Karayolları’nın S’li kavşak modeli

İŞİM gereği Türkiye’nin bir çok yerini arabam ile gezmek mecburiyetindeyim.

Merak ettiğim konu dünya üzerinde bizim ülkemizden başka yerlerde karayollarında bakım çalışmaları acaba kamyon üzerinden iki kürek mıcır atıp geçen araçlar ezsin mantığı var mı? Veya yeni yol yapılırken zift dökülüp üzerine stabilize malzemeyi döküp üzerinden yine arabaları geçirterek yol yapan ve onlarca kazaya sebep olan bir mantık var mı acaba?

Ve en komik olanı ise Ankara-Konya arası araçları ile yolculuk yapanlar bilirler. Cihanbeyli ilçesinde yeni bir döner kavşak yapıldı ki tam bir evlere şenlik. Ben kesinlikle Cihanbeyli Belediye Başkanını ve o kavşağın mimarını ayakta alkışlıyorum. İki şerit olarak giden şehirlerarası bir yol sırf bu insanların egoları yüzünden tam bir rezalete dönüşmüş vaziyette. Gerçi Ankara-Konya arasında giderken yapılan kavşakların hepsi enteresan, karayolları ne akla hizmetse tüm kavşaklarda S modeli yapmış.

Yoldan gidip gelenler ’Konya Kavşağı’ adını takmışlar çünkü ben başka yollarda öyle ilginç kavşaklar görmedim. Düz giden yol bir anda karşınızda S şeklini alıyor.

Başbakan Günedoğu’ya yatırım için işadamlarını çağırıyor. Ama kendisi Şanlıurfa-Mardin yolu ne alemde bilgisi var mı acaba? Yaklaşık 300 km’lik bir yol; 80 km/hızı geçme şansınız yok. O yoldaki araçlara, insanlara yazık değil mi? Duble yol çalışması demesinler çünkü o mesafedeki yolda ben geçen gittiğimde iki kepçe ve üç kamyon çalışırken gördüm.

Yani bu hızla çalışmalar devam ederse benim yaşım yetmez oraları görmeye.

Mete TANGÖR

AKP sendikayı sevmiyor

ANKARA Büyükşehir ve EGO’da sendikalaşmayı sendikalar engelliyor. Bana inanmıyacaksınız ama EGO’cu ve Bugsaş’cı şoförlere sorun. Ego’da 15 yıl önce 6000 sendikalı işçi vardı; bugün 1500’e düştü. Hergün de sayı azalıyor. Yetkili sendika Belediye İş... Tehdit dizboyu...

Geçmişte, 600’ü işten atılmıştı. 300 tehdit edilerek sendikadan istifa ettirildi.

AKP’li yerel yönetim ve demokrasi anlayışı bu.

Geçmişte Çankaya Belediyesi, AKP’li belediyeleri örnek alarak temizliği özelleştirerek, ünlü Albayrak şirketine verilmişti. Sonra ne oldu?

Sendikalaşmak isteyenlerin iş akitlerinin nasıl feshedildiğini herkes biliyor.

Ankaralılar, Türkiye’de sendikalaşma, sendika ağaları tarafından engellendiğini biliyor musunuz?

Belediye İş Başkanı, sosyal demokratmış... Eğer işçiler EGO’da sendikalaşırsa, Belediye İş Sendikası’nı sağcılar ele geçirirmiş. Bu sendika

Büyükşehir’e bağlı şirketlerinde ve EGO’daki 10 bin işçinin sendika üyesi olmalarını engelliyor.

Bu durum Ankara esnafını da etkiliyor. Büyükşehir, çoğuna gıda yardımı yapıyor. 500 ile 800 maaş alıyorlar.

Görüyorsunuz sayın Gökçek gıda yardımı yaparak iyi insan olduğunu isbatlıyor. Ama sendikalaşmayı engelliyor. Kendisine sorarsanız "İşçiler sendikalaştı da ben engel oldum" diyecektir.

Devletin sendialıcılığına soyunan Memur Sen, 10 yılda 42 bin üyeden, 376 bin üyeye çıkardı üye sayısını... Kimin sayesinde? Tabi ki ’babası’ AKP sayesinde.

Bu sendikalar ’demokratikleşmeden’ bahsedemezler.

Çalışanlara acırım; sizler AKP’nin oy deposu musunuz?

Yalan mı yazdıklarım.

İstanbul, İzmit ve Ankara’da emekçilerin ve emeklilerin yoğunlukta olduğu il ve ilçelerde AKP silme götürüyor. Hem kendilerine iyi maaş verilmediklerinden yakınıyorlar, hem de AKP’ye oy veriyorlar.

Gelin giden genç kız gibiler emekçiler; hem oy veririm, hem ağlarım, diyorlar.

Osman GÜMÜŞ
Yazarın Tüm Yazıları