Katalog modeli olmaya ne dersiniz

Ecco, Türkiye’de mağazası bulunmakla birlikte pek bilinmeyen bir ayakkabı markası.

Danimarka’da 1963 yılında kurulmuş. Hareket özgürlüğü tanıyan, konforlu ayakkabılar üretiyorlar. Türkiye dahil 70 ülkede satılıyor. Aynı zamanda dünyanın en büyük 5 deri işlemecisinden biri.

Fakat size burada, Ecco’nun ne kadar muhteşem ayakkabılar sattığından bahsetmeyeceğim. Edemem zaten, hiç giymedim. Fakat model olma fırsatından haberdar edebilirim...

Ecco’nun bu yıl ilk kez düzenlediği bir yarışma var. Herkese açık. Kazanan beş kişi, markanın bir sonraki modeli olacak, kataloğunda filan yer alacak.

Katılmak kolay.

Giriyorsunuz www.ecco.com/tr adresine, karşınıza "my Ecco" yazan bir ekran geliyor. Tıklayın...

Bu arada önceden söylemem lazım. Güya sayfa, markanın Türkçe sayfası, ama yazılanların yarısı İngilizce. Bu nedenle bir sonraki hareketiniz, "Become the very next Ecco model" yazan kutuya tıklamak olmalı.

Bundan sonra karşınıza iki seçenek gelecek. Ya kendi profilinizi oluşturacak, ya da daha önce yarışmaya katılanların profiline bakacaksınız.

Profil oluşturmak için bir fotoğrafınızı yüklüyor, fotoğrafı önceden belirlenmiş cümleleri üzerine yerleştirerek afiş haline getiriyorsunuz. Cevap vermeniz gereken birkaç da soru var: Tarzınız ve stiliniz sizin için ne anlam taşıyor, kendinizi en çok ne zaman rahat hissediyorsunuz, kendinizle en çok gurur duyduğunuz olay, iç dünyanızı nasıl anlatırsınız gibi.

Tavsiyem, eldeki herhangi bir fotoğrafı yüklemek yerine özel bir şey çekmeniz. Bir de soruları markanın felsefesine uygun cevaplamanız. Unutmayın, bu rahatlığı ön plana çıkaran bir marka.

Ben katılanların hepsine tek tek baktım, öyle "vayy bee" dedirtecek bir şey yok. Rahat olun. Katılın, kazanın. Şimdiden Danimarka, İsveç, Polonya, Almanya, Amerika, Kanada ve Asya’dan bir çok kişi başvurmuş. Ben aralarında Türk bulamadım.

Kazananları jüri belirleyecek ama jürinin önüne sadece 20 kişi gelecek. O 20 kişi de, siteye girenlerin oylarıyla belirlenecek.

Kazanan modeller, gerçek Ecco moda çekimlerine katılacak. Çekimlerin dünyanın hangi köşesinde olacağı şu anda belli değil. Katılımcıların çekimler süresince her türlü ihtiyaçları karşılanacak. Fotoğraflar 2009 Sonbahar/Kış kataloglarında yer alacak.

Bu arada sitede devam eden bir de ayakkabı tasarım yarışması var. Bu aslında sadece bir oyun. 2009 Sonbahar/Kış sonunda 10 yarışmacıya 1 çift ayakkabı hediye gönderilecek.
Yazarın Tüm Yazıları