Kendi etüdünü kendin yaptır

DİKMEN Akpınar Mahallesi’yle ilgili cuma günkü “Polemiği Bırak Akpınar’a Bak” başlıklı yazımın ardından çok sayıda e-posta aldım.

Haberin Devamı

Ankara’ın ortasında yapılaşmanın yeni sayılabileceği bir mahallede heyelan yaşanmasının, dairelerin boşaltılmasının, bölge halkının mahallenin geleceği ile ilgili net bilgilere sahip olmamasının normal olmadığını belirttim.
Yazımın üzerine hem Çankaya Belediyesi’nden hem de Büyükşehir Belediyesi’nden yetkililer aradı. Ankara Hürriyet’e de diğer gazete ve televizyonlara da yansıyan çeşitli açıklamalar yaptılar.
Bölgenin tarihsel süreci, sorunları hakkında konuşup “yaptıklarını” anlattılar.
“Bundan sonrası” için spesifik çözümler ortaya konsa da bölge halkının tereddütleri giderilemedi.
Futbol tabiriyle “topu ortada çevirdiler.”
İKİ BELEDİYEYE DE SİTEM
Örneğin, “Boşaltılması kararlaştırılan ve boşaltılan apartmanlar dışındaki vatandaşların oturduğu konutlarda rahatlıkla oturulabilinir” denilemedi,
İki başkan geçmişi “bugünlük” unutup masaya da oturmadı.
Süreci başından beri takip eden ve bugün kamuoyuna taşınmasının en büyük mimarı olan bölge sakini Mehmet Değirmenci önceki gün sitem dolu bir e-posta daha yolladı.
Hem Çankaya Belediyesi’ne hem de Büyükşehir Belediyesi’ne “topu çevirdikleri için” sitem ediyor.
NET AÇIKLAMA YOK
Yine Akpınar’la ilgili telefonla arayan TÜSİAV Emlak Sektör Kurulu Başkanı Salim Taşçı’da süreci endişeyle izlediğini belirterek bölge halkına “kendi işinizi kendiniz halledin” mesajı verdi.
Bölgenin zeminin de sağlıklı olmadığının altını çizen Taşçı düşüncelerini şöyle aktardı:
“Akpınar Mahallesi’nin bulunduğu zemini “Helva toprak” olarak adlandırabiliriz.
Orada yapılaşma olması bile çok korkutucu. Orda taşı alın, elinizde ufalanır. Vahim bir durum. Vatandaş belediyeleri beklemeden kendi zemin etüdünü kendisi yeniden yaptırmalı.
Akpınar’da son durum böyle. İnsanlar tedirgin. “Birileri” çıkıp “net” konuşana kadar da tedirginlik sürecek gibi.

 

Yazarın Tüm Yazıları