Kırışıklıklarda kök hücre devrimi

Kök hücre ile yüz gençleştirme (lipofilling), estetik cerrahide son dönemde en çok tercih edilen yöntemlerin başında geliyor.

Tüm vücuda uygulanabilen bu işlem, yaşlanmaya bağlı olarak doku kaybına uğrayan, çöken yüz ovalinin genç bir görünüme kavuşmasını da sağlıyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, günümüzde estetik cerrahinin sunduğu imkánlarla bir insanı adeta baştan aşağı yenilemenin mümkün olduğunu söylüyor. Prof. Kışlaoğlu’na göre, artık "Burnum çirkin, göğsüm küçük, basenlerim geniş, kulağım kepçe" diye üzülmeye gerek yok. Kışlaoğlu, kısa sürede sonuç alınabilen küçük girişimlerden birinin de, son günlerin en çok tercih edilen işlemi olan kök hücre ile gençleşme yani lipofilling olduğunu ifade ediyor. Tüm vücuda uygulanabilen bu işlem, yaşlanmaya bağlı olarak doku kaybına uğrayan, çöken yüz ovalinin genç bir görünüme kavuşmasını da sağlıyor. Kök hücre ile yüz gençleştirme (lipofiling), tüm vücuda uygulanabiliyor.

Kendi yağ dokunuzla gençleşin

Vücudun belli bölgelerinden yağ alıp (liposuction), başka bölgelere yağ vererek (lipofilling), kişinin vücudunda ihtiyacı olan düzeltmeler yapılabiliyor. Böylece vücudu adeta bir heykel gibi şekillendirmek mümkün oluyor.

Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, lokal anestezi ile kişinin kendi vücudundan alınan yağ ve dokunun yüze enjekte edildiğini söylüyor: "İçinde bolca kök hücre barındıran bu dokular, yüze enjekte edildiğinde çok daha dolgun ve kırışıksız, yani çok daha genç bir görünüm elde ediliyor."

Prof. Kışlaoğlu’na göre, bu yöntem sayesinde kişi kendi yağ ve dokusuyla çok kısa zamanda, sosyal yaşamdan kopmadan, hiçbir yabancı madde vücuduna enjekte edilmeden çok genç görünebiliyor.

Hassas ciltlere özel bakım şart

Seçici, iddialı ve çabuk tahriş olmaya yatkın... Bu durumda hassas cilde aynı zamanda bir diva özeni gösterilmesi şart. Mevsim dönümlerinde ısı oyunlarına hiç tahümmülü yok. Onu şımartan ise hedefe odaklı bakımlar. İşte o zaman hassassiyetini geri plana atıp ışıldamaya başlıyor.

Hassas bir cilde sahipseniz o zaman onun kaprislerine de alışkınsınız demektir. Kendini hemen belli eder; dış etkenlerin yarattığı strese anında reaksiyon gösterir. Tahrişler, kızarıklıklar, gerginlik ve sıcaklık hissi, kaşınma ya da yanma en tipik semptomlarıdır. Uzmanlar, dünyadaki her üç kadının hassas bir cilde sahip olduğunu belirtiyor. Isı farklılıklarıyla kendini gösteren sonbaharda yağmur ve rüzgarın yanı sıra kalorifer de bu cilt tiplerinde rahatsızlıkların ortaya çıktığı dönemlerden en önemlisidir. Tüm bu olumsuzluklardan dolayı sahip olduğu yağı ve nemi kaybeden cilt üst tabakanın daha geçirgen hale gelmesine neden olur. Cildin koruma bariyeri de zayıfladığından kendini savunma gücü azalıyor ve tahrişlere, zararlı maddelere açık hale geliyor. İşte tam da bu noktada kişinin cildini çok iyi tanıması oldukça önemli bir hale geliyor.

Ürünleri sık sık değiştirmeyin

Hassas bir cilde sahip olmanın değişik nedenleri olabilir. Genetik, ergenlikte, hamilelikte ya da menopoz döneminde meydana gelen hormonal değişimler hep cilt hassasiyetini etkileyen faktörler olarak biliniyor. İş, uykusuzluk, üzüntü ve sağlıksız beslenme de uzun vadede etkili olabilen nedenler arasında. Tabii, tüm bunlara ek olarak yanlış ya da abartılı cilt bakımı da cilt hassasiyetini etkiliyor. Özellikle durmadan yeni ürünlerin denendiği ve dolayısıyla sürekli değişen etkili madde karışımı da hassas ciltleri baskı altına alıyor. Vücuttan çok daha ince olan doğal koruma bariyerine sahip yüz için rahatlatan, tahrişleri önleyen ve sonrasında cildin nem dengesini koruyan ürünler kullanmak yerinde olur.

Kusursuz tırnaklar

Layla Cosmetics, evde manikürü kolaylaştıran tırnak bakım ürünleriyle hayatınızı renklendiriyor. Aloe Vera Özlü Tırnak Eti Nemlendiren ve Yumuşatan Jel, içeriğindeki aloe vera özüyle tırnak yüzeyinde bulunan sorunları gideriyor. Yapısı sayesinde elden su yardımı ile kolayca temizleniyor, tortu bırakmadığından manikür sırasında oje sorunsuz uygulanıyor. Fiyatı: 19,19 YTL

ÜRÜN MARKET

Doğal bakım

Nestidante sabunları eski İtalyan sabun yapımı geleneklerine bağlı kalarak kazanlarda üretiliyor. İçeriğinde kullanılan zeytin yağı, badem yağı, fındık yağları cildi besler ve nemlendirirken, çiçek ve bitki özü esansları hoş aromalarıyla ruhunuza da hitap ediyor. Illuminating Scrub, Akdeniz eriği ve hurma kokulu olup ciltte peeling etkisi yaratıyor. İçerdiği kepek ve ceviz granülleriyle ölü deriyi atarak cildi canlandırıyor, ışıltı veriyor. Fiyatı: 250 gr. 12 YTL.

Kışı formda karşılayın

Kış mevsimini karşılarken birçoğumuz özellikle karın çevresinde biriken bölgesel kilo fazlalarından kurtulmanın yollarını ararız. Richmond Nua’da bir süredir uygulanan ve dört günde bir beden incelmeyi vaat eden "hipoxi" maraton programı, kilolarıyla kısa yoldan vedalaşmak isteyenler için iyi bir seçenek. Dört çeşit cihaz ve özel kıyafetler kullanılarak yapılan fitness ve vakum terapisi Dilara Koçak’ın hazırladığı özel diyetle de destekleniyor.

Nua’da uygulanan 4 günlük hipoxi programı tamamen vücut yağlarının yakılmasına yönelik. Kişi egzersiz yaparken aynı zamanda onu metabolizmasına yönelik diyet mönüsüyle destekliyor. Nua’nın Genel Müdürü Ümit Yaşar Atalay ve Spa Müdür Yardımcısı Eda İçten, programın tamamen kişinin yapısına ve tercihlerine göre belirlendiğini belirtiyorlar.

Alman bir fitness hocasının vücudun bazı bölgelerindeki yağ yakımının zayıf olmasından yola çıkarak geliştirdiği hipoxi, bugün dünyanın birçok ülkesinde uygulanan oldukça yaygın bir yöntem. Bu yöntemde yağlardan kurtulmak için tamamen doğal tekniklerden yararlanılıyor. Atalay’ın söylediğine göre de sonrasında aynı bölgelerde kilo alınmıyor.

Egzersizler sırasında kullanılan vakum kişinin vücut özelliklerine göre özel derecelendiriliyor. Amaç ise yağ yakımını artırmak ve kısa sürede kişinin kilolarından kurtulmasını sağlamak.

Kimler hipoxi’ye katılamıyor

14 yaş altı ve 60 yaş üzeri

115 kilo ve üstü kadınlar-1200 kilo ve üstü erkekler

Hamile ve emziren kadınlar

Damar tıkanıklığı veya ciddi damar hastalığı olanlar

Kalp spazmı geçirenler ve kalp hastaları

Kanser hastaları

Vücut iltihabı olanlar

Enfeksiyon rahatsızlığı olanlar

Kendisini aşırı halsiz hissedenler

Son 1 ay içinde sıkı diyet programı uygulamış olanlar

Regl döneminde ya da menopoz döneminde olanlar
Yazarın Tüm Yazıları