İşte 2006 yazı saç trendleri

Moda ve stil yaratıcılarına öncülük eden markalardan biri olan Wella’nın, 2006 trendleri belli oldu.

Bu trendleri kuaförlere daha yakından tanıtmak amacıyla, bu akşam Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde (MKM) özel bir eğitim semineri düzenlenecek. Seminerde 2006 trendlerini anlatmak üzere Türkiye’ye gelen dünyanın en ünlü saç tasarımcılarından Sonya ve Christopher Dove çifti Kelebek’e konuştu.

Doves çifti, İngiltere’de South Devon Technical College’da kuaförlük eğitimi alırken tanışmış. Tam 27 yıldır birlikte. Okul sonrasında, Christopher’ın ailesinin açtığı salonda, çok genç yaşta kuaförlüğe başlamışlar. Kuaförlük hizmetlerinin yanı sıra yarışmalar da ilgilerini çektiği için hobi olarak katılıyorlarmış. Dereceler aldıkça bu alandaki /images/100/0x0/55eab28af018fbb8f890f617heyecanları artmış ve yarışmalardaki dereceleri ve sundukları şovlarla daha fazla tanınmaya başlamışlar.

Wella, Doves çiftine İngiltere’de profesyonellere ders ve seminer vermeleri için teklifte bulunmuş. O zamandan bu yana, uzun yıllardır Wella ile birlikte çalışıyorlar. Bugüne kadar Kore, İtalya, Japonya, Almanya, İspanya, Tayland, Singapur ve Almanya gibi birçok ülkede, binlerce kişilik gruplara özel şovlar ve eğitimler vermişler. Şu anda, Los Angeles’ta Wella için kreatif direktörler olarak, seminer ve şovlar düzenlemeye devam ediyorlar. Bu sene ya da önümüzdeki sene Los Angeles’ta, tekrar kendi salonlarını açmayı planlıyorlar.

- Çalışma sisteminiz ve trendlerin nasıl belirlendiği ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Wella, tüm dünyadaki trendlerin neler olacağını araştıran bir ajansla çalışarak trendleri alıyor, bizimle detaylı olarak paylaşıyor. Bizler de modadaki eğilimler ile bunları bütünleyerek ve kendi yorumlarımızı ekleyerek saça uyarlıyoruz. Tüm trendler, aslında bir bütün olarak düşünülüyor. Saç, aksesuvar, makyaj ve giysinin yanı sıra şovlarda ışık, müzik ve koreografi bir bütün olarak sunuluyor.

- 2006 trendlerini anlatır mısınız?

Bu sene Wella’da dört trend bulunuyor: Gotik Lüks, Evrensel Füzyon, Gündüz Düşleri ve Tekno Doğası... Herkes Wella trendlerinde kendinden bir şeyler bulabiliyor. Gotik Lüks (bu Chris’in favori trendi), hem elegan hem sofistike. Gotikten gelen bir karanlık ve onun altında da bir gizem var. Lüks ön planda. Bu sebeple, saçların bakımlı olması, şımartılması ve tam anlamıyla "yapılmış" havasının verilmesi önemli. Evrensel Füzyon (bu da Sonya’nın favori trendi) ise birçok kültürden materyalleri bir araya getirdiği için çok renkli ve parlak. Biz bu trendde uzun saçları topluyoruz, renkli tüyler ve değişik aksesuvarlarla zenginleştirmeyi seviyoruz. Gündüz Düşleri trendini, eski Hollywood /images/100/0x0/55eab28af018fbb8f890f619filmlerindeki saçları ve giysileri bugüne getirip, günümüzün Hollywood tanrıçalarının yaratılması olarak görüyoruz. Tekno Doğası’nda, saçlardaki renklerin doğallığı dikkat çekiyor. Saçın kendi rengi olmasa bile, saç kozmetiğinin geldiği son nokta ile bu doğallık yakalanabiliyor.

- Saç kesimi ve renklendirilmesi ile ilgili önerileriniz...

Saç rengi ve kesimini belirlerken, önemli iki nokta bulunuyor. Birincisi yüz şekli ve ten rengi. Yüz şekline göre kesim yapıldıktan sonra ten rengine göre de saçın renklendirilmesi gerçekleştirilmeli. İkinci önemli nokta da kişinin yaşam tarzı ve saçına ne kadar vakit ayırdığı. Eğer saçları ile fazla ilgilenen biri değilse, ona uygulanacak kesim, kuaföre sık giden ve saçlarıyla ilgilenen birine uygulanan kesimden farklı olmalıdır. Bu iki noktayı birleştirip, saç rengi ve şekli için öneride bulunuyoruz.

Sonya ve Christopher Dove çiftinden saçlarla ilgili ipuçları/images/100/0x0/55eab28af018fbb8f890f61b

Doğaldan çok uzaklaşmamak gerekir. Saçları kendi renginden ne kadar uzaklaştırırsanız, o saç renginde kalmanız o kadar zor olur ve yapay bir görünüm alırsınız.

Herkes Hollywood yıldızlarını örnek alarak saçını uzun ve sarı istiyor. Ama başkalarını taklit etmek yerine, kendi tarzlarını oluşturmalarını tavsiye ediyoruz.

Kahverengi saçlı biri, sarı yerine kızıl tonlarını tercih etmeli. Sarıya gittikçe, ten ve saç rengi bütünlüğü bozulduğundan yapay bir görüntü ortaya çıkar.

Yaz aylarında, saçınız için en önemli şey onu korumaktır. Nemlendirici ve özel koruyucular ile cilde verilen önemin saç için de gösterilmesi gerekir.

Yazın saçını açmak isteyenlere tavsiyemiz, güneş saçın rengini zaten açacağından ilk etapta saçın doğal renginden çok daha açık bir renge gidilmemesidir.

Saçı koyu olanlar, yazın bu rengi korumak istiyorlarsa yarı kalıcı boyaları tercih etmeli. Güneş ve deniz saçı matlaştırır ve kurutur. Saçın kaybettiği parlaklığı geri kazandıran yarı kalıcı boyalar, daha sık periyotta uygulanabildiği için yazın önerilir.

ÜRÜN MARKET

Güneşten korunmak için

Garnier Ambre Solaire ürünleri sahip oldukları filtre sistemi ile güneşe maruz kalındığında bile koruma etkisini kaybetmiyor. Gelişmiş patentli bir filtre sistemi olan "Mexoryl XL" içeren ürünler böylelikle UVA ve UVB ışınlarına karşı geniş spektrumlu bir koruma sağlarken, aynı zamanda cilt yaşlanmalarına karşı koruyor.

Narın mucizesi

Nar özü, iyileştirici etkisinin yanı sıra güneş koruma ürünlerinin SPF etkilerini de artırıyor. Fiziksel güneş koruyucuları arasında yer alan Murad, güneş koruyucu serisi ile zararlı ışınların vücuda girmesi engelleniyor. Aynı zamanda nemlendirici olarak da kullanılabilen ürün, yılın 365 günü kullanılabiliyor.
Yazarın Tüm Yazıları