Kenan Doğulu’dan metroseksüel marka

Kenan Doğulu, müzik sektöründen sonra modaya da el attı. Yarattığı Ken markasının bakımlı erkeklerin tercihi olacağını söyleyen genç müzisyen, kreasyonunu tanıtacağı defileyi 1 Temmuz’da yapacak.

Ben her zaman modayı takip eden, modayla ilgili her şeyi yakından inceleyen birisi oldum. Bu benim en büyük fantazim ve hobim. Bugüne kadar birçok dizaynır ve Türkiye’nin önde gelen tekstil şirketlerinden, Kenan Doğulu markası yaratmak yolunda teklifler aldım. Çünkü herkes benimle beraber bir marka yaratmanın kolay olacağını düşünüyordu.

Kıyafetlerime hep ilgi vardı

Benim son iki yıldır sahne kostümlerimi dizaynır arkadaşım İrem Onar hazırlıyor. Bu kıyafetlerin çok beğenilmesi karşısında ‘Ken’i marka haline getirip, tüketiciyle buluşturmaya karar verdik. Ticaret, hesap kitap gibi işleri çok güvendiğim dostum Gökhan Yüzbaşıoğlu yapacak, işin başında olacak. Hazırlanan bütün kıyafetlerde düğmeden rengine, üzerine yazılacak mesajdan kumaşın kalitesine kadar her şeyle yakından ilgileniyorum ve her detaya karışıyorum. Yola çıkarken şunu belirledik. Benim rafta görüp de asla giymeyeceğim bir kıyafet olmamalı dedik ve öyle çalıştık. Yarattığımız markaya daha sonra aksesuvar, ayakkabı, takı ve kozmetik de dahil olacak. Özellikle erkekler için body lotion’lar, göz altı kremleri gibi şeyler üretmek istiyoruz. Şu an bayanlar için sadece tişörtler yaptık. İleride ‘Kendy’ markası adı altında tamamen bayanlara özel koleksiyon hazırlamak istiyoruz.

Bol kıllı Ken giyemez

Bazı kıyafetleri houte couture mantığıyla da hazırlayacağız. Özel vücutlu erkekler için özel tasarımlarımız olacak. Ayrıca isteğe göre kıyafetlerin üzerine sloganlar yazacağız. Mesela isteyen kıyafetinin üzerine, ‘Ben bugün evleniyorum’ yazdırabilecek. Çıkış sloganımızı ‘Love Your Self’ olarak belirledik. Kendini seven, kendine güvenen, iddialı kırmızı giyebilen ama erkeksi çizgilerinden vazgeçmeyen bakımlı erkeklere sunuyoruz ‘Ken’ markasını. Erkekte dekolte bazen antipatik olabiliyor. Özellikle Türk erkeğinin vücut yapısını göz önünde bulundurursak, dar omuzlar, göbek ve bol kıl, dekolte kıyafetleri kıl hale getirebiliyor. Ancak kendine bakan, kendini seven vücudunu seven, aynayla barışık insanlara, ‘Ken’ markası çok yakışacak. Yani ‘V’ tişört alacak birisi bakımlı olmalı. Öyle bol kıllarla ‘Ken’ tişörtleri giyilemez.

Hülya’ya rakip değilim

Fiyatlarda herhangi bir markayı örnek almadık. Özellikle ilk yıl insanların korkmadan markaya yaklaşmasını istedik. Dolayısıyla Avrupa’dan gelen markalar gibi uçuk, yüksek fiyatlarımız olmayacak. Tabii çok da ucuz olmayacak. Tam kıvamında bir fiyat politikamız olacak. Şu an koleksiyonumuzda blue jean, tişört, ceket, gömlek bulunuyor. Ürünlerin satılacağı yer konusunda Mudo, Vakkorama ve Beymen’le görüşmelerimiz sürüyor. Yurtdışında da satışlar yapmak istiyoruz. Belki Amerika’dan çıkıp, daha sonra Avrupa’ya da girmek gibi niyetimiz de var. Çünkü oralarda da alternatif kıyafet eksikliği olduğunu gördüm. Hülya Avşar’ı rakip olarak görme fikri hiç düşünmediğim bir şey. O sadece tişört yapıyor. Ancak Hülya benim bayanlar için hazırlamayı düşündüğüm koleksiyondan kendine alışveriş yapacaktır. Çünkü tam onun tarzında, seveceği şeyler hazırlayacağız. Ama ben onun beyaz tişörtlerini alamam ki...

Defilede Tuğçe olmayacak

1 Temmuz’da Nişantaşı’ndaki Demokrasi parkında bir defile yapmayı düşünüyoruz. Ozan, bu defilenin müziklerini canlı olarak çalacak. Ben ise sonunda yine temmuz ayında piyasaya çıkacak olan 6.5 albümümden bir şarkı söyleyeceğim. Bunun dışında çok hoş sürprizler olacak. Mankenlerin çoğu erkek olacak. Defilenin sonunda Atilla Saral’ın çıkmasını çok istiyorum. Çünkü Atilla benim hem eski arkadaşım hem de onun bana uğur getireceğine inanıyorum. Bayan tişörtlerini ise birkaç bayan manken arkadaşımın taşımasını istiyorum. Ama öyle yazıldığı gibi Çağla Şikel ya da Tuğçe Kazaz’la bu konu hakkında görüşmedim... Dostluk ilişkilerimin devam ettiği bazı arkadaşlarımdan belki böyle bir ricada bulunabilirim. Aslında bu durum fazla magazinsel boyut taşıyacağı için biraz da çekiniyorum. Onun için daha karar vermedik. Dolayısıyla defilede erkek modeller ağırlıkta...
Yazarın Tüm Yazıları