Kitabını alan gelsin

HER yıl Mart ayının son haftası Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Kütüphaneciler Derneğinin organize ettiği Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır.

Haberin Devamı

Bu yıl 48. Kütüphane Haftası çerçevesinde ilk kez ulusal düzeyde ve aynı zamanda ortak bir etkinlik yapılması planlanmıştır. Haftanın ilk günü olan 26 Mart 2012 Pazartesi günü (yarın) saat 12.30-13.00 arası yarım saat süreyle tüm Türkiye’nin şehir meydanlarında bir “Kitap Okuma Etkinliği” gerçekleştireceğiz. Bu etkinlik için yasal süreç Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından tüm valiliklere yazılan yazı ile halledilmiş, halk kütüphaneleri konu ile ilgili olarak bilgilendirilmiştir. Kütüphanelerimiz ve kütüphanecilerimiz “Kitabını alan gelsin, şehir meydanına okumaya gidiyoruz!” sloganı ile kullanıcılarını ve halkımızı yarın bu etkinliğe sizin aracılığınız ile davet etmektedir. Çok sayıda ilimiz ve ilçemiz etkinliği gerçekleştireceklerini açıklamışlardır. Etkinliğin bir okul-öğrenci etkinliği olmasını da arzu etmiyoruz.
Meslek olarak başlıca sorumluluğumuz okuyan ve sorgulayan bir toplum yaratmaktır Çünkü, okuyan bir toplum kütüphaneler için, kütüphaneler de gelişmiş bir toplum için varlık nedenidir.
26 Mart Pazartesi günü saat 12.30’da tüm Türkiye’yi yarım saatliğine de olsa okutmaya sizin de katkı vermenizi diliyoruz.
Prof. Dr. Bülent YILMAZ- Hacettepe Üniversitesi

Haberin Devamı

Magon-Eymir, İsviçre golleri gibi olur ama

BU kış yoğun yağan karların erimesi nedeniyle Mogan Gölü su seviyesinin yükselmesi ve Eymir Gölüne bağlayan tabii kanalın tıkanması yüzünden göl sularının etraftaki bazı tesisleri bastığı haberi, benim 37 yıl önce merhum Sn. Vedat Dalokay’a yollamış olduğum Mogan-Eymir Gölleri Projemin ne kadar gerçekçi olduğunu ispatlamıştır.
İsviçre’de görevli olduğum 1973-1976 yıllarında, İsviçre göllerinin temizliği ve insanların bu göllerden nasıl faydalandıklarını bizzat gözlemlemiş ve hatta inceleme imkanını bulmuştum. İşte merhum Dalokay’a oradan yollamış olduğum Mogan-Eymir gölleri projem bu incelemelerime dayanmaktadır. Bu projem, kısaca anlatmak gerekirse şöyledir:
18.2.2012 tarihli gazetenizin aynı sütununda yayınlanmış olan ‘Mogan Gölü nasıl kurtarılır?’ başlıklı yazımda etraflıca açıkladığım gibi öncelikle Mogan Gölü kurtarılmalı ve Haymana istikametinde mümküm olduğunca genişletilmeli ayrıca su alanı ve hacmi de büyütülmelidir. Daha sonra Mogan Gölü’nü, Eymir Gölü’ne bağlayan tabii su kanalı genişletilerek küçük göl vapurlarının geçebileceği duruma getirilmelidir. Böylece halkımızın, özellikle hafta sonlarında Mogan Gölü etrafındaki çaybahçeleri, lokanta, su spor tesisleri, yürüyüş yolları vb. olanaklardan yararlanmaları yanında İsviçre göllerindeki gibi, küçük göl vapurları ile Mogan-Eymir Göllerinde müzikli-yemekli eğlenceli turlar yapmaları imkanı yaratılmış olacaktır.  Tarık Celal GÜVEN

Biliyor musunuz

Haberin Devamı

GÖLBAŞI Belediyesi’nin 47. kuruluş yıldönümü kutlamalarının nisan ayı boyunca süreceğini, ay sonunda ise büyük bir şölen yapılacağını...

Yazarın Tüm Yazıları