Kitaro ile büyülü gece

Kitaro ile İstanbul konseri öncesi ‘Mutlak Kulak’ için röportaj yaptığımda, sahnedeki performansının bu kadar etkileyici olacağını tahmin etmemiştim. Konser akşamı Haliç Kongre Merkezi’ne girdikten sonra, gelen kalabalığı görünce Kitaro’nun hayranlarının hatırı sayılır bir kitle olduğunu anladım.

Haberin Devamı

Kitaro ile büyülü gece

Neredeyse tüm salonun dolu olduğu konserde, Kitaro sahneye tam vaktinde çıktı. İlk 4 parçalık bölümde ‘İpek Yolu’ndan şarkılarını çalan Japon müzik adamının performansı, sahnedeki dev ekranda sergilenen fotoğraflarla desteklendi. Bu bölüm sona erdiğinde sahnenin boş sandalyelerini senfoni orkestrasının müzisyenleri doldurdu. Sanırım benim için de konser bu bölümden sonra başladı.

Kitaro konserin senfonik bölümüne başlamadan önce ‘Türkiye’de sonunda bir konser verebildiği için çok mutlu olduğunu’ söyledi. Özellikle sahnede senfoni orkestrasıyla birlikte çalmanın onu için de güzel, zorlayıcı ve farklı bir deneyim olduğunu belirtti. Yaklaşık 1,5 saat kadar ara vermeden şarkıdan şarkıya geçen Kitaro’nun her şarkı bitimindeki aldığı alkış, salondaki çığlıklar hala aklımda. Kitaro’nun şarkılarının senfonik yorumunu ve konserin bütününü düşününce, bende uyandırdığı huzur hissinden yola çıkarak,galiba bu etkinlik son zamanlarda izlediğim en farklı konser deneyimiydi. Japon müzisyen sahnedeki performansını tamamladıktan sonra ısrarlı alkışlara bis yaparak cevap verdi. Bis sonrasında, Kitaro sahneyi terk ettiğinde, salonun büyük çoğunluğu ikinci bir kere daha gelir mi diye alkışlamaya da devam etti.

Haberin Devamı

Konser sonrasında fuaye alanına çıkan izleyicilerin, Kitaro albümlerini imzalatmak için girdiği sırayı görünce, sanatçının performansının sonunda ‘mutlaka yine geleceğim’ demesinin sebebini daha iyi anladım. Kaçıranlar için tek diyebileceğim, umarım Kitaro dediği gibi en kısa vakitte bu performansını tekrarlamak için Türkiye’ye yine gelir.

PHARRELL WILLIAMS - G I R L

Kitaro ile büyülü gece

Haberin Devamı

2013’ün en popüler şarkılarına ses veren Pharrell Williams’ın ikinci solo albümü ‘G I R L’ nihayet piyasaya çıktı. Madonna, Gwen Stefani, Jennifer Lopez, Maron 5 gibi saymakla bitmeyecek birçok kişiyle çalışmış sanatçının kariyerindeki altın dönemi, geçen sene Daft Punk ile Get Lucky’i ve Robin Thicke ile Blurred Lines’ı seslendirmesiyle başlamıştı. Bu kadar başarılı bir senenin ardından, Pharrell’den benzer başarıda bir solo albüm beklentisi artık şaşırtıcı değil.

Her yeni albüm piyasaya çıktığında magazinsel bir sebeple manşetlerden düşmeyen sanatçılar furyasına da dahil olan Pharrell bu aralar biraz mutsuz. Albümle alakalı magazinsel durum ise, albüm kapağındaki yer alan kadınların fotoğrafı. Williams’ın albüm kapağını sosyal medyada paylaşmasından sonra ‘neden Afrika Amerikalı bir kadın fotoğrafı da kapakta yer almadı’ sorusuyla canı sıkılmış. Konunun büyümemesi için sanatçı geçtiğimiz gün bir de açıklama yapmak zorunda kalmış. Pharrell, aslında albüm kapağındaki kendisine yakın olan kişinin de tıpkı kendisi gibi ‘Siyah’ olduğunu söylemiş. ‘Annem siyah, eşim siyah ama tüm bunların ne önemi var ki, bunların konu olmaması lazım, artık böyle bir dönemde yaşamıyoruz, bunlar çok geride kaldı’ diye de dert yanmış.

Haberin Devamı

Kitaro ile büyülü gece

40 yaşındaki sanatçının ikinci solo albümü için Miley Cyrus, Justin Timberlake, Alicia Keys, Daft Punk, Kelly Osbourne, Timbaland de kollarını sıvamışlar. ‘G I R L ‘ albümünün aslında ‘Blurred Lines’ şarkısının klibi sonrasında kendisi hakkında oluşan negatif algıya da iyi bir cevap olacağını düşünen Pharrell, bu albümün aslında kadınlara ithaf edildiğini söylemiş. Kadınların daha çok başrolde olduğu bir dünyanın, daha da başarılı olacağını belirten sanatçı, buna dikkat çekmek için albümüne ‘ G I R L’ ismini verdiğini söylemiş.

Yeni albümün çıkış şarkısı ‘Happy’ çizgi film ‘Despicable Me 2’nin soundtrack şarkısı olarak Oscar’a aday olmuştu. Bu seneki ödül töreninde, şarkının canlı performansı gerek sahnedeki şovuyla, gerekse Pharrell’in sahne önüne gelerek Oscar adayı kadın adaylarla dans etmesiyle gecenin en etkili gösterisiydi.

Haberin Devamı

10 şarkıdan oluşan‘G I R L’ albümü baştan sona dans temalı, mutluluk ve enerji deposu. Pazartesi satışa çıkan albümü, Deezer ve Spotify’dan da dinlemek mümkün. Pharrell’in akılda kalıcı melodilerle, bolca 70’ler discosu içeren şarkılarını dinlerken havaya girmemek imkansız. Geçen sene dilimizden düşmeyen Pharrell, bu sene de kendi şarkılarıyla aynı yolda devam edecek gibi görünüyor.

YILDIZLAR:

Marilyn Monroe (Harika bir A1)

Hunter

Brand New (Albümün en güzel düet çalışması. Justin Timberlake’in ve Timbaland’in hünerleri bu şarkıda gizli)

Know Who You Are (Gizliden gizliye Stevie Wonder duyuyor gibiyim bu şarkıda)

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Happy (Albümün incisidir)

Haberin Devamı

Gust Of Wind (Albümü dinlemeye başladığımdan beri sürekli tekrar tekrar başa aldığım şarkıdır, çok başarılı)

Yazarın Tüm Yazıları