İşte öğretmene zam bu!

BİR öğretmenin isyananı dinlemek ister misiniz?

“Kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için getirilen eşit işe eşit ücret uygulaması memurları memnun etmedi. Düzenleme daha çok yönetici maaşlarında artış sağladı. Genel müdürlerin maaşı 753 lira, genel müdür yardımcılarının 826 lira, daire başkanının 808 lira arttı. Eşit işe eşit ücret sloganı ile yapılan maaş düzenlemesi, yöneticileri ve uzmanları memnun ederken kamu çalışanlarının büyük bölümünü oluşturan memurlar büyük ölçüde bu düzenlemeden pay alamadı. Öğretmenler başta olmak üzere birçok meslek grubu, ‘eşit işe eşit ücret’ uygulamasının yalnızca yöneticilerle sınırlı kaldığı görüşünde.
Ülkemizde hepimizi ilgilendiren Bütçe Kanununda sağlık çalışanları ve bir çok kurumdaki memurlar ve özellikle yöneticiler ‘denge’ adı altında maaşlarına artı düzenleme getirilirken biz öğretmenler ve öğretmen amirleri memurlar arasında en düşük maaş alanlar kısmına itildik. Yeni başlayan memurlar arasında imamlar, sağlık çalışanları, güvenlik görevlileri (asker ve polis) hizmetliler sınıfında en düşük maaş alan biz öğretmenleriz.
Atatürk, milletvekili maaşlarını öğretmenlerin maaşlarıyla bir tutarken, şimdi en düşük maaşı bizler alıyoruz. Ek ders alan arkadaşlarımızda bizden 250-350 TL fazla alıyorlar. Çoğumuzun ek dersi yok!”
Bu da öğretmenlerin isyanı!

İktidarın aksiyon planı var mıdır?

İKTİDARA soruyorum:
Bir deprem olduğu zaman iktidarın bir aksiyon planı var mıdır?
Varsa buna uyuldu mu?
Bu aksiyon planı yazılı ve görsel medyada yayınlanıp gösterilemez mi?
Deprem olur olmaz, iktidar mensupları soluğu Van’da aldılar.
Oy uğruna desem doğru olur mu?
Peki ‘aksiyon’ planı nerede beyler!
İktidar’dan kamuoyuna bilgi veren bir babayiğit yok mudur?
Deprem felaketi ile ilgili kurumlar, en önemlisi de Kızılay bunun farkında mıdır? A.Ç.

CHP’deki muhalefet ‘dizayn’ edilmiş midir

CHP’nin nasıl muhalefet yaptığını anlatıyorsunuz ya bugünkü (ana gazetede dün) yazınızda... Nasıl aday seçtiğini incelediniz mi? Dersim olayları hakkında konuşan Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün’ün demecini görmediniz mi?
CHP Genel Başkanlığı yapmış olan Altan Öymen’in torunu yaşındaki bir bayanın Atatürk’e hakareti karşısında sessiz kalışını izlemediniz mi televizyonda?
İstanbul 2. bölge CHP adayı, Trabzon Taka gazetesinde yazan eski Tekel Yönetim Kurulu üyesi Osman Yazıcı’nın, Tayyip Erdoğan’ı öven 9.11.2011 tarihli yazısını hiç okuyan yok mu?
Daha kendini açığa çıkarmamış olduklarına inandığım ne vekiller vardır?
Ancak bu kadar muhalefet yapabilir. Sanırım CHP’de dizayn edilmiş muhalefet.
İ.Halil ELMAS
Yazarın Tüm Yazıları