İzmir ve heykel aşığı EĞİTİM ŞÖVALYESİ

Haberin Devamı

Sanırım onu en iyi tarif eden ifade bu... Evet, o, öncelikle iflah olmaz bir eğitim aşığı... Çocukluk hayalinin peşinde gider, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nü bitirir. 1987’de, halen Lise ve Fen Lisesi Müdürü olarak görev yaptığı İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları’na kabul edilir. Tam 27 yıldır da bu eğitim kurumunda bilgi ve birikimini yarınlarımızı şekillendirecek gençlere aktarmayı sürdürüyor. Öyle ki, 2010’da, Fransa Hükümeti’nce, Fransız dili ve kültürüne katkılarından dolayı şövalye madalyası ve nişanıyla onurlandırılır. Ama o aynı zamanda sanat tutkunu ve İzmir aşığı bir insan. En büyük hobisi heykel yapmak, İzmir’in kültürel dönüşümü için mimari tasarımlar üretmek. Atatürk, Tevfik Fikret, Nazım Hikmet, Homeros, Herakleitos, Galen, Çakabey, manevi torunu olduğu Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, Ord. Prof. Ekrem Akurgal, Adnan Saygun, Dario Moreno gibi birçok önemli şahsiyetin büstlerinde imzası var. Merhum Şenel Aksu ile Tülay Aktaş’ın büstleri ise halen İzmir’in iki parkını süslüyor. Mütevazı kimliği, sevgi temelli hayat felsefesiyle dikkat çeken gönül insanı İhsan İnekci, iş dışı yaşamının kapılarını Sıradışı’na açtı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

İzmir ve heykel aşığı EĞİTİM ŞÖVALYESİ

HAYAT FELSEFESİ
Sevgi temelli, anlam yüklü ve üretken bir yaşam sürmek.

BESLENME
Şevketibostana bayılırım

* Hafta içi yoğun mesai temposu içerisinde düzenli kahvaltı yapma şansım olmuyor. Genellikle okulda protein ağırlıklı basit bir kahvaltıyı tercih ediyorum. Ancak, hafta sonları zengin bir kahvaltı yapmaya çalışırım. Sofrada domates, zeytin, beyaz peynir, yumurta ve mevsim yeşillikleri vazgeçilmezimdir.
* Öğle yemeklerini genellikle öğrencilerimle birlikte okulda yerim. Yemekhanede gıda mühendisi ve diyetisyenimizin hazırladığı menüyü son derece dengeli ve sağlıklı buluyorum. Et olarak beyaz eti tercih ederim. Egeli ve Girit kökenli olmam nedeniyle zeytinyağlı sebze ve ot yemeklerini de çok severek yerim.
* Çoğu zaman iş yemeklerine katılmam nedeniyle akşamları tercih şansım pek olmuyor. Ama evde olduğum akşamlarda çeşitli soslarla hazırladığım salataları tüketirim.
* Genellikle ara öğünüm yoktur. Ancak, karnımın acıktığını hissettiğim zaman birkaç tane kuru kayısı ve ceviz atıştırırım.
* Yemeklerde seçici değilim. Bununla birlikte yoğurtlu ve tereyağlı şevketibostan en beğendiğim yemektir. En az hoşlandığım yemek ise tatlı su kerevitidir.
* Evde yemekleri kendim yaptığımdan dolayı mutfakla aram iyi. Zeytinyağlı türlü ile mantar ve fesleğen soslu bonfilem arkadaşlarım tarafından çok beğenilir.

MEKAN
Temizlik ve lezzet ilk sırada

Haberin Devamı

* Gökova Akyaka’daki Halil’in Yeri Restoran en beğendiğim mekanların başında gelir. İzmir’de ise balık ve deniz ürünleri için Güzelbahçe’deki Kule Restoran, her türlü enginar yemeği için ise Seferihisar’ın Düzce Köyü yakınlarındaki Artemis Restoran’ı tercih ederim. İstanbul’a gittiğimde fırsat buldukça Konyalı’da Osmanlı mutfağını tatmaya özen gösteririm. Ankara’da ise Hacı Arif Bey’e mutlaka giderim.
* Gittiğim mekanlarda temizlik ve lezzet öncelikli olarak dikkat ettiğim konular. Şüphesiz güler yüzlü servis de çok önemli. Ortamın da nitelikli ve dingin olması tercih nedenlerimden biridir.

SPOR
En sevdiğim spor dalı yüzme

* Lise yıllarımda okul futbol takımında oynamıştım. Futbol merakım nedeniyle bu sporu uzunca bir süre amatörce yaptım.
* Günümüzde ise çocukluğum ve ilk gençlik yıllarım Güzelbahçe’de geçtiği için küçük yaşlardan beri yüzme sporuyla ilgileniyorum. Yaz aylarında tatilimi, fırsat buldukça güney sahillerimizde, özellikle Fethiye Ölüdeniz’de geçirmeye özen gösteririm. Yüzmek en çok sevdiğim spor dalı.
* Göztepe taraftarıyım. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle son dönemde maçlara gidemesem de takımın durumunu sosyal medyadan takip ediyorum.
* Son dönemde doğa yürüyüşleri ve dağcılık sporuna merakım oluştu. Yakın arkadaşlarımla birkaç kez Efes manzarasına hakim Bülbül Dağı’na yürüyüş düzenledik.

Haberin Devamı

TATİL
Kültür turlarını seviyorum

* Yılbaşı öncesinde bir haftalık ve yaz aylarında 30 gün olmak üzere yılda iki kez tatile çıkarım. Yurt içinde Fethiye ve Marmaris tatil tercihlerimin başında gelir. Yurt dışında ise başta Fransa olmak üzere güney ve orta Avrupa ülkelerine seyahat etmeyi tercih ediyorum. Özellikle yazın öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte Avrupa kültür turları düzenleyerek tatilimizi değerlendiriyoruz. Tatil benim için dinlenmek, anı ve bilgi biriktirmek demek. Deneyimlerimi çoğaltıyor, kişisel kültürümü geliştiriyor.

İzmir ve heykel aşığı EĞİTİM ŞÖVALYESİ

HOBİ
Heykel tutkunu bir insanım

* Ben heykel tutkunu ve İzmir aşığı bir insanım. En önemli hobim heykel yapmak, İzmir’in kültürel dönüşümü için mimari tasarımlar üretmek. Konak Belediyesi’nin önerisiyle Dünya Kadınlar Birliği ve Türkiye Anneler Birliği Başkanı Şenel Aksu ile İzmir eski Valisi Kutlu Aktaş’ın eşi Tülay Aktaş’ın büstlerini yaptım. Bu büstler şu an kentimizin iki parkını süslüyor. Bunun dışında büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, okulumuza adını vermekten büyük onur duyduğumuz Tevfik Fikret, büyük özgürlük şairimiz Nazım Hikmet ile İzmir’de yaşamış ve iz bırakmış başta Homeros olmak üzere Herakleitos, Galen, Çakabey, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, Ord. Prof. Ekrem Akurgal, Adnan Saygun, Dario Moreno gibi birçok önemli şahsiyetin büstlerini yaptım.
* Kitap yaşamımın olmazsa olmazlarından. Genellikle psikoloji, felsefe ve tarih konularını içeren kitapları okumayı severim. Kütüphanemde İzmir Kitaplığı adı altında ayrı bir bölüm oluşturdum. Burada başta Halikarnas Balıkçısı’nın tüm kitapları olmak üzere, Prof. Dr. Şadan Gökovalı’nın ve Yaşar Aksoy’un eserleri yer alıyor.
* Yaşamımın bir başka vazgeçilmezi ise müzik. Genel olarak arabesk dışında tüm türleri dinlerim. Ama tercihim çok sesli klasik müzik. Her akşam yatmadan önce mutlaka klasik müzik dinlerim.
* Dijital ortamda İzmir’e ilişkin eski fotoğrafları biriktiriyorum.

Haberin Devamı

İzmir ve heykel aşığı EĞİTİM ŞÖVALYESİ

KARİYER
Fransa’dan nişanım var

* Güzelbahçe Şehit Cengiz Topel İlkokulu’nu bitirdikten sonra Şehit Fethi Bey Ortaokulu’na devam ettim. Lise eğitimimi Namık Kemal Lisesi’nde, üniversite eğitimimi ise Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde tamamladım.
* Üniversite eğitimimden sonra askerlik görevimi Bursa Işıklar Askeri Lisesi’nde yedek subay olarak tamamlayıp, İzmir’e döndüm. Daha sonra 1987’de halen görev yapmakta olduğum İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları’na Müdür Yardımcısı olarak kabul edildim. 2001’de Lise Müdürlüğü’ne, 2008’de ise Fen Lisesi Müdürlüğü’ne atandım. Şu an Lise ve Fen Lisesi Müdürü olarak görevime devam etmekteyim.
* Çocukluk hayallerimi her zaman eğitimcilik mesleği süslerdi. Bu nedenle kendimi çok şanslı ve mutlu hissediyorum.
* 5 Mayıs 2010’da, Fransa Hükümeti’nce, Napolyon döneminden beri Fransız dili ve kültürüne katkı sunan önemli şahsiyetlere verilen şövalye madalyası ve nişanı (Ordre des Palmes Académiques) ile onurlandırıldım.

GÜNE BAŞLANGIÇ
İnternetten gazetelere bakarım

Haberin Devamı

* Hafta içi genellikle 23.00 civarı yatar, 06.00’da kalkarım. 07.00 sularında evden çıkmış olurum. Evden çıkmadan önce internet üzerinden mutlaka günlük gazetelerin başlıklarına göz atarım.

MODA
Özenli giyinmeye çalışırım

* Modayı takip etmem ama giyimimde özenli olmaya çalışırım. Görevim nedeniyle hafta içi takım elbise tarzı giysileri tercih ederim. Hafta sonları ise spor giyinmeyi severim. Klasik giyiminde koyu renkleri, spor giyiminde ise açık ve canlı renkleri tercih ederim.

İzmir ve heykel aşığı EĞİTİM ŞÖVALYESİ

SOSYAL MEDYA
Olması gerektiği kadar ilgiliyim

* Teknolojiyle olması gerektiği kadar ilgiliyim. Günümüzde teknolojiden uzak bir yaşam düşünülemeyeceği için elimden geldiğince teknolojik yenilikleri takip etmeye çalışıyorum. Facebook hesabım var, bu hesap üzerinden hem arkadaşlarımla iletişim kurabiliyor, hem de güncel gelişmeleri takip etme olanağım oluyor.

SEVİMLİ DOSTLAR
İsveç kurt köpeği besledim

* Lise yıllarımda bir İsveç kurt köpeğim vardı. Şu aralar yoğun iş tempom nedeniyle hayvan besleme olanağım ne yazık ki yok.

ASTROLOJİ
Tüm özelliklerini taşıyorum

* Terazi burcundanım. Takip ettiğimi söyleyemem. Burcuma ilişkin tüm özellikleri taşıdığıma inanıyorum.

KİMDİR?
Adı: İhsan İNEKCİ
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1959
İşi: Tevfik Fikret Lisesi ve Fen Lisesi Müdürü
Eğitimi: Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü
Medeni durumu: Bekar

Yazarın Tüm Yazıları