GeriLezizz Nerede Ne Yenir Karaköy'ü bir de bu mekanlarla keşfedin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karaköy'ü bir de bu mekanlarla keşfedin

Karaköy'ü bir de bu mekanlarla keşfedin

İstanbul'un son yıllarda popülerliği giderek artan semtlerinden biri de hiç şüphesiz Karaköy. Semte her gün bir yenisi eklenen mekanlar arasında radarımıza takılanları listenize ekleyebilirsiniz.

Son zamanların en hip semtlerinin başında yer alan Karaköy, hem tarihi dokusu hem de modern mekanlarıyla eski ile yeninin buluşmasına tanıklık ediyor. Hipsterlerin buluşma adresi olarak da bilinen semte her hafta yeni bir mekan ekleniyor.

İşte keşfedilesi Karaköy mekanları:

1. FiLBooks

Pastel tonların hakimiyetini kurduğu ambiyansı ile ferah bir ortam sunan FiLBooks saatlerce kahve eşliğinde kitap okumalık bir mekan. Kahveleri kadar kahvaltısı da meşhur olan mekanda kruvasandan cinnamon roll çeşitlerine kadar farklı kahvaltı alternatifleri bulabilirsiniz. Mekanın taze meyve sularını da tadabilirsiniz.

Karaköyü bir de bu mekanlarla keşfedin

2. Short Black

Kahve müdavimlerinin semtteki en sevdiği adreslerden biri olan Short Black, oturup saatlerce kitap okuyabileceğiniz ve çalışabileceğiniz rahatlıkta bir mekan. Avustralya'dan getirttikleri kahveleri arasında flat white, espresso ve Australian cappuccino burada deneyebileceklerinizden birkaçı.

3. Paps Italian

Semtin en İtalyanı Paps Italian, şarküteri ve peynir tabağına doyacağınız adreslerden biri. Lazanya ve ıspanaklı fettuccine en favori lezzetler arasında.

Karaköyü bir de bu mekanlarla keşfedin

4. Ali Ocakbaşı

Geleneksel ocakbaşı lezzetlerini tatmak ve manzaraya nazır içkinizi yudumlamak için en ideal mekanlardan biri Ali Ocakbaşı. Acılı kebap, pastırmalı humus, kaburga ve içli köfteyi mutlaka deneyin. Hafta sonları rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

 

5. Pan Karaköy

Pazar kahvaltılarının vazgeçilmez mekanlarından olan Pan Karaköy, yöresel peynir ve sucuk çeşitlerinin yanında Ege yumurtası ve sıcak atıştırmalık tabağı ile kahvaltıların en iddialı mekanlarından biri. Kahvaltılarının yanında hafta sonları mekanın kokteyllerini de deneyebilirsiniz.

Karaköyü bir de bu mekanlarla keşfedin

6. Ops

Arnavut kahvaltısı ile meşhur olan mekanda örgü peynir, eski kaşar ve kuru etlerle kahvaltı yapabilirsiniz. Arnavut salatası ve yumurtalı ekmek ise kahvaltınızı tam bir ziyafete dönüştürecek.

7. Wom

Her damak tadına uygun lezzetler sunan Wom, Karaköy'ün en hipster rotalarından biri. Mekanda sıklıkla bir kutlamaya şahit olmak mümkün. Günün her saati dolu olan Wom, sabah saatlerinde sunduğu zengin kahvaltılarıyla da adından söz ettiriyor. Menemen ve omlet çeşitlerinin yanında bal-kaymak da kahvaltının vazgeçilmezlerinden.

Karaköyü bir de bu mekanlarla keşfedin

8. Kapı

Semtin ruhuna uygun dekorasyonu, atmosferi, yöresel lezzetlerin harmanlandığı mönüsü ve farklı içki çeşitleriyle beğenilen mekanlardan biri olan Kapı Karaköy, ‘Kapı önü muhabbetleri’ ile misafirlerine keyifli saatler vadediyor. Mekan, birbirinden lezzetli yiyecekleri, yaratıcı kokteylleri ve eşsiz müziklerle süslenen konsept geceleriyle haftanın 6 günü müzikseverleri ağırlıyor.

False