İlkbaharın vazgeçilmezleri

Her mevsim kaçırmadan takip ettiğimiz sezon modasının ayrılmaz bir parçası da şüphesiz, makyaj...

Haberin Devamı

Peki, tüm canlı ve doğal renkleri bir arada bulabileceğiniz bir makyaj seti ile tanışmaya ne dersiniz?


Clinique, makyajın en canlı ve sevimli halini keşfetmek için size çok özel bir makyaj seti sunuyor. Setin içeriğine kısaca bir göz atıp makyaj tüyolarının üzerinden geçmek gerekirse, sözü önce cildi nemlendirerek makyaja hazırlayabileceğiniz bir ürüne bırakmak gerekiyor: Moisture Surge Extended ekstra yoğun nemlendirici. Cildinize hafif masaj yaparak uygulayabileceğiniz bu ürünle nemsizlik probleminiz son buluyor.
İkinci adım, tabii ki göz makyajı. Baharın en doğal tonlarını içeren All About Shadow 4’lü göz farı, şık tasarımlı orijinal boy ambalajı ile vazgeçilmez olmaya aday. Setteki orijinal boy High Impact siyah maskarayla doğal ve çarpıcı göz makyajınız tamamlanıyor.

Haberin Devamı

Kusursuz dudaklar

Bu sette dudaklar da unutulmamış. Clinique’in en trendi makyaj ürünlerinden Chubby Stick ruj serisi, dudaklara yoğun nem ve aynı zamanda parlaklık veriyor.
Ve tabii ki tırnaklar... Hiçbir zaman ihmal edilmemesi gereken el bakımını bahar ve yazın canlılığına eşlik eden renkli ojeler karşılıyor. Clinique, hassas ciltlere özel oje serisinin en çarpıcı renklerinden biri olan Sweet Tooth’un mini boyunu sunuyor.
Tekin Acar Cosmetics’e özel Clinique Makyaj Seti ile canlı renkler tenlere dokunuyor. 375 TL değerindeki bu özel setin fiyatı, 99 TL.

EDİTÖRDEN

1. Anneler Günü’ne özel...
Tekin Acar Cosmetics mağazaları, gelenekselleşen Anneler Günü kampanyasıyla kozmetik tutkunlarını bekliyor. 11 Mayıs’a kadar yapacağınız 250 TL ve üzeri alışverişlerinizin yüzde 50’sini size hediye ediyor. Geniş ürün gamı, eğlenceli ve farklı ürünleri, uygun fiyatlarıyla Anneler Günü’nde de tercih edilen hediye noktalarından biri olan Tekin Acar Cosmetics’te anneniz için en güzel hediyeyi bulacaksınız.
2. Keyfi iki katı, fiyatı yarısı
Jean Paul Gaultier’nin ferah ve seksi kokusu Le Male, güç ve şehvetle birleşiyor. Nane ve vanilya ağırlıklı notalarla harmanlanmış parfüm, Jean Paul Gaultier’nin sembolik denizci kıyafetiyle kaplanmış erkeksi heykel gövdeli şişesi ile bütünleşerek erkekler için baştan çıkarıcı gizli bir silaha dönüşüyor. 356 TL değerindeki parfümü www.tekinacar.com.tr’den 178.40 TL’ye alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yıldızların gizli silahı: Pilates

Madonna yıllardır yapıyor, Julia Roberts etkileri konusunda iddialı ve Jennifer Lopez de ikizlerinin doğumu sonrasında bile sembolü olan ‘sıkı kalça’ görünümünü onun sayesinde koruyor. Kısacası, son yılların en etkili egzersizi ve dünyaca ünlü yıldızların gözdesi pilates, vücuda kattıkları konusunda üstünlüğü kimseye kaptırmamaya niyetli görünüyor.

Pilates egzersizlerinin etkisini kısa sürede hissedebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı detaylar var. Bizzat Joseph Pilates’in formüle ettiği 9 prensip, bu egzersizin temel metotlarını oluşturuyor. Egzersiz uzmanı ve pilates üst düzey eğitmeni Hakan Osman Erol’dan bu prensiplerin ipuçlarını öğrendik...
NEFES: Doğru nefes almak, farklı hareket geçişlerini rahatlıkla ve kuralına uygun yapmada etkili. Nefesinizi kesinlikle tutmayın. Bu, pek çok insanın gün içinde farkında olmadan geliştirdiği bir alışkanlık. Zorlayıcı egzersizler sırasında da çoğunlukla yapıyoruz. Bu yüzden, hareket öncesi nefes alın, egzersiz sırasında nefes verin. Ancak hareketin amacına göre nefes alış-verişi değişebilir.
KONSANTRASYON: Egzersiz sırasında işle, ilişkinizle ve ailenizle ilgili düşüncelerden uzaklaşın. Pilates egzersizlerini tamamen rahatlatıcı bir amaçla yapmalısınız. Bu yüzden kafanızı bu tür düşüncelerle meşgul etmeyin ve tamamen yapacağınız hareketlere odaklanın. Düşünceleriniz, vücudunuzla ve egzersizlerle paralel olmalı. Egzersizler sırasında vücudunuzu ve size ne söylediğini dikkatlice dinleyin. Her bir egzersizi bilinçli ve konsantre olarak yapın, böylelikle bazı hataları da anında düzeltme imkanına sahip olursunuz.
KONTROL: Joseph Pilates öğretileri doğrultusunda egzersizi bilinçli bir şekilde yapmalı ve keyfi hareket etmemelisiniz. Bunun için vücudun ve ruhunuzun kontrolünü ele almayı öğrenmelisiniz. Böylelikle olası yaralanmalar ve yanlışlardan da uzak durmuş olursunuz.
MERKEZLEME: Güç, sizin içinizde... Joseph Pilates’in öğretisine göre karın, kalça ve sırtı kapsayan bölgedeki ‘enerji evi’, aynı zamanda vücudun merkezi sinir sisteminin bulunduğu göbek çevresini kapsıyor. Bu merkeze odaklandığınızda, tek taraflı yüklerden ve duruş bozukluklarından da kurtulmuş olursunuz.
TAMLIK: Pilateste önemli olan miktar değil kalite... Peki, bu ne demek? Farklı hareketleri yapmak değil, her egzersizin hakkını vererek yapmak önem taşıyor. İstenen etkiyi almak için egzersizlerde detayların etkisini yeniden hatırlatmakta fayda var.
HAREKET AKIŞI: Pilates egzersizleri, birbiri ardına anlamsızca sıralanmış hareketler zinciri değil. Her bir hareketin sırasının kendi içinde bir anlamı bulunuyor. Böylelikle kesintisiz bir hareket akışı sağlanmış oluyor. Bu armoni, pilatesin pozitif özelliklerini de ortaya koyuyor. Denge ve koordinasyon da bu sayede sağlanmış oluyor.
HAYAL ETME: Kendinizi egzersiz yaparken hayal ettiğinizde, hareketleri ne kadar hızlı yaptığınızı görebilirsiniz. Görselleştirme eylemi, kişinin performansı hayata geçirmesinde oldukça etkili. Dolayısıyla önce egzersizleri mükemmel yaptığını hayal edin, sonra yapın. Bunun sonuçlara nasıl olumlu yansıdığına inanamayacaksınız.
SEZGİSEL OLMA: Hepimiz, ‘vücudunu dinle’ tanımını binlerce kez duymuşuzdur. İşte pilates de vücudun becerilerine ince ayar getiren bir egzersizler bütünü. Her egzersiz sonrasında vücudunuzu nasıl hissettiğinize odaklanın. Canınızı yakan hareketi yapmak için kendinizi zorlamayın. Ancak pratik yapmaktan da vazgeçmeyin.
BÜTÜNLEŞME: Pilatesle vücudunuzu bütün olarak çalıştırırsınız. Bir süre sonra da bunu günlük hayatınıza adapte etmeye başlarsınız. Uzun yürüyüşlerde eskisi kadar zorlanmadığını fark eder, sadece ayaklarınız yerine tüm vücudunuzu kullanmaya başlarsınız. Bu bütünleşme, bir süre sonra vücudunuza da zarafet kazandırır.

Haberin Devamı

Mükemmel bahar cildi

Tek bir dokunuşla taze bir bahar cildine kavuşmayı hepimiz istiyoruz. Şimdi, uzun kış mevsiminin ardından solgunlaşan mat görünümlü cildi bahara hazırlamanın tam sırası...

BAHAR HİSSİ İÇİN PEELING
Yorgun cildin ışıltısını geri kazanması için öncelikle yüzeydeki ölü deri tabakasından kurtulmalı. Temizleme jeli ve yumuşak bir peeling ürünüyle yapacağınız derin bir temizliğin ardından cildinizin ışıldadığını göreceksiniz. Tercihinizi meyve asidi ya da enzim içeren ürünlerden yana kullanın.
Sonrasında masaj yardımıyla nemlendirici kreminizi ve güneş koruyucunuzu sürmeyi ihmal etmeyin. Çünkü peeling sonrası cilt, ışığa karşı daha duyarlı olacaktır. Cildinizin renksizliğinden şikayetçiyseniz, günlük bakım kreminize bir miktar otobronzan karıştırabilirsiniz.

Haberin Devamı

BAHAR CİLDİ İÇİN FONDÖTEN
Doğal bir görünüm için uzmanlar hafif içerikli, nem tutucu fondötenleri öneriyor. Olgun ciltler, kırışıklıkları belirginleştiren ışıltılı makyajlardan uzak durmalı. Doğal bir ışıltı için sıvı fondöteni bir fırça yardımıyla uygulayın, böylelikle abartılı bir uygulamanın önüne geçmiş olursunuz. Her zaman önce yüzün orta kısmından başlayın (çene, yanaklar, alın). Sonrasında dikkatlice içeriden dışarıya, yukarıdan aşağıya doğru ürünü yüze iyice dağıtın.

‘Primer’ zamanı
Baz ürünler, sağlıkla ışıldayan ciltlerin gizli mimarları olarak biliniyor. Üstelik kusursuz bir makyajın olmazsa olmazları olarak öne çıkıyorlar.
Temelde cildi gizli bir film tabakasıyla kaplayarak ince çizgileri ve gözenekleri görünmez kılan silikondan oluşuyorlar. Aynı zamanda fondötenin cilt tarafından hızlıca emilmesini engelliyorlar.
Silikonlar dışında bazıları cildin rengini dengeleyen renk pigmentleri içeriyor. Yeşil, kızarıklıkları nötralize ederken, şeftali tonları beje yakın cilt tonuna tazelik katıyor. Nemlendirici kullanıyorsanız, ‘primer’ ürünü abartılı sürmeyin.

Yazarın Tüm Yazıları