İnadına mini etek, inadına kızlı-erkekli...

Halk TV'de Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine sahip çıkılması için çağrı yapan Soner Yalçın, kadınlara seslendi: "Saçınıza başınıza dikkat edeceksiniz. İnadına mini etek giyeceksiniz, inadına dekolte giyeceksiniz."

Haberin Devamı

Ardından erkeklere de küçük bir çağrı yaptı. "Papyon Mustafa Kemal'in emanetidir. Mustafa Kemal’de takardı. Devrimci budur.”

Uğur Dündar’da"İnadına kızlı erkekli oturacaksınız.” diyerek Cumhuriyet değerlerine nasıl sahip çıkılacağını tarif etmiş oldu.

Kaç gündür hocaların açıklamalarından sonra isyan eden, “Kadınların kılık kıyafetinden elinizi çekin.” diyen aydınlarımızdan/ kadınlarımızdan bir itiraz bekliyorum.

Mesela; “Siz kim oluyorsunuz da bize nasıl giyineceğimizi söylüyorsunuz?”, “Örnek Cumhuriyet kadınını belirli bir kalıba sokarak ayrımcılık yapıyorsunuz.” gibi.

Haberin Devamı

Ama ne bir itiraz, ne bir isyan…

Geçen gün Beyazıt’ta otobüs durağında genç bir kadın dikkatimi çekmişti. Başında başörtüsü, altında ise mini bir etek…

Bir türlü kıyafetine anlam verememiştim. Tevekkeli değil Yalçın’ın sözlerine istinaden giyinmiş kadıncağız.

Ayrıca Dündar, Tayyip Bey’in sözlerine atıfta bulunarak “inadına kızlı-erkekli” oturacaksınız diyor ama Ak Parti kurulduğu günden bugüne teşkilat çalışmalarını “kızlı-erkekli” yapıyor.

Kısacası; Sayın Yalçın ve Dündar, Cumhuriyete sahip çıkma yöntemlerinizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

TAKKELİ BAŞBAKAN

Başbakan Davutoğlu’nun katıldığı bir cenaze töreninde takke takarak saf tutmasını alay konusu yapan ahaliye sormak istiyorum; “Ne takmasını bekliyordunuz, Kipa mı?”

Yazarın Tüm Yazıları