Kazan'a düştük çıkamadık

Fenerbahçe Ülker, Rusya deplasmanında Unics Kazan’a 17 sayıdan maç verdi.

Haberin Devamı

THY Euroleague Top 16’ya fırtına gibi başlayıp, devreyi  41-24 önde tamamlayan sarı lacivertlilerin hızı 3. çeyrekte kesildi. Temsilcimizin hatalarını iyi değerlendiren Ruslar salondan galip ayrıldı.

MAÇ öncesi “Bu maçı nasıl kazanırız?” önerilerimde, şu tespitlerde bulunmuştum:  “Hücum yönü olumlu Oğuz Savaş daha fazla süre almalı... Jerrels bir maç ‘tek adam’ ötekinde ‘yok adam.’ Bütün delişmenliğine rağmen Emir Preldzic ve sigorta Marko Tomas’ın ağırlıklı olarak sahada kalmaları Fenerbahçe’yi kazanan takım yapar. Bu maçta Gist’in atletik becerisine çok iş düşecektir. Her geçen gün daha iyisini oynayan Bogdanovic’in kendisine daha fazla güvenilerek esas oğlan rolü verilmesini bekler halini koç Spajhia artık fark etmeli.”Aynen bu oyun planına uyulsa deplasman galibiyetiyle eve dönülmesi işten bile değildi.

Haberin Devamı

Melun üçüncü çeyrek

Lafımın doğruluğu şuradan belli ki, koç ilk yarı aynen dediğimi yaptı. 15-15 geçen ilk çeyrekten sonra güvendiği Bogdanovic’in yağmur olup üçlük yağdırması, Emir Preldzic’in de ona eşlik etmesiyle 17 sayı farkı yakaladı Kanarya.
Spahija bütün doğrularını ikinci yarı terk etti. Sanki rakip bençe geçmiş gibiydi. 15 sayı atmış Bogdanovic’i “ayıp ediyorsun” der gibi yanına oturttu. Oğuz Savaş yerine faul sorunlu Vidmar ile macera aradı. Fenerbahçe fren yapınca Kazan kaynamaya başladı. Domercant klasiği sahnelenmeye, Layday attığını sokmaya başladı. İkisi 16’şer sayı üreterek Kanarya’nın sonunu hazırladılar. Zar zor bulduğumuz 15 sayıya 29 sayıyla cevap veren ev sahibi momentumu yakalayarak farkı eritti bu çeyrekte. Spahija bu sırada acaip değişiklikler yaptı durdu. Boyalı alanı kullanmadan kaderini dış atış isabetine bırakıyor ve de akşamın sıcak ellerini soğutuyorsan başka bir iş arayacaksın kendine.

Sil baştan gerekli

Samanı saklamakla zamanı bir türlü gelmedi. Bogdonovic’i tekrar oyuna aldığında iş işten çoktan geçmişti. İlk yarıda 41 sayı atan takım ikinci yarıda ancak 30 sayı üretebiliyorsa çeyrek finalin dışında kalması kaçınılmazdır. Grubunun en zayıf halkasını orada yenmesi gereken Kanarya gelecek iki hafta evinde oynayacağı maçta “yeniden doğuş” yollarını bulmalı.

Yazarın Tüm Yazıları