Kaykana

Yumurta, süt, un ve tuzu derin bir kaba aktarıp çatalla 1-2 dakika, iyice özleşinceye kadar çırpın.

Haberin Devamı

Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 15-20 dakika dinlendirin. Kek hamurundan daha cıvık, krep hamurundan biraz daha koyu bir hamur hazırlayın.
Yağı orta boy bir tavaya koyup eritin. Yağ iyice kızınca dinlenen hamuru tek seferde tavaya aktarın. Ocağın altını açıp hamurun alt tarafını harlı ateşte kızartın. Sonra ocağı orta ısıya getirip hamuru çevirin ve diğer yüzünü de tıpkı börek gibi kızartın.
Bu hamur işinin özelliği kalın ve tek parça halinde (tıpkı börek gibi) kızartılmasıdır.
Ocaktan aldığınız kaykanayı parçalayarak servis tabağına koyun. Ya da dilimleyin. Sıcakken pekmez ya da şurup gezdirip ceviz içiyle süsleyerek servise sunun.

Malzeme listesi

1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- 25 gr tereyağı
Üzeri için;
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı pekmez
(Şerbet de kullanabilirsiniz.)

Yazarın Tüm Yazıları