İstanbul Bach Günleri 10. Yaşında

10 Ekim'de başlayan festival bu sene 10. yaşını kutluyor.

Haberin Devamı

Avrupa'nın en dikkat çeken festivallerinden biri olan 'Bach Günleri', 2 Kasım'a kadar çeşitli mekanlarda, birbirinden önemli müzisyenleri ağırlayacak.

İstanbul Bach Günleri 10. Yaşında


Festivalin Sakıp Sabancı Müzesindeki The Seed'de Rus Piyanist Konstantin Lifschitz konserine gideceğim için çok heyecanlıyım. Moskova Virtüözlerine şeflik yapan Lifschitz, 29
Ekim gecesi Goldberg Varyasyonları'nı klasik piyano ile seslendirecek. Festivali 2 Kasım gecesi Barocco Sempre Giovane Topluluğunun Aya İrini'de vereceği konserle kapanacak. 10. Bach Günleri'nin biletleri Biletix ve konser öncesi mekanların girişinden temin edilebiliyor, sevenlerine duyurulur.

Haberin Devamı

İstanbul Bach Günleri 10. Yaşında


Önceki gün müzik dünyası Lou Reed'ın vefat haberiyle çalkalandı. 71 yaşında hayata veda eden ünlü müzisyene geçtiğimiz mayıs ayında karaciğer nakli yapılmıştı. Vefat haberinin ardından twitter bu haberle dolup taşarken, henüz sanatçının ölüm sebebi açıklanmadı. En son 2011 senesinde Metallica'nın Lulu albümünde grupla birlikte çalışan Reed, bu albüm sonrasında Metallica hayranlarının sert eleştirilerine maruz kalmıştı. Bu yazıyı yazarken fonda “Perfect Day” tekrarda döndü durdu. Umarım büyük usta gittiği yerde, mutlu ve huzurludur.

İstanbul Bach Günleri 10. Yaşında


Yazıyı müzik dünyasını iki gündür meşgul eder diğer bir güncel haberle kapatıyorum. Michael Jackson’ın ölümünden sorumlu tutulan doktoru Conrad Murray dün Los Angles’daki cezaevinden salıverildi. Henüz cezasının yarısını tamamlamış olmasına ve doktorluk lisansının elinden alınmış olmasına rağmen, Murray’in dışarı çıkmasına sanatçının ailesi çok kızgın. Kaliforniya’daki cezaevinden çıkarken basına yakalanmaması için arka kapıdan çıkartılan Murray, iptal edilen doktorluk lisansını geri almak için gerekli başvuruları yapabileceği avukatı tarafından da doğrulanmış.

Haberin Devamı

İstanbul Bach Günleri 10. Yaşında

MJ’nın ailesi ve hayranları Murray’in ikinci dereceden adam öldürme suçuyla tekrardan yargılanmasını, şu anki verilen kararın bozulması talebiyle mahkemeye başvurmaya hazırlanıyorlar. Muhtemelen Murray bu olaylarla ilgili yakın gelecekte bir kitap yazar, bir film veya belgesel çeker, MJ’ın sağlığında kazanacağı şöhretin ve paranın 10 katını kazanır bu da onun yanına kar kalır. Bu da maalesef bir Amerikan pop gerçeği olarak hafızalarımızda yer edip gidecektir.




https://twitter.com/hkky

Yazarın son yazıları



#25 Ekim 2013 Vegas'ta olanlar,Vegas'ta kalmaz
#11 Ekim 2013 Müzik dünyasının beklediği 3.albüm yolda
#08 Ekim 2013 Senfoni'den Caz'a bir haftasonu
#04 Ekim 2013 Miley Cyrus: Yeni Lady Gaga
#27 Eylül 2013 Özgürlük sizin için ne ifade ediyor?
#24 Eylül 2013 Imogen Heap "Sparks" ile geri geliyor

Haberin Devamı



YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları