İktidar, başkenti gözden mi çıkardı

Başkentimizin şehir içi banliyö tren seferleri yaklaşık üç senedir çalışmıyor.

Haberin Devamı

Kayaş-Ankara Garı arası henüz ihale aşamasını bile aşamadı. Tren seferleri durdurulduğunda bu hattın yaklaşık “Yok efendim dokuz ayda, on ayda tamamlanacağından” bahsediliyordu. Tövbeler tövbesi olsun, daha ihale durumu bile muallakta; süreç devam mı edecek, iptal mi oldu; bilen yok. Tren istasyonları tinercilere, sarhoşlara mesken oldu. Bilinen Başkentray Projesi’ne henüz çivi bile çakılmadığı...
Nedense, ne başlanabiliyor, ne de bitirilebiliyor.
Yer üstündeki hattı yenilemek bu kadar mı zor.
Binlerce insan işine okuluna acaba nasıl gider gelir diye düşünen var mı acaba?
İstanbul’a baktığımızda Ankara gibi olmasa da yeni bir raylı taşıma hattı açılıyor ve yenilerinin çalışmasına başlanıyor.
İktidar, başkenti gözden mi çıkardı.
Asım DEMİR

Köylere Hizmet Birlikleri Personeli ne olacak

Haberin Devamı

Ankara Milletvekili Levent Gök, Başbakan’a soruyor: “Büyükşehir Yasası ile birlikte tüzel kişiliğini kaybedecek olan köylerin mahalleye dönüşmesiyle köyler mahalle statüsüne girerken, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri de feshedileceği yolunda haberlerin yoğunlaşmasıyla Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nde belirli süreli iş sözleşmesiyle çalışanlar büyük huzursuzluk yaşamaktadırlar. Bu bağlamda; “Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nde çalışan personel hakkında ne gibi bir işlem yapılmaktadır? Bu personelin kadro durumu nedir? Önümüzdeki yerel seçimler itibarıyla bu personelin durumu ne olacaktır? Herhangi bir kurumda istihdam edilecekler midir?”

Büyükşehir ilgisiz

Çankaya, Küçükesat semtinin ana eksenini oluşturan Esat Caddesi kaldırımları yapılan tüm girişim ve başvurulara rağmen, Büyükşehir Belediyesi’nin uzun zamandan beri süregelen ilgisizlİği ile karşı karşıya. Akay Kavşağı’ndan başlayıp Nenehatun ve Bağlar Caddelerine kadar uzanan hattın sağ ve sol kaldırımlarının büyük çoğunluğu bozuktur. Bu caddenin, özellikle Tunalı Hilmi Caddesi’yle kesişme noktası olan dörtyol kavşağı ile Nenehatun ve Reşit Galip Caddelerine uzanan bölümü tam bir terkedilmişlik göstermektedir. Caddenin büyük bölümünde esasen eskimiş olan parkeler kırılmış, bir kısım parkeler kırılmamakla birlikte yerinden oynamış kalkmış ve cadde yürünemez hale gelmiştir. Özetle, yağışlı havalardaki çamur ve pislik, kuru havalardaki tozdan dolayı, kaldırımlarda yürümek bir kabus haline dönüşmüştür. Esat Caddesi’nin üvey evlat olmaktan çıkarılmasını diliyorum.
Mahir GÜRBÜZ

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Gezen tilki yatan arslandan iyidir.”
(Anonim)

Yazarın Tüm Yazıları