Kimseyi mağdur etmeden sorunu çözmek istiyoruz

ALACAĞINA karga vereceğine şahin’ (26.1.2007) yazıda, Keçiören Ovacık Mahallesi’nde bizden önceki Belediye Başkanı Hamza Kırmızı tarafından başlatılan Ovacık 2. Etap ’Kendi Evini Kendin Yap’ projesi ile ilgili iddialar yer almaktadır.

Burada yapılan arsa satışları tamamen hayalidir. Eski Belediye Başkanı’nın burada yaptığı hayali arsa satışı neticesinde belediyemize 40 trilyonluk bir yük yüklenmiştir. Sözkonusu bölgede belediyemizin arsası yoktur. Arsalar Ovacık sakinlerinin arsalarıdır. Burada tamamen siyasi ve ideolojik bir dağıtım olmuştur. Yazıdaki görüşler de ideolojik ve siyasidir. Hamza Kırmızı bu konuda görevini kötüye kullanmaktan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış ve mahkum olmuştur. Ovacık’ta yapılan bu yanlış icraatın cezasını bütün Keçiörenliler çekmektedir. Elbette devlette devamlılık esastır. Ama Keçiörenli’nin hakkını korumak da bizim en tabii görevimizdir. Biz kimseyi mağdur etmeden bu problemi çözüme kavuşturuyoruz. Şu ana kadar büyük ölçüde ödemeler tamamlanmıştır, ödenmeye de devam edilmektedir. Keçiören Belediyesi’nde her şey kayıtlıdır, kayıt dışı hiç bir talep olmaz. Hak sahiplerine yapılan ödemeler belediye evraklarında kayıtlıdır ve her ödeme için de ilgililerden belge alınmaktadır. Yazıda iddia edildiği gibi %12 oranında haraç ödeme söz konusu değildir. Yapılan kesinti, alacaklı vekilleriyle yapılan protokol uyarınca yapılan kesinti olup keyfi bir tutumla yapılmamaktadır."

Turgut ALTINOK

Keçiören Belediye Başkanı


Şakır da şakırı artık unutun

ANKARA’nın 140 günlük suyu kaldı diye başta Belediye Başkanı olmak üzere tüm yetkililer beyanat verip duruyorlar. ’Bulaşıkları elde yıkayın’, ’Duşunuzu kısa kesin’ gibi tavsiyelerde bulunuyorlar. Sokağa bir çıkarlarsa; örneğin Farabi, Kıbrıs Sokak, Güvenlik Caddesi, insanların hiç umursamadan, evlerinin önlerini, kaldırımları, paspas ve yollukları, arabalarını hortumla şakır şakır yıkadıklarını görebilirler! Ankara’yı bekleyen susuzluk alarmında, en azından süreyi uzatma açısından yapılması gereken, insanlarımızın daha duyarlı olması ve de çok geç olmadan belediyelerin bazı yaptırım ya da kısıtlama getirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Saadet BOZKURT
Yazarın Tüm Yazıları