İnşaat artığı-hafriyat dökümü

Çankaya’da oturuyorum. Dikmen Vadisi devamındaki bölüme inşaat artıkları, her çeşit çöp, tıbbi atıklar, haftanın her günü kamyon kamyon getirilip dökülüyor; hurdacılar stok merkezi yapıyorlar.

Haberin Devamı

- Sinek, böcek ve pis kokuları anlatmaya gerek yok. Burada oturan insanların ne günahı var. Büyükşehir ile Çankaya arasındaki çekişmenin cezasını mı çekiyoruz. Bildiğim kadarıyla, her merkez ilçenin çöpleri dökeceği alanlar vardır. Bu alanların dışına (çöp ve atık atanlar) hem Büyükşehir Belediyesi ve hem de İlçe Belediye görevlileri tarafından takip edilerek (500 TL hatta 5.000 TL) gibi cezalar yazılmaktadır. Halk sağlığına karşı bu kadar duyarsız olunur mu?
Hakan AKIN

- Konya Yolu’nda binek araçtan çok beton mikseri ve hafriyat kamyonları var. Üstelik belediyenin dünyanın parasını harcayıp yaptığı yollar beton mikserlerinden dökülen betonlarla bozuluyor. Bir tane trafik ekibi yok. Olsa da fark etmiyor trafik polisi ekipleri sadece park cezası ve emniyet kemeri cezası yazıyorlar. Bizzat şahit oldum hafriyat kamyonu döke saça gidiyor, koskocaman yazmış ‘Büyükşehir Belediyesi’ diye, polise havalı korna ile selam veriyor devam ediyor. Polisin umrunda değil. Yazık günah. Ankara Emniyet Müdürü her gün gazetelerde açıklama yapıyor emniyet kemeri ve alkol uygulaması yapıyoruz diye iyi güzel de bir de beton mikserleri ve hafriyat kamyonlarına el atsalar.
Ahmet TEZ

Haberin Devamı

Şehir içindeki metruk evler

Tapuda bir sahibi olmasına rağmen ilgilenilmediği için metruk hale gelmiş binalar... Örneğin; Kavaklıdere Tunus ile Kennedy Caddelerinin birleşiminde, Çankaya Emek mahallesi 25. Sokak ile 19. Sokak birleşim yerinde ve Bahçelievlerde 1. Cadde ile 17 Sokak birleşim yeri çaprazında bulunan en az 60-70 yıllık olup, çatısı çökük, duvarları yıkık olup da tinerciler veya kağıt toplayıcılar tarafından kullanılan binalar...
Bu binalar kent estetiğini bozmakta, içinde yaşayan kişiler karakola kayıtlı olmadığı için tehlike yaratmakta, çevreye koku ve pislik saçmakta, içinde toplanan atıklar nedeni ile de yangın tehlikesi oluşturmaktadır. O insanlar birbirlerini bıçaklıyorlar, çevre için tehlike oluşturuyorlar.
BİMER, Büyükşehir, Çankaya ve zabıtaya tekrarlayan başvurulara rağmen bir çözüm üretilmiyor.
Sahiplerine ulaşılarak, bu tehlikeli binaların yıkılıp boş arsa haline getirilmesi gerekir.
B. Ş.

Haberin Devamı

Başka vatandaş mağdur olmasın

Antares AVM’de TUR 312 personeli tarafından verilen formu doldurdum, iki gün sonra çekilişte bedava tatil kazanan 25 aileden birisi olduğumuzu, bizi TUR 312 bürosuna tanıtım ve tatil hediyemizi vereceklerini söyleyerek davet ettiler. 14 Nisanda TUR 312 ve tatil.com sitesinden seçtiğim herhangi otellerden birinde günlük her şey dahil 19-55 Euro arası tatil yapabileceğimi söyleyerek, 1000 TL. 12 taksit karşılığında tatil satın alarak sözleşme imzaladım. Yukarıda ismi geçen internet sitelerinden seçtiğim 5 otelden birinde tatil yapmak istediğimi belirterek yer ayırmak istedim. İsmini belirttiğim 5 otelinde TUR 312’nin üyesi olmadığını söyleyerek 18 Nisanda sözleşmenin üzerine ‘İPTAL’ yazarak karşılıklı olarak feshettik. Sözleşmeyi iptal ettiğimizi belirten imzalı kağıt istediğimde veremeyeceklerini, yatırdığım parayı kredi kartıma iade edeceklerini söylediler. 3 veya 4 kez arayarak parayı hala neden yatırmadıklarını sorduğumda her seferinde ‘biz size geri döneriz’ diyerek oyaladılar fakat hiçbir zaman geri dönmediler. 20 Mayısta para hala yatmamıştı. Tekrar muhasebeyi aradığımda paranın sözleşmede yazdığı gibi masraflar karşılığında %30 keserek ve taksitlerinin ilk 300 TL.sını benim ödemem gerektiğini 300’den sonra kalan taksitleri son ödeme tarihinde kendilerinin ödeyeceklerini söylediler. Bende masraf olarak yalnızca iki tane sallama çay ikram ettiğinizi bu iki çay parası hariç kalan parayı yatırmalarını söyleyerek telefonu kapattım.
O. Ü.

Yazarın Tüm Yazıları