İnce bir bel hayal değil

Eğer bu kış gardırobunuzdaki tüm kıyafetlerinizi değerlendirmek niyetindeyseniz, "kum saati" stilinin geri geldiğini duyurmaktan gurur duyuyoruz.

Aslında tartı üzerine çıktığınızda tek bir gram bile fazla göstermiyor. Ama bir süre sonra insan, vücudunda birtakım değişikliklerin farkına varıyor: Karın bölgesi eskisi kadar düz değil, cilt birkaç yıl öncesinin gerginliğini kaybetmiş, bel kısmı ise çok daha yuvarlak...

Bu gelişme çoğunlukla hormonal olarak ele alınıyor ve çoğunlukla yapılan diyetlerin de pek faydası görülmüyor. Hormon üretimi yıllar içinde azalırken, metabolizma yavaşlıyor, yağlar karın ve kalça bölgesinde birikmeye başlıyor. Dolayısıyla bu bölgedeki değişim belirgin bir şekilde kendini gösteriyor. Sonuçta da bel oyuntusu giderek formunu kaybediyor.

Seksi silüetler

İncecik bir bel oyuntusundan öncelikle karın kaslarının sorumlu olduğunu belirtmekte fayda var. Bunun için uzmanların önerisi haftada en az üç kez aşağıdaki egzersizleri yapmanız;

Sağ yanınıza dönerek uzanın ve bu sırada sağ kolunuzdan destek alın ve parmak uçlarınız karşıyı göstersin.

Sol elinizi belinizin üzerinde olacak şekilde rahat bırakın.

Şimdi belinizi yukarı kaldırın, 10’a kadar sayın, rahatlayın. Aynı hareketi üç kez tekrarlayın ve daha sonra hareketi diğer tarafınızla yapın.

Bu fitness hareketini özel kremler ve kür paketleriyle desteklemeniz mümkün. Birtakım etkili maddeler de kollajen liflerinin üretimini artırıcı ve bel bölgesine eski sıkılığını kazandırıcı etkileriyle öne çıkıyor.

Bunlardan biri, etkisi yeni keşfedilen kuşüzümü. Kafein ise yağ hücrelerinde birikmiş yağı eritiyor. Yabanmersini ekstresi bağ dokusunu harekete geçiriyor ve kestane fazla suyu alıyor.

Kullandığınız kremleri uygularken hafif masajlarla vücudunuza yedirirseniz kan dolaşımını ve metabolizmayı hızlandırmış olursunuz.

Beslenmenin etkisi

Tabii ki beslenmenin ince bir bel bölgesinin oluşumundaki etkisini es geçmek mümkün değil. İki haftada bir uygulayacağınız ve haşlanmış sebze, pirinç ve bolca sıvıdan oluşan bir günlük diyetle, vücudunuzun fazla yağlarından kurtulmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca saat 17.00’den itibaren ağır yemeklerden mümkün olduğunca kaçınmanız gerektiği konusunda da uzmanlar uyarıyor.

Yemeklerden sonra şişkin bir karından şikayetçi misiniz? O zaman beyaz unlu ürünlerden, çekirdekli meyvelerden, süt ürünlerinden ve baklagillerden uzak durmanız da yerinde olacak.
Yazarın Tüm Yazıları