Kadınlar Kıvanç ile flört, Kenan ile evlenmek ister

Yüzyıllardır en çok kafa yorduğumuz hadiseler aşk ve yalnızlık. Aşk sizi yalnızlığa, yalnızlıksa fütursuzca para harcamaya itebilir. Klinik Psikolog Mehmet Şakiroğlu’yla alışveriş ve kadın-erkek ilişkilerini konuştuk

Haberin Devamı

‘Tüketiyorum öyleyse varım’ düsturundan yola çıkalım. Neden doymuyoruz?
- Psikoanalitik yoruma göre aşırı alışveriş yapan kişinin amacı kişisel değerini artırıp ölümsüzlüğe gitmek. Bilinçaltında  ‘aldıkça değerlenirim ve değerliler ölmez’ argümanı işler.
Alışverişin intikam duygusuyla ilgisi var mı?
- Kadınlarda yalnızlıktan kaçma ve kendini özel hissetme amacıyla alışveriş yapıldığı çalışmalarda gösterilmiş. Kocasına kızan, kendini yalnız hisseden pasif-agresif bir kadın, intikam duygusunu onun parasını harcayarak dizginliyor olabilir.
Tüm bu alışveriş çılgınlığının altında karşı tarafı tavlamak yatıyor olabilir mi?
- İnsanın onaylanma ihtiyacı çok yüksek. Bunu manevi dünyasında yakalayamayan kişi, maddi doyumların peşine düşüyor.

İLK GÖRÜŞTE AŞK HAYVANİ BİR DUYGUDUR

Haberin Devamı

Erkekler için kibar olmak mı maço olmak mı avantaj?
- Kimi kibar, kimi maço görünmeyi seçiyor. Kadının hangisini beğeneceği, nasıl bir babayla büyüdüğüne ve onunla kurduğu ilişkiye bağlı. ‘Kıvanç Tatlıtuğ mu Kenan İmirzalıoğlu mu daha yakışıklı?’ sorusuna verilen cevap fiziki görünümlerinden daha fazlası. Hangisiyle flört edersin tartışılır, peki hangisiyle evlenmek istersin? Tabii ki Kenan.
Peki, filmlerdeki gibi ilk görüşte aşk var mıdır?
- Var tabii, aksi takdirde o kadar film heba olurdu. Bu bizim hayvani tarafımız. Beynin “ilk görüşte aşık oldum” diyen bölümü de korku ve öfkeyle ilgili. Bir kır bahçesinde elimizde kitaplarla gezerken güzel bir kızla çarpışırsak cinsellik, bizden kaçan bir borçluyla karşılaşırsak öfke devreye girer.

Yazarın Tüm Yazıları