Kafada kazandılar

DERBİLERİN sonucunun belirlenmesinde en önemli rolü hiç kuşkusuz psikolojik faktör belirler. İşte ezeli rakibi Fenerbahçe’ye nazaran maça çok daha iyi hazırlanmış olan Galatasaray, dünkü dev pota mücadelesinden güle oynaya haklı bir zaferle çıkmasını bildi.

Karşılaşma öncesinde tüm veriler F.Bançe Ülker’i favori olarak gösteriyordu. Öyle ya sarı lacivertli ekip son 3 maçını 100 sayının üzerinde skorlarla kazanmış, Galatasaray ise beklenmedik bir teknik yönetim değişikliğiyle sarsılmıştı. Ama bu değişim Galatasaray’ı kafa olarak olumlu etkilemişti. Basketbolu özlediği her halinden belli olan Galatasaray koçu Koray Mincinozlu maç öncesi planlarını harfiyen uygularken, özellikle işaret ettiği gibi her topu içeri indirerek F.Bahçe’nin en güçlü olduğu alanı çökertmeyi başardı.

Bu maçın sonucunu belirleyen bir diğer önemli faktör ise yapılacak savunmalardı. G.Saray, daha etkin ve daha sert savunma yaparak F.Bahçe’nin topu pota dibine indirmesini engellerken, sarı lacivertli ekibi de zorlama dış atışlara yöneltti.

Kahraman Hüseyin

Galatasaray’da dün herkes savunma görevini kusursuz yaparken her iki alanda da yıldızlaşan bir Hüseyin Beşok vardı. 23 sayı üretip, 11 ribaunt alan, 4 asist yapıp, 1 top çalan Hüseyin, tartışmasız bu zaferin başrol oyuncusuydu. Zizic erken faul problemine girmesine karşın oyunda olduğu anlarda etkili olurken, Polat, Erdem ve Cemal, Hüseyin’e yardımda önemli rol üstlendiler.

Fenerbahçe çok silahı olan bir takım. Ama dün Preldzic dışında bütün silahları tutukluk yaptı. 31’de 9 gibi son derece düşük bir üç sayı yüzdesiyle bu maçı kazanmaları mucize olurdu.

Kısacası Galatasaray, iyi hazırlanıp bütün yüreğini sahaya koyarak mücadele ettiği maçtan, haklı bir zaferle çıktı. Maçın sonunda tartışmalı bir pozisyonda hakemlere, "Top bizim oyunculardan çıktı" diyerek gerçek bir fair-play örneği gösteren Koray Mincinozlu’ya da alkışlarımızı gönderelim. Söz hakemlerden açılmışken bu zorlu maçın altından kalkmak için çok kolay ve basit faulleri çaldıklarını da hatırlatalım.
Yazarın Tüm Yazıları