İki müzik dolu salon

Yazıya başlık ararken düşündüm de geçtiğimiz haftasonunun en zevk aldığım anları izlediğim konserlerde saklı. Sofar İstanbul'un Ocak ayı konserleri ve Juveniles'ın muhteşem performansı küçük ama samimi müzik salonlarında yapıldı.

Haberin Devamı

Sofar İstanbul ile başlamak gerekirse, önceki hafta Sofar ekibinden bu ayın konseri için mail gelmişti. Ben de herkes gibi katılacağıma dair rezervasyon amaçlı mail atmıştım. Hafta başında Sofar'dan gelen mailde bu ayki konser için yerlerinin dolduğu ancak yer açılırsa haber vereceklerini bildiren maili aldım. Bu sefer geç davrandım, bir sonraki konser için daha erken mail atıp izleyenler listesinde olmalıyım diye düşünürken, perşembe günü tekrar Sofar'dan mail geldi. Gelecek olanlardan iptaller olunca, tekrar mail atarak haber vermişler gelebilmem için. Bu kadar titiz çalışıp bu işi layıkıyla yaptıkları için Sofar ekibine tebrikler.

Gelelim Sofar'ın 2. roundu olan Ocak ayı konserlerine. İlk konsere göre oldukça küçük bir evde düzenlenen konser bence daha samimiydi. 50 kişiden çok olmayan dinleyici grubu konser başlamadan salondaki parkelere kuruldular.

Haberin Devamı

İki müzik dolu salon

Konsere gidebileceğimi belirten mailde, çalacak olan sanatçı listesi de gönderilmişti. Konser vaktine kadar sır gibi saklanan bu bilgiyi artık şimdi gönül rahatlığıyla yazabilirim. Bu ayın sanatçıları Burcu Tatlıses, Yolda, Utkan la Deniz bir evin oturma odasından yaptıkları müzikleri paylaştılar.

İki müzik dolu salon

Birçok sanatçıya verdiği şarkı sözleriyle bildiğim Burcu Tatlıses'i kendi şarkıları nasıl söylüyor çok merak ediyordum. Mırıl mırıl, ninni gibi söylediği şarkılarını sayesinde, evin salonunu dolduran herkesi daha ilk şarkıdan ısıttı. Her ne kadar kendisini telkin etse de, Sofar’ın samimiyetinden, izleyicisinden büyük heyecan duyduğunu da şarkı arasında itiraf etti. Burcu Tatlıses’ten sonra sahne sırası Yolda’daydı.

İki müzik dolu salon

Normalde daha kalabalık bir grupla sahne alan grup, Sofar için 4 kişilik bir grupla sahnedeydi. İtiraf etmeliyim ki, bu Cumartesi Yolda sahnedeyken ben aslında bir evin salonunda değil de Ada vapurunda gibiydim.

Haberin Devamı

İki müzik dolu salon

Yolda ekibi Sofar’a gelirken bir de güzellik yapmış, yeni çıkarttıkları CD’lerinden getirmişler. O gün konsere gelenler istedikleri kadar, ücretsiz alsın, sevdiklerine versin dinlesin herkes diye böyle bir jest yapmışlar. Albümün kapağı, tasarımı o kadar güzel ki, kartoneti açıp içine bakınca sizi ayrıca çok anlamlı bir sürpriz bekliyor. Grubun şarkılarını kendi web siteleri yoldamuzik.com’dan ücretsiz indirip dinleyebilirsiniz.

İki müzik dolu salon

Yolda sahnesini tamamlayıp ara verildikten sonra sıra Utkan la Deniz’e geldi. Kendilerini ‘ordan burdan beslenen, için için çoşkun, akustik pop, folk’ olarak tanımlayan grup Cumartesi gecesine huzur getirdiler. Sofar’ın kapanışı tıpkı başladığı gibi içten şarkılarla sona erdi.

Haberin Devamı

Geceden aklımda kalan sanatçıların bir itirafı var ki aslında Sofar’ın amacını özetliyor. ‘Karşımızda sizi merakla bekleyen ve müzikten başka hiçbir şeyle ilgilenmeyen insanlar olunca heyecanlanmadan yapamıyoruz’ dediler. Sofar'ın bunu bir sanatçıya söyletmesi çok önemli çünkü bu organizasyonun barındırdığı gerçekte tam da burada yani müziğe olan saygıda saklı.

İki müzik dolu salon

Sofar'daki sakin ev ortamından çıkıp koşarak Salon İKSV'deki parti modundaki Juveniles konserine gittim. Eylül ayında Rock’n Coke’da başka sahnelerde konserlere yetişirken kaçırdığım Juveniles’ı Salon’da tek başına rahat rahat izlemek harikaydı.

İki müzik dolu salon

Konser başlamasına yakın Salon'u dolduran kalabalık, sahnedeki Juveniles'a birçok şarkıda eşlik ederek bir dakika olsun grubu yalnız bırakmadı. Henüz ikinci şarkıdayken gitar teli kopan vokal Jean-Sylvain'ın, profesyonelce bu aksaklığı atlattı ve gitarı tamir edilene kadar aynı enerji ile konsere devam etti. Konser tamamlandığında grup bis için sahneye geri geldiklerinde, Salon’u dolduran kalabalık tek şarkıyla yetinmeyip, gruptan iki şarkı daha dinleme şansına sahip oldu. Juveniles’ın performansından o kadar keyif alarak eve döndüm ki, konserden beri grubun Souncloud hesabını dinlemekten kendimi alamıyorum. Grubun kendi şarkılarının yanı sıra remixleri de bir o kadar harika, gözden kaçıranlar için tavsiye ederim.

Haberin Devamı

KARIŞIK KASET

Geçtiğimiz hafta yeni müzik avındayken, aradığımı tam yerinde buldum. Seren Alpsan'ın Spotify'da yaptığı 2014 listesini dinlerken bir sürü yeni grupla tanıştım. Burdan yola çıkarak Karışık Kaset'e mutlaka bir liste yapmalı diye düşünüp kendisinin kapısını çaldım. Tadı damağınızda kalacak 12 şarkıdan oluşan nefis bir liste ile bu yazıyı şenlendirdi. Liste Spotify’da ‘Karışık Kaset’ adıyla Seren’in profilinde yer alıyor.

Keyifli dinlemeler...


1)
Hot Chip –Look At Where We Are ( MajorLazer Remix)
2)Madness – Never Knew Your Name
3)Franz Ferdinand – Evil Eye (Alan Braxe Remix)
4)Class Actress – Keep You
5)Foals – My Number
6)Craft Spells – After The Moment
7)Motorama – Wind İn Her Hair
8)Haim – Forever (Giorgio Moroder Remix)
9)Django Django – Hail Bop
10) Atlas Genius- Trojans (Lenno Remix)
11) Miami Horror – Summersun
12) Cadillac - Dreams

Yazarın Tüm Yazıları