İşte o sokak köpekleri

TARAFINIZA daha önce de email yolu ile ilettiğim sokak köpekleri ile ilgili problemimiz maalesef gerekli ilgiyi görmedi. Bildiğiniz gibi, CHP Milletvekili Sayın Bayram Meral sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Umarız konu bu nedenden dolayı yetkililerin dikkatini çeker ve gerekli ilgiyi görür.

Haberin Devamı

Ankara’da bu sorun giderek büyüyor ve bu konuyu dikkate alan hiç bir kurum veya kuruluş bulunmamakta...
Biz Ümitköy semti oturan insanlar olarak bu konudan oldukça rahatsızız size ekte 2939 sokak arkasında bulunan tepede yaşayan sayıca oldukça fazla olan köpeklerin bir kısmının fotoğrafını yolluyorum. Bu fotoğraf sokak köpeklerinin başı boş şekilde oldukları ve giderek kontrolsüz şekilde çoğaldıklarını anlatmaktadır.
Bu köpekler sürü halinde yaşamakta olup ev köpeklerine insanlara saldırmaktadır.
Evimize hava karardıktan sonra zor giriyoruz, çocuklarımızı okula sabah gönderirken zorlanıyoruz, belli sokakları yaya olarak kullanamıyoruz./images/100/0x0/55ea4645f018fbb8f8756318
Belgesel yayın yapan bir TV kanalında seyrettiğim programda Moskova’nın başı boş köpekler yüzünden ciddi problemlerini anlatıyordu.
Ankara giderek sokak köpeklerinin yaşadığı kente dönüşmektedir. Hayvan hakları insan haklarının önüne geçmiştir.
C.Levent TETİK

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Sokak hayvanları sorunu bir kent sorunudur. Bu sorunu tek başına Çankaya Belediyesi’ne havale etmek kabul edilemez. Sokak hayvanları sorunu bir kent sorunudur. Bu sorunu tek başına Çankaya Belediyesi’ne havale etmek kabul edilemez. Aslında bu konudaki yetki ve sorumluluk tamamen Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Bu sorumluluğun yerine getirilmemesi üzerinde düşünülmesi gereken ciddi bir durumdur.”
(Çankaya Belediye
Başkanı Bülent Tanık)

Ödüllü Ankara’daki imar skandalına bakar mısınız

ÇAYYOLU, Ümitköy sakinleri, bir süredir kapanan ‘mini terminal’ şikayetlerini dile getiriyor, tepkilerini eylem yapıp gösteriyorlardı.Çünkü,ş ehir dışına çıkacaklar, önce AŞTİ’ye gitme eziyeti yaşıyordu.
İndirme bindirme noktası, vatandaşı külfetten kurtarıyordu. Burası bir süre önce Ulaştırma Bakanlığı’nın aldığı karar gereği kaldırıldı. Gerekçeyi, AŞTİ ve Acentaları Derneği Başkanı Ethem Ateş, tepkilerin artması üzerine açıkladı; ”Minik terminalin altından doğalgaz boru hattı geçiyor, ruhsat izni alınamıyor!”
50 metre beride devasa AVM (ANSE), bir aya kadar açılıyor! Aynı güzergah ve boru hattı oranın da altından geçiyor! Tepkilere rağmen bitirildi açılışa hazırlanıyor. İzin verenler farklı mı? AVM’ye göz yumanlar, vatandaşa neden otobüs çilesi çektiriyor?
Konu, ‘rant’ olunca,akan sular duruyor.
Tezat uygulamaya bundan daha güzel örnek olamaz.
? M.A.

Yazarın Tüm Yazıları