İki ayda 10 kilo verdi

İki kız annesi Caroline Koç, hamilelikleri sırasında aldığı kiloları bir türlü verememekten şikayetçiydi.

Sonunda bir uzmanın kapısını çaldı ve uygulanan programla iki ayda 10 kilo zayıfladı. Aç kalmadan programlı bir /images/100/0x0/55ea8777f018fbb8f885ed21şekilde yemek yiyen ve sporunu aksatmayan Koç, içtiği bitkisel çayların da çok yararını gördüğünü söylüyormuş arkadaşlarına...

Derin pişti oldu

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan olayı şüphesiz Vakko’un ünlü tasarımcı Zac Posen’le yaptığı işbirliği şerefine Les Ottomans Otel’de verdiği partiydi... New York, Londra, Milano ve Paris’in jet sosyete mensupları, bu parti nedeniyle İstanbul’a akın etti. Derin Mermerci de konuklar arasındaydı ve geceye Zac Posen imzalı bir elbiseyle katılmıştı. Ancak o elbisenin aynısından bir başka davetlinin üzerinde daha vardı; Ann Doung... New York’ta yaşayan sanat galerisi sahibi Ann Doung ve Derin Mermerci karşı karşıya geldiklerinde bu tatsız sürprizin farkına vardı. Bunun üzerine Mermerci, çantasında bulundurduğu iki adet kelebek broşu elbisesine iliştirerek, fark yaratmaya çalıştı.

Saygıda kusur etmiyor

Gülbin Simitçioğlu’nun Haldun Peksayar’dan olan kızı Tuğba Peksayar, bir süredir Meltem Cumbul’un eski eşi Çağlayan Tuğal’le flört ediyor. Peksayar’ın arkadaşları bu ilişkinin nikah masasına taşınacağı görüşünde... Tuğba Hanım’a geçtiğimiz akşam Kuruçeşme Divan’da verilen iftar yemeğinde rastladım. Davete anneannesi Sebahat Cillov ile birlikte gelmişti. Dönüş yolunda da anneannesine yardımcı olarak çevresindekilerin takdirini kazandı.

İftar maratonu

Sema-Kutlu Aktaş çifti geçtiğimiz hafta Türk Kalp Vakfı’nın Kuruçeşme Divan’da verdiği iftar yemeğine katıldı. Çift, bundan iki gün önce yine aynı mekanda Rahmi Koç’un verdiği yemeğin konukları arasındaydı. Bu arada ekleyeyim; Sema Hanım’ın oğlu Ali Ramazanoğlu, iki yıldır eşi Tuğçe Hanım’la boşanmak üzere mahkemelik. Dava bir türlü karara bağlanamadı. Ama duyduğuma göre davanın sonuçlanmasına çok az kalmış.

Yeni projeler yoğun günler

Erkek modasına yön veren isimlerin başında gelen Faruk Saraç, önümüzdeki sezonda pek çok projeye imza atacak. İşte Saraç’ın projelerinden birkaçı:

Orman Bakanlığı

Orman Bakanlığı kıyafetleri, yeni tasarımlarıyla kurumsal kimliğini kazanıyor. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından teklif götürülen Faruk Saraç’ın yeniden hazırlayacağı kıyafetler, dizaynı ve renkleriyle farklılığını hissettirecek. Çalışma koşulları göz önünde bulundurarak tasarlanan gruplarda temel husus ormanda görev yapan memurların rahatlığı ve sağlıkları.

Mehteran Projesi

T.C Kültür Bakanlığı’na bağlı Mehteran takımının kıyafetleri de Faruk Saraç’ın yorumuyla yeniden hazırlanıyor. Dünyadaki bütün ordu müzikallerinin kurulmasında öncü olan Mehteran takımının tarihi kostümü, günümüz kumaşlarıyla özüne bağlı kalınarak yeniden tasarlanıyor.

Sarı Zeybek

Atatürk, 14 Kasım’da Dolmabahçe Sarayı’nda "Sarı Zeybek" koleksiyonu ile anılacak. İstanbul Valiliği’nin ev sahipliği yapacağı bu anlamlı gecede, Faruk Saraç tarafından orijinallerine bağlı kalınarak hazırlanan 369 parçalık koleksiyon podyuma taşınacak.

Cibali Karakolu

Tiyatro ve filmlere konu olan Cibali Karakolu’nu müze haline getirecek olan Faruk Saraç, bu amaçla o dönemin polis kıyafetlerini ve aksesuvarlarını hazırlıyor.

Yalnız kalmak istiyorum

Serdar Şensezgin’den geçen yıl boşanan Eyşan Özhim, şimdilerde "Ihlamurlar Altında" dizisinin yönetmeni Aydın Bulut ile birlikte... Çift geçtiğimiz gün Bulut’un doğum gününü kutlamak için Cihangir’deki Leyla Cafe’ye gitti. Çıkışta gözler Özhim’in çantasındaki rozete takıldı. Güzel oyuncu, ne istediğini rozetin üzerindeki yazıyla açıkça anlatmıştı: "Biraz yalnız kalmak istiyorum."

Yabancı dil öğrenerek büyüyorlar

Merkezi, Bağdat Caddesi’nde bulunan Early Steps Yabancı Dil Oyun Evi, birinci yaş gününü öğrencilerinin altı ayda öğrendiği İngilizce şarkılar ve küçük oyunları eşliğinde kutladı. Erken yaşlarda yabancı dil eğitimini hedefleyen ve yeni dönem grup sınıflarını 18 Eylül’de açan merkezin İngilizce öğretmeni ise Amerikalı bir Çocuk Gelişim Uzmanı... Early Steps’te aynı zamanda değişik yaş gruplarına yönelik Fransız öğretmen eşliğinde Fransızca, İspanyol öğretmen eşliğinde İspanyolca, Alman eğitmenle Almanca grupları mevcut.

Şimdi daha gergin

Zeynep Fadıllıoğlu’nun annesi Yüksel Behlil, estetik cerrahinin nimetlerinden faydalanmasını bilen bir isim... Yüksel Hanım, geçtiğimiz haftalarda Paris’te yeni bir operasyon daha geçirmiş. Bu kez göz altı torbalarını aldırıp yüzünü gerdiren Behlil’in doktorları ise dünyaca ünlü Fransız estetikçiler Dr. Dray Kardeşler’miş.

Aralıkta klasik müzik

Nişantaşı’nda Elif Germiyanlıgil, Şirin Yalçın, İskender Savaşır, Zeynep Koçak ve Oya Fidanoğlu kuruculuğunda hizmet veren Aralık Derneği, eğitimi ve öğrenmeyi hayatın belirli bir dönemi ile sınırlandırmayan insanları aynı çatı altında toplamaya devam ediyor. Kişilere öğrenme, paylaşma ve düşünme ortamı sağlayan dernek, klasik müzik tarihini keşfe çıkmak isteyenler için de yepyeni bir ders sunuyor.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu bir tenor olan Doğan Duru tarafından verilecek bu derslerde, Handel’den Mozart’a, Beethoven’dan Schumann’a ünlü klasik müzik bestecilerinin eserleri, özel hayatları, ilham kaynakları, bilinmeyenleri, yaşadıkları dönemin şartları incelenecek. Bu eğitimler sırasında, İstanbul’da yapılan çeşitli konser ve etkinlikler grup halinde takip edilecek. Ayrıntılı bilgiyi (0212) 258 69 65 numaralı telefondan alabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları