IPhone’la bayramlaşma

Bayramın birinci günü, sabah 10.00 civarı. Normalde bu saatte alışveriş merkezleri açılır, ama dedim ya bayramın ilk günü.

Öğlene kadar hepsi kapalı. Bayram ziyaretleri rotamın üzerinde birkaç alışveriş merkezi var. Hepsinin kapısı kalabalık. Sanki herkes bayramlaşmak için burayı seçmiş. İçimden "Bu kadar acil yapılması gereken alışveriş ne olabilir ki" diye geçiriyorum. Sonra küçük bir aydınlanma anı yaşıyorum: IPhone.

Bayramda seyahate çıkmayıp şehirde kalanların bir kısmı, tatilini iPhone peşinde geçirdi. İstanbul’daki tüm Turkcell ve Vodafone bayilerinde uzun sıralar vardı. Herkes bu keramet sahibi aygıta dokunmak, kurcalamak, parası varsa almak için alışveriş merkezlerine gitti.

Türkiye’deki ilk haftasında iPhone ne kadar sattı, bilmiyorum. Şu bayram tatili bitsin, hemen rakamları soracağım. Ama hiç de az olmadığına eminim. Apple’ın diğer tüm ürünleri gibi iPhone da bir arzu nesnesi olduğundan, onu satın alanlar kısa süre sonra aksesuvarlarının ve yan ürünlerinin de peşine düşeceklerdir. İşte meraklısına birkaç örnek.

En hızlı davranan Louis Vuitton Türkiye oldu ve iPhone kılıflarını vitrinin en önüne yerleştirdi. Birkaç çeşidi var. Ünlü Monogram kanvastan veya deriden üretilen kılıflardan birini seçebilirsiniz. Damier Graphite koleksiyonundaki kılıflar, erkeklere özel. Fiyatları 315 - 365 YTL arasında.

Sony bu ay, hem iPod’a hem de iPhone’a uyumlu bir dijital saat çıkardı. Saatin yanında bir dock, yani istasyon var. IPhone’u buraya yerleştirip radyo ve CD oynatıcı olarak kullanabiliyorsunuz. Fiyatı ABD’de 100 dolar.

İnternet üzerinden satış yapan teknoloji marketlerinde, iPhone yazınca onlarca seçenek çıkıyor. Ekran koruyucular, kılıflar ve pek çok zamazingo.

www.iphone-cases.org, kılıf konusunda size en geniş online kataloğu sunan bir adres. Deri, metal, kumaş, plastik, hangi malzemeden isterseniz...

Amazon’da iPhone kullanımı, uygulamaların geliştirilmesi ile ilgili birkaç kitap satılıyor. Aptallar İçin IPhone’u benim hemen sipariş etmem lazım mesela. Henüz Türkçe’ye çevrilmedi ama en kısa zamanda çevrileceğine eminim.
Yazarın Tüm Yazıları