İşte Meclis’in adaletli seçimi

SAAT 15.20’lerde CHP Malatya Milletvekili Mevlut Aslanoğlu arıyor; hiddetli ama bir taraftan da üzgün olduğu anlaşılıyor. Süratli bir şekilde anlatıyor:

Haberin Devamı

“Size Meclis’teki bir seçimi anlatmak istiyorum” diyor ve devam ediyor:
“Referandumda ‘hayır’ diyenlerin ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. İktidar oyununu sergiledi.
Sayıştay kontenjanından Anayasa Mahkemesi’ne Meclis tarafından seçilecek bir üyenin seçimi yapılıyor şu anda.
Sayıştay üç isim belirlemiş; Hicabi Dursun, Rıdvan Güleç ve Cavit Özkahraman... Bu isimleri Meclis’e bildiriyor. Meclis şimdi bize hadi seçin diyor.
Peki ben neye göre seçeceğim?
Ne bir özgeçmiş var, ne bir bilgi... Kimdir bu adaylar?
Becerileri nedir? Yoksa yazı tura mı yapmalıyım.
Emrivakidir bu... Hicap duyuyorum.
Referandumda, 703 dokunulmazlık dosyası olan bir Meclis’te en çok eleştirdiğim madde buydu benim.
Bu adil bir seçim olabilir mi?
Bana tanımadığım isimleri seçtirmeyin.
Bizler ve MHP’liler içeri girmiyoruz.”
(Daha sonra 1. turun sonunda AKP’lilerin desteklediği Hicabi Dursun ilk iki turda seçilmesi için gerekli 276’yı bulamıyor... Nitelikli çoğunluk aranmayan üçüncü turda ise Dursun 256 oyla seçildi.)

Haberin Devamı

TÜRBAN konusunda Kılıçdaroğlu pası verdi, karşı taraf da gölü çaktı... Şimdi çıkıp yakınmanın âlemi yok.
Hasan MUHTAR

Pazar günü dünyada 5000 ‘Eylemce’ var

10 Ekim 2010 Pazar günü, ‘Eylemce’ var!
350.org ile işbirliği halinde dünya çapında bir sürü eylem yapıyoruz o gün. Bu dev küresel partide kendimizi hiç de yalnız hissetmeyeceğimiz kesin! Dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde aynı anda 5 binden fazla ‘Eylemce’ yapılacak çünkü.
Amacımız, iklim değişikliğini durdurmak için yapılacak çok şey olduğunu cümle âleme, özellikle de siyasi karar alıcılara göstermek. Bu nedenle, sloganımız da “Küresel Isınmayı Durdurmak İçin ‘İş Başına’ Partisi” olacak.
Pazar günü 15.00’te Galatasaray’dayız.
Ayrıca, Noam Chomsky ve Richard Falk gibi önde gelen düşünür ve aktivistler de o gün aramızda olacak.
Evet, 10/10/10!
Ömer MADRA
(kureseleylemgrubu@gmail.com)

GÜNÜN SÖZÜ

“(Savarona için) Biz ne yaptığını bilen bir aileyiz. Türkiye’nin en eski armatör ailesiyiz. Türkiye’de bir davette sigarasını güvertede ayağıyla söndürenler var. Biz maalesef deniz terbiyesini öğrenemedik.”
(Kahraman Sadıkoğlu)

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

TAKSİM’deki Atatürk Anıtı’nın çevresindeki bahçeyi biraz özensiz buldum, ne çiçek var, ne de yeşillik. Halbuki Büyükşehir çiçek ve yeşile önem verir. Neden böyle oluyor?
Sanlı YİROĞLU

Bakın adalet nedir

“ADiL olmayan bir güç asla baki olmamıştır” başlıklı dünkü yazınız için yazayım.
Bundan 45-50 sene evvel Kadıköy Yeldeğirmeni’nde oturduğumuz yıllarda her pazar sabahı merhum valide hanım, peder bey ve Allah uzun ömür versin kardeşimle Çamlıca’ya yayan giderdik.
Acıbadem karakolunun girişinde bulunan Atatürk büstünün altında adalet hakkında söylediği aşağıdaki satırları herkesin bilmesinde fayda var diye düşünüyorum.
“Adaletsiz kuvvet zalim, kuvvetsiz adalet acizdir.”
(Pascal’ın sözü olsa gerek.)
Eski güzel günleri tekrar görmek ümidi ile selamlar.
Meir MOTOLA-İSRAİL

Haberin Devamı

Dil yarası

YILLARDIR öğrenci servisi hizmeti veren Mesnevi Turizm, bu dönem araçlarının dört tarafını ‘School Bus’ yazılarıyla donatmış bulunmaktadır. Türkiye’de hizmet vermekte olan bir firmanın,‘Okul Taşıtı’ yerine bunun İngilizcesi olan ‘School bus’ ifadesini araçlarında kullanmasının ne kadar doğru bir yaklaşım olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Bu durum, Dil Bayramı’nı kutladığımız bu günlerde, dilimizi koruma çabalarının ne kadar yerinde olduğunun bir göstergesi olup, gerek bu firma ile çalışan okul yönetimlerinin ve gerekse yasalara da aykırı olması nedeniyle, konu ile ilgili yetkililerin Mesnevi Turizm’i uyararak bu duruma bir son vermelerini beklemekteyiz.
Zeki YURTTAŞ-ANKARA

Haberin Devamı

Teşekkürü hak ediyorlar

YENİ (Çipli) digital pasaportların değiştiği tarihlerde görevli olarak Portekiz’e gitmem gerekti. Tüm işlemleri bir ilk olmasına rağmen Emniyet Müdürlüğü resmi pasaport bölümü memurlarının özverili ve içten çalışmalarıyla, yoğunluk dolayısıyla öğle yemeği bile yemeden o izdihamda, son derece nazik olarak işlemleri yaptıkları için tüm personele teşekkürlerimi iletmek ve bu başarılı randevulu yeni sistemin yıllarca mükemmel bir şekilde uygulanmasını diliyorum.   Prof. Dr. F.K.

Yazarın Tüm Yazıları