Kayınvalideme dayanamıyorum

Merhaba Güzin abla, 18 aylık evliyim ama çok mutsuzum. Kayınvalidemle beraber oturuyoruz ve eşim annesinin ağzına bakıyor.

18 ay içinde bir sene kadar aralıklı ayrı kaldık. Eşim bana değer vermiyor, bana yapmadığı eziyet kalmadı. Ancak kayınvalidem evden gittiğinde hemen değişiyor ve iyi davranmaya başlıyor. Tek istediğim kendime ait bir evimin olması. Kayınvalidem olmayınca daha mutlu olacağımıza inanıyorum. Diğer çocuklarına da gidip kalmıyor. ‘‘Oğlum bunu boşa sana yenisini alalım’’ diyor. Beni dövdürüyor, beni kıskanıyormuş. Ne yapacağımı şaşırdım insan gelinini kıskanır mı? Yazamadığım daha o kadar çok şey var ki, anlatamam. Eşim benden 8 yaş büyük ve kayınvalidemin yaptıklarından dolayı çocuk bile yapamıyoruz. Eşim bana başka türlü konuşuyor, onlarla başka. Ben bu kadından nasıl kurtulabilirim? Ne olur yardım edin bana.

Rumuz: MUTSUZ



Sevgili kızım, sana nasıl yardım edeceğimi gerçekten bilemedim. Mektubunun yazılmaması gerektiğini belirttiğin kısmında sıraladıkların beni hayretlere düşürdü. Ve eğer bütün bu yazdıkların doğruysa kayınvalidenin akıl sağlığının yerinde olmadığı ortaya çıkıyor. Her şeyden önce kayınvaliden çok cahil ve bağnaz bir kadın olmalı. Kaç yaşında olduğunu yazmamışsın ama oğluna karşı tutkulu bir sevgi beslediği ve seni istemediği anlaşılıyor. Ancak üzülerek söylemeliyim ki eşin de durumu idare etmekten çok uzak. Onun da sana çok fazla değer vermediği ortada. Seni annesinin eziyetlerinden kurtarmak için en ufak bir çaba harcamıyor. Aksine onun sözüne inanıp o da sana eziyet ediyor, dayak atıyor. Bütün bunlara katlanmak zorunda mısın? Henüz vakit çok erken. Çocuk da yapmamışsınız. Yapmanı zaten tavsiye etmem. Ruhsal sağlığı yerinde olmayan, böyle bir annenin yanında çocuk büyütülmez.

Eşine ‘‘Ya ayrı bir eve çıkarız, ya da ayrılırız’’ diyemiyor musun? Gerçekten de ayrı bir evde oturacak durumda değil misiniz? Sen de çalıştığına göre neden olmasın? Tek göz odalı bir evde bile mutlu olacağınızdan eminim. O halde eşin de seni seviyorsa senin bu isteğine karşı çıkmamalı, yok eğer istemiyorsa kızım bunca eziyete neden katlanacaksın? Bırak Allah'ını seversen, bu kısacak ömürde bu kadar acı çekmeye değer mi?
Yazarın Tüm Yazıları