yıllarında farkındaydı da örtbas mı etmeye çalışıyordu yoksa? Sen onun bunca yıllık eşi olarak hiç mi bir şey hissetmedin bugüne kadar?
Çocuklarının babası olan bu adamdan boşanmak istememen, onu her şeye rağmen sevdiğini gösteriyor zaten. “Yuvamı yıkmak istemiyorum” diyorsun ama ortada yuva kalmış mı sence?
Eşin seninle ilgileniyor mu, çocuklarına nasıl davranıyor bilemiyorum ama bence bu evliliği kendi açısından göstermelik olarak sürdürüyor.
Sevgili kızım, ben bu duruma uzun süre dayanamayacağını, çok yıpranacağını ve çok üzüleceğini düşünüyorum. Hele çocuklar için çok zor bir ortam yaratabilir hayatınız.
Sen bu durumunu yine bir psikolojik danışmana sor derim. En azından eşinle ilgili sorularını o daha rahatlıkla cevaplayabilir.
Bana sorarsan, madem meslek sahibi bir kadınsın, boşanıp daha fazla yıpranmadan kendine yeni bir hayat kurmalısın.
Yine de karar senin...

Benİm sorunum şIpsevdİ olmak

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Ablacığım, seninle paylaşacağım bu sorunumu daha önce birçok kişiyle paylaştım fakat aldığım öneriler beni hiç tatmin etmedi. Bu yüzden konuyu bir de seninle paylaşmak istiyorum.
Ben 17 yaşında bir kızım. Sorunum, aşırı şıpsevdi olmak. Kendime hakim olamıyorum. Bana hoş görünen birine karşı hemen ilgi duyuyorum. Ve onunla arkadaş olup, onu sevdiğimi söylüyorum.
Aslında hissettiklerim çok derin olmamasına rağmen, karşımdaki kişiye sürekli ondan hoşlandığımı dile getiriyorum. ışin ilginç yanı ise şu ana kadar hiçbirinden karşılık alamamış olmam.
Aynaya baktığımda görüntüm aslında bana hoş geliyor, fakat bugüne kadar çevremdekiler bana güzel olduğumu söylemedi. Benim ne yapmam lazım ablacığım?
Rumuz: şıpsevdi Baby

Haberin Devamı

Hangi yaşta olursan ol sevgili kızım, erkekler böyle aşırı üzerine düşen, onların tabiriyle “kene gibi yapışan” kızlardan kaçacak yer ararlar.
ınsan karşısındakine ilgisini, duygularını belli edebilir, bu hiç de kötü bir şey değil. Ama senin anlattığın gibi aşırı ilgi ve sürekli tekrarladığın “seni seviyorum” ya da “senden hoşlanıyorum” sözleri büyük ihtimalle onları rahatsız etmiştir.
Henüz yaşın küçük olduğu için ilişkilere nasıl başlayacağını, nasıl yürüteceğini bilemiyor olmalısın. Güzellik önemli değil kızım, önemli olan bir genç kızın bakımlı, sevimli, sevecen, hoş sohbet, neşeli ve güvenilir olması.
Hem bak ne diyorsun, her önüne gelene ilgi duyuyormuşsun, duygularının derin olmasını önemsemeden insanlara sevgini söylüyormuşsun.
E işte bu yüzden de erkekler seni ciddiye almıyor demek ki.
Bir ilişki yaşamak için biraz daha olgunlaşmayı beklemelisin bence...

Yazarın Tüm Yazıları