Kabloya basıp çarpıldılar

F.BAHÇE Ülker, ligde Beşiktaş Milangaz’dan sonra, bu kez sahasında kaybederken Türk Telekom dışarıda 3’te 3 yaptı.

Haberin Devamı

Maçın başından itibaren Washington’un penetreleri ve Kambala’nın pota altını hırpalamasıyla boyalı alan kontrolünü eline alan Ankaralılar tam anlamıyla hatları kestiler.

Dört kısa iflası Â

10 sayı geride kapadığı ilk yarıdan sonra 4 kısa klasiğiyle kamikaze yapan Spahija ekmeğine yağ sürdü Telekom’un. Fener’in 3. çeyrek sendromunu çok iyi değerlendirerek  potaya yüklenerek faul aldırdılar ve farkı 12 sayıya tırmandırdılar. Kanarya 1/14 üçlük gibi bir faciaya imza atarken Telekom, Mehmet Okur ile hem fauller, hem dış atışlarla farkı açtı.
Son çırpınış çeyreğinde F.Bahçe Ülker, Ömer Onan’la geri dönmeye çalışsa da tüm maçı çok iyi kontrol eden ve bu yıl bize adını çok yazdıracağa benzeyen koç Meriç’in Türk Telekom’u;  eski F.Bahçeli Kaspars Kambala (20 sayı- 5 ribaund- 1 asist)  Mehmet Okur (18 sayı- 9 ribaund-1 asist), Darius Washington (16 sayı- 9 ribaund- 4 asist) ve Ali Karadeniz (15 sayı- 3 ribaund)l ik performanslarıyla oyunu kontrol ederek çok önemli bir galibiyete ulaştı.

Haberin Devamı

Cimbom’un soluğu yetmedi

Dünün gerilimli ikinci maçında her iki koç da savunma, birbirini yıldırma ağırlıklı beşlerle başladılar. Oktay Mahmuti evvel emirde Anadolu Efes’in hızını kesmeyi amaçlamıştı. Büyük ölçüde bunda da başarılı oldu. G.Saray Medical Park sakatlıktan çok iyi geri dönüş yapan Zaza’yı 8 sayı atmış, Efes’i denize dökmeye başlamışken kenara almasa baştan koparacaktı maçı. Vicdansız atıcı, eline geleni nerde ve diğerleri nerelerde bakmaksızın savuran Vujacic’in eline bakma yanlışından vaktinde dönen Ufuk Sarıca, üçlük düellosuna gitme eğilimindeki maçı çevirdi.  G.Saray son bir dirilişle kenarda soğumaya bırakılan Furkan ile zorladıysa da Kerem geçit vermedi. Akıl dolu pilotajla takımı kendileri için kıyıya ulaştırdı. 12 bin Cimbom taraftarı da gecenin basketbolumuz adına başka bir kazanımıydı. Bu yıl böyle çok güzel maçlar izleyeceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları